Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

ARIVA HD200+ LCD FULHD SAMSUNG

Mám HD ARIVU ted jsem koupil nové LCD Samsung FULLHD 92cm
Zajímá mě co nastavit za správné rozlišení v ARIVE ? Mám nastvit 1080i nebo 567i?
Když přepnu na CTHD tak musím vždy ručně nastavit zobrazení na ARIVE ,Myslel jsme že když dám AUTO tak se to bude samo přepínat. 4/3 - 16/9 někdy je progam na středu tak musím nastavit správně zobrazení abych měl obraz na celé TV dám na HD program tak zas musím ručně přenastavit...Poradí někdo co stím dělat? Na klasické 80 TV co jsem měl doposud nebil problém tam jsem nastvil 576i

pcword
Registrace: 2/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE:ARIVA HD200+ LCD FULHD SAMSUNG

rozlišení přes kabel HDMI nastavit na 1080i.Dosáhneš tak nejlepší obrazové kvality. Když dáš u nastavení formátu auto, přepíná formát sám, ale vyjímka je CT HD a Nova HD, tam se pořady vyrobené ve formátu 4:3 opatří bočními tmavými pruhy při odbavení a jsou takto vysílány i s příznakem WSS. A neplet 2 věci dohromady - formát obrazu a rozlišení obrazu - spolu to nemá nic společného.

Dejte mě lidi a já to /možná/ udělám...

wolf
Registrace: 1/2006

RE: ARIVA HD200+ LCD FULHD SAMSUNG

propoj kablikem HDMI a nastav 1080i
na arive dej auto, v telce(jestli to umi)taky auto. obraz se bude prizpusobovat, ovsem ne na CTHD a NovaHD, kdyz je vysilano 4:3 si budes muset prepnout rucne na 16:9 - obraz bude sice pres celou obrazovku, ale deformovany.

sattas
Registrace: 11/2007

omlouvam se wolf vse zodpovedel rychleji

sattas
Registrace: 11/2007

já používám nastavení formátu 16:9 a je klid, co je v 16:9 je v 16:9 a co ve 4:3 je ve 4:3. Nemám rád to roztahování obrazu na celou obrazovku za každou cenu. Lepší 4:3 než zdeformovanej na 16:9 :lookaround:

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

Mám Arivu nastavenou taky na 16:9, nesnáším šišaté hlavy!!! :))) Ale někdo si v tom libuje! Hlavně, že svítí celá obrazovka!!! :)))

muchacho
Registrace: 2/2010

Netvrdil

bych že nastavení rozlišení na satelitním přijímači na 1080i musí nutně znamenat nejlepší dosažitelnou kvalitu obrazu v případě příjmu SD.Opravdu kvalitní TV si to bych řekl dopočítá asi kvalitněji než ten sat.Aspon já to tak vidím a nechávám sat tak jak to přijde at to pošle dál-AUTO.

hobo
Registrace: 1/2007

Ariva HD200

Osobně mám propojeno HDMI a nastaveno na AUTO.

malluk
Registrace: 12/2010

Bud mas zobrazovac 4:3 alebo 16:9.AUTO je sice pekne ale mat za cenu celej obrazovky sisate hlavy a hrubokrkohlave postavy mi nestoji za to.Obraz mozes roztiahnut,zoomovat ale vzdy to je na (nevhodné slovo) ak je to 4:3 a pozeras to na tv 16:9.Je to len moj nazor,radsej cierne okraje.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

moje řeč jak píše liquere, ale někdo to prostě bere tak, že si koupil televizi 16:9, tak obraz musí být za každou cenu 16:9 a je jim jedno že ten obraz zdeformujou, hlavně že nemají po stranách černé pruhy. :dead: A jejich zdůvodnění je, že prej si nekupovali novou televizi, aby pak měli po stranách černý pruhy. :bigeyes: :laughing: :laughing:

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

Doufám

že jsem byl pochopen tím nastavením AUTO jsem myslel nastavení rozlišení které pošle sat po HDMI do TV.To nemá nic společného s formátem obrazu.

hobo

Hobo

Já to pochopil, ale v praxi je to blbost. Pokaždé, když bych přepnul z HD kanálu na SD a pak zpátky měnit nastavení rozlišení výstupu přijímače z 1080 na 576 a opačně, to bych se z toho zbláznil. Auto přepínání rozlišení jaksi není........

Dejte mě lidi a já to /možná/ udělám...

wolf
Registrace: 1/2006

Auto prepinani rozliseni jaksi JE. U panasonicu to funguje skvele.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

tak ja na samsungu ziadne prepinanie nemam myslim nejake mody...zobrazenie je automaticke..

sysy
Registrace: 5/2010

@wolf:

jenom pro zajímavost co je to za stroj že nemá možnost nastavit automatické přepínání rozlišení tak jej přijme?

hobo

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra