Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Preverenie nastvenia Toroidal 90

Dobry den,

mam instalovanu v Bratislave parabolu toroidal 90 (Janky) v rozsahu azimutu 33,5 st. (28,5 E - 5 W). Uhol naklonenia je 90 a elevacny uhol nedokazem zistit.

Parabolu mi montoval isty odbornik a nasledne menil nastavenie iny odbornik.

Snazil som sa nastudovat potrebne informacie na nete, aby som si preveril existujuce nastavenie. Ako zaklad chcem zobrat udaje zo www.satlex.net.

Ak dovolite, moje otazky:

1. Ako zistim (premeriam) elevacny uhol?
2. Oplati sa menit existujuci uhol naklonenia z 90 na 86,18?
3. Existuju presne udaje nasmerovania (L20 - R20) a natocenia jednotlivych LNB a aky maju vplyv na silu a kvalitu signalu?

Svoje otazky som sa snazil naformulovat zrozumitelne. Dufam, ze sa mi to podarilo. Za odpovede dakujem.

neel21
Registrace: 7/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Preverenie nastvenia Toroidal 90

hochu odborníci za moc nestáli,
jestli je předčíš se uvidí, před chvílí se tu dohadovalo kdo je a není líný???, tvoje otázky zde padly nejméně dvakrát v nedávné minulosti !!!!!!! :O
1)elevační stupnice je na anténě a platí hrana plechu nikoliv poloha šroubu!!!! samozřejmě pokud je stožár svislý!!!
2) Oplatí a je to duležité pro krajní pozice!
3) existuje a le nejlépe nastavit na maximum

potřebné hodnoty všeho najdeš na www.dishpointer.blababla

aspoň to si snad najdeš ja jsem LÍNÝÝÝ

tonek
Registrace: 1/2009

na satlex.de podla kalkulačky nahádž to čo potrebuješ, výjdu ti určité hodnoty, tie porovnaj z realitou, ak súhlasia nič nerob, ak nie dolad tak ako píše satlex.de, ako píše tonek dalej velmi záleží na kolmosti držiaka.Ja som robil nastavenie presne také aké máš ty sám podla satlex .de a všetkoide ako má.Tak neviem. ;)

3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE Megasat_ HD_ 7_ combo

Tami
Registrace: 3/2006

Dakujem za odpovede. Drziak je v kolmej polohe. Mne ide len o preverenie elevacneho uhla, prestavenie uhla naklonenia a doladenie LNB.

neel21

A mě jde zase o sílu a kvalitu signálu !!! :laughing:

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

Presne. Za ucelom optimalizacie sily a kvality signalu chcem preverit elevacny uhol, zmenit uhol naklonenia a doladit nastavenie LNB.

neel21

Tak to dolaď dle signálu za špatného počasí a neptej se na úhly..... :laughing: Jinak pěkného Silvestra.

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

Dakujem. Tiez prajem veseleho Silvestra.

neel21

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra