Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

sat primac do kamionu

potreboval by som poradit aky sat. primac do kamionu napajanie 12v a aby cital cesku kartu uvazoval som nad ilusionom M2 no nikde v ponuke som ho nenasiel ak mate niekto typ na nieco podobne v tej cenovej relacii budem vdacny

vili1
Registrace: 6/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: sat primac do kamionu

GoSat 7020. HD i s kartou za 4000,-

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

Ilusion M2

tady si ho můžeš objednat mám s nima dobré zkušenosti R^
http://www.digitelka.cz/dvb-s-prijimace_30/

donkarlos
Registrace: 2/2008

Za 3500,-

má HD GoSat 7020 i s dekódovací kartou. Stačí jen objednat. To se ten Ilusion nemůže vyplatit.

Enik

zapeměl jsem odkaz

http://www.tipa.eu/cz/satelitni-prijimace-hd/c-938/

Enik

Erik

Nevím jestli umíš počítat ale mi Ilusion i s kartou vycházi n a 3000Kč :laughing: :laughing:

donkarlos

Enik

Jaký máš zkušenosti s GS 7020 a ARION AF-5230 VHDCI?

Je to stejná pixla na 2 věci se stejným softem k h...., jiný display zelený, červený. Naskenování družic s nití jedna radost - krásně se promíchájí naskenované programy mezi sebou a nejlepší na konec kartu IR načtou jak kdy. DO je taky stejné s rozdílem loga výrobce a trafa mají taktéž stejné.

Nevím kolik stojí, nebo stál M2, ale než tyto křápy, tak bych spíš přidal finance na DM800 klon, nebo INETBOX.

netace
Registrace: 12/2008

dakujem za rady asi pojdem dotoho ilusionu

vili1

sat primac do kamionu

Chlapi jestli jste nečetli otázku tak to chce do kamionu-napájení 12 V-a navíc Ilusion oproti nějakému Gosatu je MERCEDES :))) :)))

donkarlos

Pro kamiony a karavany satelity na 12 v vyrábí firma Kathreim.Nutno ,ale dokoupit patřičný modul.K tomuto satelitu bylo možno dokoupit vyklopnou anténu s automatickým pozicionérem.Sám jsem několik těchto kompletu montoval.Firma má zastoupení na Praze 6.

Fanyn
Registrace: 11/2007

A v kamionech taky bývá především 24V palubní síť. A jelikož většina kamionáků jsou tupci, tak to tam klidně naládujou. To zas bude smradu, jako v Cařihradu...

Vzal bych normální STB na standartních 100-230V a zapojovat přes měnič. Měnič má většina kamioňáků ve výbavě.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

illusion

ak chceš ja mam na predaj illusion M2 aj M3,na cene sa dohodneme.ozvi sa

dunde01
Registrace: 9/2010

m2-illusion

HD-do kamionu :laughing: :laughing: :laughing: jednoznacne tam soupni m2-dedusko illusion toho umi hodne z rocni kartou cs-link tak max 70eur co jsou slabe 2000kč - hodne zdaru :))

WADER
Registrace: 12/2009

To Saxon

"většina kamionáků jsou tupci". Nepoznám Ťa, ale za toto by sa patrilo ospravedlniť! Obyčajní kamionisti vedia aj to, že sa predáva takéto: http://www.stualarm.cz/produkt/3410305-linearni-menic-napeti-24/12-5a/ (jednému som ho opravoval). Ak to sám nevieš, tak nemaj druhých za tupcov!!!

Eman
Registrace: 4/2007

Mám dva kolegy, kteří dělají dispečery v spedičních firmách a z jejich vyprávění vím své...
Dost často cestuju po českých silnicích a vím co sedí v kamionech za idioty.
Těm pár jedincum, kteří tvoří skupinku normálních lidí se omlouvam.
Dále je bez debat výhodnější vybrat pořádný přijímač, než vybírat z okleštěné nabídky přijímačů na 12V.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

no vidim ze je moja tema horuca aspon budem mat nad cim dumat dunde asi sa ozvem musim to prebrat s kolegom dik :)))

vili1

v kamionu se predevsim venuj predevsim rizeni, jezdi v pravem pruhu, nepredjizdej na dalnici jineho kamiona v 90km/h, zapomen na to ze jsi v kamionu nejsilnejsi
na zastavkach se vykasli na tv, ale delejneco poradneho napr. udrzbu - zkontroluj stav navesu, upevneni plachty, olej ,vodu atd. atd

rj45
Registrace: 6/2007

rj45

Poslouchej, ty jsi nějakej chytrej :lookaround: , už jsi měl někdy tu čest jet nějakou štreku kamionem???
asi ne, jinak by jsi nepsal tyto ...
Zkus se zeptat nějakého řidiče, kdy naposledy viděl celý film. Odpovím ti za něj, nikdy. Sotva zapne nějaký přijímač s obrazem, tak automaticky usne.

Ten satelitní příjem nejen do kamiónu je dobrý tak akorát tehdy, když nějaký tupec "DISPEČER" zaseká svého řidiče přes víkend někde v cizině.

netace
Registrace: 12/2008

Mám hodně zákazníků mezi kamionaky a jednoho i v rodině, takže vím o co jde. Nejsou to ti (nevhodné slovo)i z D1, co delaji rally letni gumy a pod... ale borci, co stráví za volantem 95procent dní v měsíci. Jezdí Itálie, Španělsko, prostě dálkový štreky a na cestě jsou často víc jak týden. Nejednou jsem jel v pátek v noci na hranice pro kamoše, aby se dostal na víkend domů, když nestihl přejet. Ten sat je často to jediný, co má na cestách možnost dělat a mít nějaký zprávy z domu.
Ale k věci - výběr na trhu je bídný a jak správně Saxon podotkl, rozvod je primárně 24V !!
Nejspolehlivěhším řešením je právě ten měnič na 230V, prodávají se sice zdroje 24/12V, ale lineár je akorát tak na topení a spínaný je o poznání dražší a nepřináší nic moc navíc než měnič 24/230V. Energie není často nazbyt, když stoji někde i dva dny, musí energií šetřit. Dával jsem DigiSIM od technisatu, ale pro vysokou poruchovost a pomalý a problémový servis jsem přestal a nakonec jsem to řešil Koscomem 3510 (HW nezmar a absloutně spolehlivý kus) a místo původního síťového zdroje jsem dával vlastní měnič z 24V na všechna potřebná napětí. Takto se dá víceméně upravit jakýkoliv přístroj, akorát se přijde o záruku, proto jsem vybíral spolehlivý kus, který si jsem v nejhorším schopný z větší části opravit. Měnič se dá aplikovat na skoro každý přijímač, odpadá nutnost dvojí konverze, tedy je větší účinnost a dá se použít spolehlivý a dnes velmi levný SD přístroj.

J a
Registrace: 7/2005

netace

neco malo mam za tech 30 let odjeteho, vcetne praha - la linea a zpet, bohuzel hovori zkusenosti

rj45
Registrace: 6/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra