Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Přepínaní DiseqC na LCD Sony

mám problém s přepínáním 3 LNB na LCD Sony. Pokud v nastavení LNB nastavím satelit 1 jako A, satelit 2 jako B a satelit 3 jako C, pak se mi naladí na satelitu 1 kanály z Astra 19,2° a při lazení satelitu 2 se opět naladí kanály z Astry 19,2°. Vypadá to tedy že TV neovládá DiseqC přepínač.S externím sat.tunerem přepíná funguje. Podle manuálu má TV jen DiseqC 1.0 .? Má s tímhle někdo zkušenosti nebo radu co bych mohl ještě zkusit?

jenr
Registrace: 2/2006
Odpověď v diskusním vlákně

Re:přepínání

Nevím, ale po některých mizerných koaxech ovládání Diseq prostě nefunguje,a že se takových kabelů loni u nás prodalo,to teda jo. Jeden za vsechny CB130.

Pepa 3
Registrace: 4/2007

RE: Přepínaní DiseqC na LCD Sony

napřed zkus vyměnit přepínač od jiného výrobce!!!
lépe několika, né vše si rozumí se vším (dokonalost techniky se blíží nedokonalosti lidské)
pak už jen vyměnit TV

tonek
Registrace: 1/2009

pepo

neznám CB 130 ale s ext. sat. mu to přepíná!
možné je smozřejmě všechno ale kde proleze 1G tak většinou i 22K si najde cestičku.

tonek
Registrace: 1/2009

Re:přepínání

Není tomu vždy tak, a jak píše kolega výše, ne všechno si se vším rozumí. Mám ověřeno, že po uvedeném kabelu některé přijímače Diseq obslouží a některé ne.Je to nevyzpytatelné. Zkontroluj kabel,vyměň Diseq,podívej se na net,jestli není nějakej novej soft k tvé TV a pak uvidíš.

Pepa 3
Registrace: 4/2007

RE: Přepínaní DiseqC na LCD Sony

Díky za nápady.Jako první zkusím jiný přepínač s deklarovanou podporou DiseqC verze 1.0.

jenr

Přepínaní DiseqC na LCD Sony

Mam taky Sony se sat. tunerem a bez problemu funguje s
http://www.eltasat.cz/scripts/podrobnosti.php?IDZ=1846&admin=1

titmouse
Registrace: 5/2010

Diseqc na tv SONY KDL-40EX508

Stále mi nefunguje přepíná konvertorů na tv sony kdl-40ex508,i přesto že v nastavení satelitů 1-3 jsou konvertory nastavené jako a,b,c, tedy pro sat 1 je konvertor jako a, pro sat 2 je konvertor b, atd. .
I když ladím druhý nebo třetí satelit, naladí se vždy jen programi z prvního satelitu, což je astra 1.Ten samý problém mám i s přepínačem mascom, který ale s externím recieverem funguje správně.
Můžete mi prosím poradit v čem by mohl být problém?

jenr

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra