, sekce: DVB-S přijímače |
|
Video nastavení RGB,YPbPRDobrý večer,jaké typy signálu prosím nastavit u sat.přijímače: 1.Typ video signálu 2.HDMI signál Nabízené možnosti jsou mimo jiné RGB a YPbPR,propojení s TV kabelem HDMI. Za případné odpovědi děkuji. |
Diletant
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 16 |
|
|
RE: Video nastavení RGB,YPbPRPokud propojuješ přes HDMI, tak je to jedno.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 693 |
|
|
EnikTaky si myslím, jen mě zmátlo, že mi přijímač tyto možnosti nabídl. |
Diletant
|
|
Asise jedná o Vantage že?Ten typ video signálu je výstup na Scart TV.Ta druhá možnost po HDMI je asi opravdu nepodstatná nicméně tam je. |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 466 |
|
|
hoboAno,je to Vantage. |
Diletant
|
|
Snadjediné využití je pokud by si se pokoušel o šílenost v podobě nahrávání z Vantage na DVD rec.tak nastavit na tom scartu RGB a na vstupu DVD také pokud to umožnuje.Jinak si mužeš po tom HDMI přepínat RGB a YPbPr a pokud něco poznáš tak seš ostrovid já tam rozdíl nevidím žádnej. |
hobo
|
|
hoboPodle mého soudu ani žádný rozdíl vidět nemůžeš. Jednak si myslím, že do HDMI se signál vůbec nepřepíná, a přenáší se vždy RGB. Pokud by tomu bylo tak, že se do HDMI přepíná RGB a YPbPr, pak by k maticování docházelo jednou v STB, a podruhé v TV. V obou případech by ale k maticování docházelo podle stejného algoritmu ve videoprocesoru, takže není možné vidět nějaký rozdíl v obraze.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 693 |
|
|
Anoje to asi jak píšeš.Jenom že tam ta možnost v nastavení HDMI je tak jsem to zkusil přepínat a rozdíl tam žádnej není. |
hobo
|
|
RE: Video nastavení RGB,YPbPRSvojho casu som to skusal, pri prepnuti oboch na YPbPr som mal pri prepinani kanalov preblesk fialovej farby. Pri RGB OK.AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 4 649 |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|