Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Skylink má potíže

Jak to tedy je u Skylinku? Tiše bez informací přerušili režim global free u nových karet, aby noví zákazníci nezneužívali oddálení registrace a prodloužení tak akce o dalších 20 dní. Zajímá mě i ten CI modul Irdeto - proč už Skylink nepřišel s oznámením, že ho certifikoval a pustil na náš trh? Vždyť se za dva dny oficiálně přestává prodávat karta Skylink ICE a budou jen "dojíždět" starší skladové zásoby (snad do března) a při tom na trhu není modul schopný přečíst kartu Irdeto ( s certifikací Skylinku - bez certifikace si ho žádný prodejce nelajzne nabízet). Další věc, která mě u Skylinku trápí je akce karta Next - spousty lidí by této akce rádo využilo, ale týká se to pouze výhradně karet ICE nebo Irdeto? Proč ta diskriminace? Díky předem za odpovědi. R^

Full - CS Link, Skylink, UPC Direct, TNK HD

Dejf
Registrace: 11/2007
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 78
Odpověď v diskusním vlákně

Do kdy budou ICE karty dodávány na trh?

Stačí číst tady : https://www.parabola.cz/clanky/4037/skylink-k-parovani-karet-pristoupime-bude-li-duvod/

SG2100A Moteck® + Gibertini 100 SE

4mk
Registrace: 5/2005

RE: Skylink má potíže

2 SKYL karty jedna bezela 18 dni a druha 14 dni. Kdyz je uvedeno 20 dni tak to tak ma byt.

Veresova
Registrace: 9/2009

@Antoš

no teda aky si ty majster sveta! avsak ja ti neverim, lebo firmware z 19.5.2009 je S211K a tento nepracuje korektne na skylink pretoze bol stavany na EMU digitv...na korektne spracovanie kariet sky link alebo cslink potebujes mat v azboxe iny firmware!

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

bohus31-máš pravdu S211K.Taky jsem čuměl.Ale musel jsem ho zrušit,protože u ČT,Óčka nebyl signál.Dal jsem AB DSR 322 a CI modul.

Dreambox Two,parabola 100 cm,motor SG 2100,TV Sony OLED XR55A83K,Skylink Kombi+,Netflix

Antoš
Registrace: 8/2007

@Antoš

som rad ze si uznal omyl, avsak to azetko pracuje korektne s kartami skylink a cslink na firmware S211D no predtym treba do neho natiahnut recovery software, dalej analogicky...

bohus31

Byla tady zmínka o cslinku že je OK. Uvidíme v příštím roce jak začnou na trh nabízet nové karty. Rv . Ja mám cslink a jsem na to velice zvědavý.

Digi Tv top platforma

satmana

Neuznal jsem omyl.Karta jela vpohodě.Všechny programy jely,ale na ČT nebyl signál,asi závada v přijímači.

Dreambox Two,parabola 100 cm,motor SG 2100,TV Sony OLED XR55A83K,Skylink Kombi+,Netflix

Antoš

to Dejf:
No nic proti,ale já se dovolám vždy!Pravda, nevolám na normální číslo co je na letácích,ale na tel.číslo dané osoby ze sekce-pro partnery-kontakty a zde máte 5+1 tel.čísel.To mi neříkejte,že se zde na nikoho nedovoláte!
A mimochodem pokud jezdíte alespoň někdy na školení,tak na některé osoby již můžete dávno použít i mobilní čísla! :)
Tak nechápu o co vám jde?! :lookaround:
Pokud mám problém zvednu mobil a zatím jsem vždy do hodiny s problémem u Skylinku pochodil! R^

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007

@Antoš

zase blafujes a teda napis ze po case sledovania niektoreho programu ti vypise hlasku kodovane na firmware S211K...uz teda ani neverim ze vobec azbox mas!

bohus31

Tak nevěr no.

Antoš

Dejf

Také nechápu Tvé vyplakávání zde, ale pokusím se Ti částečně odpovědět.

Moduly jsou minoritně prodávané zboží, nikdo z výrobců na nich neudělá díru do československa (pořádný kšeft), proto se k tomu výrobci staví tak, jak se staví.
Skylink má nějaký modul a příslib výroby, ale výrobce se tomu nevěnuje tak, jak by měl, prostě je zatím jen nedodělek, který si Skylink nedovolí vypustit na trh, protože na něm něco nefunguje a výrobce má buď problém, nebo na to kašle. Toť můj názor na moduly.

Přijímače s certifikátem Skylink.
je jich cca 10 a podle mne je to za 1/2 roku až rok docela velký úspěch. To, že to nejsou žádné zázraky (podle mých testů a zkušeností je vyjímka Humax, ovšem i ten má co vylepšovat) je opět dáno tím, že jsme malý trh a opět výrobci nevidí nějaký extra busines, tak se nehrnou.
Skylink oslovil výrobce, respektive vydal souhrn požadavků, které od přijímačů vyžaduje a může se přihlásit Dreambox, Vantage ..., prostě kdokoli, kdo tyto požadavky splní a má bumážku Skylink Ready, tím i jistotu nějaké masovější prodejnosti.
Český člověk preferuje převážně cenu, potom cenu a až potom ho zajímá kvalita, výbava .... Kolik se prodá šrotu (třeba Ariva) a kolik mercedesů (třeba Vantage)? Kolik se prodalo dvoutuneráků, kolik Topfieldů 6000CR? Prostě je to o požadavcích trhu.

Jak už psali kolegové, do Skylinku se dá dovolat prakticky kdykoli, pro montážníky mají jiné linky, tak si je najdi a používej. Do Skylinku se dovoláš třeba i v neděli, vždy mají člověka na help lince, která je montážníkům pro vážné případy přístupná (né pro blbosti typu reautorizace karty, nefunkčnosti Penthausu atd.).

Global free.
Nevím zda to byl záměr Skylinku, nebo Irdeta? Ovšem Global free jako takové funguje, jen na většině přijímačů se chová tak, že místo hlášky o nutnosti registrace karty hodí hlášku kodovaný kanál na cca 5 sec. Nicméně jde o prd. Opět už kolegové zmínili, že jde o přežitek a né o povinnost. Osobně jsem tuto drobnost pro své zákazníky využíval, nyní se o ní zmínim jen před technicky chápavým člověkem a dám mu na výběr, většina na to kašle, stačí jim 2 měsíce.

Mne osobně na Skylinku také medí, že technická kvalita HD TP jde do kytek, ovšem už mám info, že příští rok proběhne nákup dalšího TP DVB-S2, tak doufám, že jej využijí pro SD programy a 12109 se vrátí ke kvalitě?!
:-/

Zip
Registrace: 1/2006

Zip

Přesně tak jak píšeš, kdo chce tak se do Skylinku dovolá a zvláť montážníci mají správný kontakty, na kterých jim vždy kompetentní osoba odpoví.Nikdy jsem s tím neměl problém. Je ovšem nutno vědět kam napsat nebo zavolat, což Dejf evidentně neví.

sirda
Registrace: 11/2006

Dejf evidentně neví kam zavolat
já evidentně nevím co znamená slůvko "medí"
sirda evidentně ví vše (po návštěvě setkání SKYLINKU
u Máchova jezera)

tonek
Registrace: 1/2009

Pro Dejfa i ostatní

Dobré ráno,

když jsem mezi top tématy našel titulek Skylink má potíže, nedalo mi to a prošel jsem si tuto diskusi. Hodně již bylo řečeno, budu tedy stručný:

O problémech s krátkodobými výpadky v global free víme, Irdeto zjistilo příčinu a po Novém roce bude upgradovat náš systém. Nesouhlasili jsme se zásahy do systému v období před Vánoci. Režim global free není a nikdy nebyl žádným promem pro zákazníky. Promo období začíná okamžikem registrace karty. Před registrací karty totiž neexistuje smluvní vztah mezi zákazníkem a Skylinkem.

Důvod, proč Skylink CAM modul s Irdetem necertifikoval je jednoduchý - modul dosud nesplnil všechny naše požadavky a výrobce pracuje na opravě. Než posvětit něco, co má chyby, raději počkáme. Není žádný reálný důvod spěchat. Kary ICE jsou nadále v prodeji a nikdy jsme neříkali, že jejich prodej končí koncem roku. Skončí, až se z trhu ztratí přijímače a CAM moduly s CW. To reálně odhaduji na duben příštího roku.

Kartu Next našim zákazníkům nabízíme, nemusejí si ji ovšem brát. Jedná se o dobrovolnou záležitost, domnívali jsme se, že ji zákazníci ocení. O diskriminaci se nejedná a Dejf nemá důvod se trápit. Svou původní kartu CW si zákazníci stejně budou muset v nejbližších letech vyměnit. Podpora CW končí rokem 2012.

Mrzí mě, že Dejfovi náš zákaznický servis neodpovídá. To se, dle mých informací, u Skylinku neděje. Ale mohu se mýlit. Prosím Dejfa o poskytnutí bližších informací (kdy odesílal e-mail, z jaké adresy atp.). Věc osobně prošetřím. Napište, prosím, redakci paraboly.cz, Váš dopis mi předají.

Mějte se pěkně
Jaromír Glisník

jglisnik

pro Všechny....:-) ..ještě nějaké otázky???Já myslím,že to nyní bylo řečeno stručně a jasně že:-)))
R^

Diablo je stále oukejíček!:-)

cb21
Registrace: 6/2007

Děkuji Vám, pane Glisníku, za odpověď, vážím si toho. Ostatně sám jste na školení říkal, že si nemáme nechávat pro sebe to co nás trápí, ale že to Skylinku máme říct. Prožíváme hospodářskou krizi, kdy opravdu zákazník nejvíce hledí na cenu a certifikované HD boxy jsou stále dražší řešení, než-li kvalitní odskoušené HD boxy s šachtou pro modul (Irdeto). Ten zatím ale chybí a jiný, než-li s certifikátem Skylink ready nabízet nechci (chci mít jistotu a klid) a tak prosím až je budete mít a budete je pouštět na náš trh, udělejte velkou reklamu, ať se to všichni dozví (máte tím modulem v rukou velkou devízu), děkuji a přeji mnoho úspěchů a hlavně zdraví do dalšího roku.

Full - CS Link, Skylink, UPC Direct, TNK HD

Dejf
Registrace: 11/2007

Pro Dejfa

Rádo se stalo.
Jen s Vámi nemohu souhlasit v tom srovnání ceny certifikovaných boxů s dekodérem Irdeto a HD boxů s CAMem. Mrkněte na náš e-shop a řekněte mi, který HD box s CAM modulem a kartou Skylink Standard HD dokážete sehnat výrazně pod 4 tisícovky... Ale budiž, kdo má zájem o řešení s CAMem, může použít ICE kartu a CW modul. V tom problém nevidím. Je dobře, že si lidé mohou vybrat.
Mockrát děkuji za přání.
Vám i ostatním diskutujícím přeji pevné zdraví a hodně štěstí v osobním i pracovním životě v roce 2011. Budeme ho všichni moc potřebovat :)
Váš Jaromír Glisník

jglisnik

Ano, samozřejmě, technicky taky žádný problém není. Až na ten právní. Jakou záruku má po novém roku prodejce, že mu zákazník ten CAM modul CW 1.1.2013 "náhodou" neotříská o hlavu..

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Pro Tomika535

Nerozumím, o jakém právním problému píšete.
Zákazník s ICE kartou a CW modulem přece po roce 2012 jede dále. Modul mu funguje a bude fungovat a ICE karta mu taky bude fungovat.
ICE karta NENÍ karta CW! Je to karta Irdeto, která pouze dokáže emulovat CW. ICE karta je řízena systémem Irdeto, nikoli CW. Podpora systému Irdeto rokem 2012 (na rozdíl od CW) nekončí.
Zákazník může prodejci leda otřískat o hlavu kartu CW, kterou mu po Novém roce prodá. Ta je řízena systémem CW, jehož podpora rokem 2012 končí.
Takže kombinace ICE karta a CW modul je zcela v pořádku.
Mějte se fajn
Jaromír Glisník

jglisnik

Děkuji za odpověď, tzn. že i po (teoretickém) odpojení systému CW a přepnutí ICE karet do módu Irdeto tato kombinace stále pojede?

Tomik535

Pro Tomika535

Chce to asi bližší vysvětlení.
Konec podpory CW znamená, že hlavní stanice CW (key server atd.), která komunikuje s kartami CW, v případě problému po roce 2012 nebude mít podporu. Pokud třeba přestane posílat aktivační zápisy na CW karty (v minulosti se již několikrát stalo), Irdeto nám to již neopraví. A důsledky by byly fatální a jen těžko rychle řešitelné (plošná výměna miliónu CW karet za ICE karty).
Proto je riskantní po roce 2012 systém CW provozovat.
ICE karty řídí systém Irdeto a ten samozřejmě podporu bude mít i po roce 2012. ICE karta se v přijímači/CAM CW chová jako CW. Je to ovšem karta Irdeto. Dokážeme na ICE kartě emulaci CW vypnout, ovšem nevidím pro to žádný důvod. Proč bychom to po roce 2012 dělali? Ještě jednou opakuji, ICE karta je karta Irdeto řízená hlavní stanici Irdeto. Na rozdíl od karty karty CW řízené systémem CW, kterému končí v roce 2012 podpora.
Snad se mi to podařilo osvětlit. Inu osvěty není nikdy dost.
Mějte se fajn
Jaromír Glisník

jglisnik

Chápu jak je řízena karta ICE, proto byla tato otázka takto položena. Teď ten důvod ještě nevidíte, ale jaká je záruka, že ho pak neuvidíte? A to je ta jakási "právní" stránka vůči prodejcům, kterou jsem měl na mysli.

Možná by stačilo lidem popsat možnosti či případy, které by musely nastat, aby důvod k vypnutí emulace CW začal být aktuální. "Proč bychom to dělali?" Právě nevidím ten důvod proč byste to udělat nemohli..(třeba kvůli sdílení karet v CW apod)
Žádné podobné prohlášení o aspoň přibližné době funkčnosti konkrétních typů karet (podobně jak vydal konkurenční CSlink o svých CW) jsem nezaregistroval.
Samozřejmě neříkám nakolik tomu mohu věřit..
Zdravím, děkuji.

Text zeditoval moderátor Tomik535. Datum editace: 30.12.2010, 13:39.46

Tomik535

jglisnik napisal: "Proto je riskantní po roce 2012 systém CW provozovat." tu ste nam priamo potvrdili, ze ho vypnete a bude vymena kariet. Asi uz nebude mozne vymenit kartu CW za ICE v roku 2013, mam 10 rocny Humax 5500 CRCI a asi by to bolo pre mna lepsie riesenie ako modul Irdeto a karta Irdeto ???

mjamriska
Registrace: 4/2003

jglisnik

hm, nedavno som cital vase vyjadrenie v zmysle, ze koniec podpory cw v r 2012 by vasi aktualni zakaznici nemali nijak pocitit a tiez, ze karty cw budu nadalej funkcne. To uz teda neplati a mozme byt vsetci pripraveni na to, ze funkcnost vasich kariet cw konci spolu s podporou cw?
Mna len prekvapuje jedna vec a to, ze CSlink a UPC s tym problem nema

Slnko svieti ako prasa, na zahrade sere pes, pod oknom nam howno smrdi, boze jak je krasne dnes

jozef BA
Registrace: 6/2008

je fakt, ze vymena starych kariet 285 xxx xxx za ICE by mala byt a myslim aj urcite je prioritou c.1, kedze to, ze skylink nebezi v emu na niektorych boxoch tak ako orf, stoji len na vlasku a "dobrej" voli niektorych ludi.
Z tohoto pohladu tiez nevidim ziadny dovod na vymenu novsich kariet 3436 xxx a 1976 xxx.

V kazdom pripade vam teda okrem pevneho zdravia a stastia v pracovnom a v osobnom zivote do noveho roka prajem aj kopec spravnych rozhodnuti, ktore pritiahnu dalsich novych uzivatelov vasich sluzieb a nie naopak poslu ku konkurencii aj podstatnu cast tych starych :)

Slnko svieti ako prasa, na zahrade sere pes, pod oknom nam howno smrdi, boze jak je krasne dnes

jozef BA
Registrace: 6/2008
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 78

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra