Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Programy na orbitu

=Skyryté= programy, BBC Stream apod.

Ahoj. Existuje někde solidní přehled sat služeb, které vysílájí jako data, ale přitom jsou to klasické nezakódované programy? Viz příklad BBC stream apod. V dreamu je označeno jako data hodně věcí, jen zjistit co je co, protože moc solidní jméno to nikdy nemá... Díky ;)

mar001
Registrace: 10/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: =Skyryté= programy, BBC Stream apod.

tak napr. u BBC a vseobecne v UK jsou to streamy pro interaktivni nabidky na propritarnich boxech, napr. u Sky Digiboxu lze takhle sledovat prave napriklad ruzne uhly kamer pri sportovnich utkanich, ci typicky fce Red Button pro vyvolani nekolika screenu z BBC zpravodajstvi atd., data budou urcite kodovana

T90 @ 23E,19E,13E,9E,5E,1W | Prodelin 1244 @ 28,2E| VU+DUO4K | NAS | Invacom QDF 031 | Nordix CM-402

xilt
Registrace: 4/2006

takhle nejak to vypada a v principu stejnou sluzbu provozuje sky

http://www.theidentgallery.com/bbcrb-tv.php

T90 @ 23E,19E,13E,9E,5E,1W | Prodelin 1244 @ 28,2E| VU+DUO4K | NAS | Invacom QDF 031 | Nordix CM-402

xilt

Prijimam ty BBC streamy 0-6, nekdy tam jde neco dobre, nekdy nic. Takze se ptam, co a kde :-)
Jinak diky za odkaz, to menu apod jsem nevidel, ale tusil jsem neco takoveho :-)

mar001
Registrace: 10/2009

Ja som nasiel toto : http://www.satelliweb.com/

este som to cele nepresiel, ale hladam feed, myslim ze je na amose , kde sa daju sledovat napriklad koncerty v HD, ktore vysielaju niektore kino multiplexy - viete niekto parametre pls? Hladal som tu na parabole, myslim ze sa to tu rozoberalo, ale nenasiel som.

peto75
Registrace: 9/2006

@xilt

Díky za ukázku, musí to být paráda mít možnost sledovat takový servis!

knawi
Registrace: 3/2007

@knawi: tak v pripade BBC ted uz ne, bohuzel uz mnoho let vysilaji pouze v uzkem svazku z Astry 2D takze s antenou "normalnich" rozmeru nechytam, ale kdysi jsem se divaval, u Sky programu je to samozrejme podivana, pokud se jedna o nejakou vec kterou jsem prosvih, ci ji chci videt ihned znova a je to treba headline, tak na interaktivnich obrazovkach je bud k dispozici na hlavni strance, ci ji lze nekde vyvolat atd ... Sky proprietarni prijimace jsou sice v anglii uzivately zatracovane, ale z naseho pohledu oni ani netusi jaky servis maji a tohle je jen cast toho co digibox umi, ci nabizi

xilt

@xilt: můžu od soumraku do noci a dopoledne sledovat A2D ale interaktivní funkce k dispozici samo nemám. Pokud to Britové příliš nevyužívají, netuší jaké "vlastnictví" mají. Zajímavé.

knawi

@knawi: ja myslim, ze pouzivaji, ale kdyz tak ruzne procitam fora tak se dost casto setkavam s nazorem ze ty sky digiboxy jsou shity (touha mit svuj prijimac je jasna, ale nekde to nemusi byt zrovna vyhra), coz obecne u proprietarnich zarizeni muze byt pravda, ale na druhou stranu zas nabizeji urcitej stupen komfortu o kterym se nam ani nezdalo, z technickyho hlediska mam svuj digibox uz treti v rade a zatim, musim zaklepat, nemel zadny z nich problem, vzdy jsem menil za lepsi verzi a brzy se opet chystam ...

xilt

@knawi: jeste jsem neco dohledal

takhle nejak vypadal sky news active v pocatcich sluzby

http://www.digitalspy.co.uk/digitaltv/news/a6297/new-sky-news-active-confirmed-for-feb-19.html

a takhle nejak je tomu v soucasnosti
http://www.tvforum.co.uk/forums/post688658

xilt

@knawl ludia nevedia ani o TXT

"Pokud to Britové příliš nevyužívají, netuší jaké "vlastnictví" mají. Z..." ...
prosim Ta, ludia este furt nevedia ze existuje (resp. uz neexistuje) Teletext... :)))
Kopa beznych (l)userov neovlada vsetky tlacitka na dialkovom a dnes si navody nikto ani necita taky sme konzumny a zhopohdleni narod...
K
PS: sice uz ani ja si ich necitam aby som si to priznal :laughing:

krikri
Registrace: 3/2010

to krikri

To si napsal přesně. Taky vět ušinou návody nečtu a ladím "intuicí" - snad většina přijímačů - TV apod. je pro mě k pochopení OK. Jenže u běžných lidí je např. pouhé proskenování satelitu problém - jsou rádi když přepínají programy. Další věcí je že je dnes všechno složitější než dříve a návody to nezachrání.

Standa2
Registrace: 5/2005

@xilt: děkuju za ukázky, zajímavé, ještě to prostuduju.
@krikri: máš pravdu. Souvisí to s negramotností populace? Samozřejmě se osobně za negramotného nepokládám, přitom ale využívám nijak složitý telefon,jak stolní tak mobilní,ca z jedný šestnáctiny, o PC ani nemluvím. Spíš jen žasnu, jako nad zázrakem, když objevím něco novýho, co comp dokáže. To je ale tím, že jsem dědek, navíc "tlačítkově nenadanej".

knawi

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra