Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Záznam na Flasdisk

nemáte někdo zkušenosti s flasdiskem Corsair Voyager GT 16 GB, koupil jsem ho, že by měl bejt jeden z těch rychlejších při zápisu, nahrávám na něj z Topfieldu 7700 a třeba nova HD, eurosport HD se občas rozpadne obraz, když to samý nahraju na 4 GB verbatim tak v pohodě, přitom měření mi ukazuje u Corsairu zápis 15 MB a verbatim jen 11. Oba dva disky jsem předem naformátoval. předem dík za názor čím to může být, koupil jsem ho na vánoce a jsem docela zklamanej.

rafa
Registrace: 2/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Záznam na Flasdisk

Koupě flasdisku je někdy zkouška-omyl. Rozpad obrazu je již vidět při nahrávání? Mám 8GB Kingston, na Globo HD-S1 jsem nikdy nepostřehnul rozklad obrazu jak při sledování HD či SD, na Optibox Koale, dochází k rozpadu při nahrávání jak u HD tak i SD i u nekodovaných, přitom kolega má zapojen 500GB hardisk WD a bez problému.

FORMULER S TURBO, SG-2100 - - 39E - 30W HD BOX 9105+

calvero
Registrace: 1/2010

Ne při nahrávání je obraz v pohodě, problém je pak při následném přehrávání jak přímo v satelitu , porucha ve stejném místě i když nahrávku přenesu do PC, mate mě to že ta problémová fleška má o 4 MB větší rychlost při zápisu, koupil jsem flešku místo HDD právě proto , že jsem se bál různejch problémů s HDD jak jsem se dočetl na parabole

rafa

Podla mna na nahravanie HD radsej HDD a mas aj timeshift pokial to stroj podporuje.Flashka je sice mensia ale u mna na ine veci ako na PVR.Moj nazor.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

liquere

to máš určitě pravdu, mám jen obavu, aby mi to fungovalo, nemáš zkušenost K tomo Topfieldu 7700 to musí bejt HDD napájenej samostatně nebo jen přes USB, pokud je napájenej samostatně, tak jak je to v době kdy je satelit vyplej ten disk má svůj vypínač nebo se to musí vytáhnou ze zásuvky? ptám se takhle blbě externí HDD jsem žádnej neměl. dík

rafa

Nemam Topfielda,nemas to popisane v navode?Co odporuca vyrobca,predajca?Povedal by som,ze cim vacsi disk tym viac stavy potrebuje a tym padom asi bude treba externe napajanie.Preto by som do extremov nesiel,tak do 500GB.Ale moze byt aj vynimka.A pozri disky ktore maju auto prechod do stanby po urcitom case,mne to tak funguje.Ak box neriadi napajanie disku napr. cez usb tak je to dobra vec.Neviem ci topfield ma aj e-sata,tam by to malo vediet,ale je drahsi disk,sice rychlejsi.Zalezi aj na tom ci budes sucasne nahravat viac veci,tam je rychlost dolezita,ale to uz moc pisem.Zaklad je vediet co masinka dokaze a co chcem ja potom to zosuladit......

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

ARIVA HD200 v jedné 8GB flasdisk transcend chodí dám do jiné ARIVI tam nejde...je to divné..USB port je v pořádku když dám externí USB HDD 640GB tak noirmálně jde nebo dám jinou flasku tak taky jde...

pcword
Registrace: 2/2009

Nemam arivu,ale podla toho co pisu ludia po forach asi dost zalezi na tom aky kus dostanes.Niekto nadava niekto si ju chvali.Skoro ako za komancov,vtedy bolo alebo nebolo,teraz je vzdy ale niekedy na hov....

liquere

takže když to vemu kolem a kolem tak jediný kde by to snad bylo bez problému je příjmač s vestavěným HDD ? jaký by jste doporučili, jsem pouze obyčejný uživatel takže nějaký EMU a pobodný věci jsou mi na nic

rafa

To je diskutabilne.Ked mas disk zabudovy a box ma malu krabicku a este zle vetranu sa to zbytocne zahrieva a to nie je optimalne.Skus odskusat externe disky niekto s v tvojom okoli snad ma nieco take ma a ktory bude fungovat tak ho kup.Snad existuje u vas predajca co vie ci ma disk auto standby alebo nie?Alebo pockaj a ozve sa niekto kto ma Topfielda a povie ti presne typ disku s ktorym mu to ide bez problemov.Nestresuj klidek.... R^

liquere

liquere

dík, máš pravdu, dám si nohy do tepla a počkám. měj se čau

rafa

laser tužka a 30°, pokud je nad stromy ok!! ale jak dlouho, řešil jsem to, že mi vadil panelák ( bez laseru, výhled - tvoje výška, výška překážky, vzdálenost od překážky - papír,tužka,pravítko)

FORMULER S TURBO, SG-2100 - - 39E - 30W HD BOX 9105+

calvero
Registrace: 1/2010

Re záznam na Flashdik

Se záznamy na externí HDD,jsem neměl nikdy dobré zkušenosti,a to i v případě 7700 HSCI. Přístroj čas od času ztratí cestu k souborům, objeví se hláška inicializace se nezdařila a je vymalováno.Pak je nutno data na HDD na PC opravit a jede to dál.Ale je to otravné,vzdal jsem to. Nyní mám Top SRP 2411 asi 3/4 roku s vestavěným HDD a je to nebe a Dudy.A to nejen od uživatelsky příjemné obsluhy, ale i výbavy.

Pepa 3
Registrace: 4/2007

to Pepa 3

taky jsem na Top SRP 2411 koukal, mě by stačilo kdybych nahrál např. 4 hodiny , pak to přetáh do PC tam sestřihal u uložím si to jinde, jde mi zejména o sport, proto jsem to řešil jen to fleškou, jaký HDD jsi měl k tomu Top. 7700 a jak často ti to blblo? jinak byl ten nahranej pořad v porádku? díky moc.

rafa

Re záznam na Flashdik

Měl jsem Verbatim,dotazoval jsem se na WesternD,ale i s ním údajně stejný problém.Vyřešil to až vnitřní HDD. Zřejmě je to asi softem přijímačů, ale i Mascomy obdobný problém,tam je někdy problém i nahrát na Flash. A co se týká problému s externím HDD, tak nahodile jak kdy, po čtyřech až pěti dalších nových záznamech se objevoval problém. Ta fleška by stačila na jeden až dva záznamy,pak vymazat a jet znovu. Jak říkám,bylo to otravné.

Pepa 3

Re záznam na Flashdisk

Sorry za zkomolený titulek.

Pepa 3

Re záznam na Flashdisk

No jo, je to sázka v loterii zda když se něco pořídí, tak zda to přijímač zvládne a vezme. Taky bojuju s externíma diskama. Např. combo Optibox je vybíravej a mlsnej jak sviňa. Neutáhne disky Seagate, ani když se podpoří přidaným napájením tak to také nebere - zamrzne a konec. Mám koupenej externí malej 2,5 Samsung - jenže ten se zase blbec vypíná po 5 minutách a pak taky následuje zámrz. Jinak by fungoval. Nejlepší je si asi ten disk smontovat - koupit rámeček a do něho např. WD Scorpio Blue (ten má malé nároky na odběr proudu) Jinak HDD Fujitsu má také dobrou nižší spotřebu - ShowBox jej zvládá bez problému. OptiBox zatím nahrává na 16G slim Kingston - s ním No problém pokud je dobrý kontakt.

Violista
Registrace: 7/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra