Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

TechniSat Digit HD8-S a přidání do sítě

nazdar chlapi,tak jsem zkoušel vše možné s přidáním tohoto příjmače do dom.sítě.Mám v ní dva PC,notebok,televizi samsung a chci tam přidat tento sat.příjmač.To vše mám síťovými kabliky spojené do routra typ:wireless router Tl VR841N a výrobce je TP-link.Tak kdopak Mi poradí.moc pěkně děkiji za radu. :)

Miroslav B
Registrace: 6/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: TechniSat Digit HD8-S a přidání do sítě

Vše záleží zda máš zaplou automatiku na routeru či "ručně".....a zda máš povoleno min. 5 adres.........Vlez do nastavení routeru a uvidíš. :laughing:
Co více dodat k tvému skromnému dotazu.......

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

Kamil_k4

Já mám na routeru zapnutou automatiku (tak zřejmě nazýváš DHCP server) a na HD8-SX mám stejně nastavenou statickou adresu. To spolu vůbec nesouvisí.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer

Ano funguje to i takto...ale ty jses neptal... R^

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4

no mám to nastaveno a stále nic asi se na to vykašlu

Miroslav B

Miroslav B

Pokud nemáš kompletní návod k HD-8 jdi na stránky www.omko.cz, najdi přístroj TechniSat HD8-SX a v záložce "Podpora" si ho stáhni. Tam je nastavení IP adresy docela dobře popsáno. Doporučuji nastavit statickou, pak bude možné tuto statickou adresu zadat přímo do Mediaportu (když ho budeš používat) nabo zadat do I.Exploreru pro připojení a editování např. časovače.
Statickou adresu nastav třeba 192.168.1.10 (pokud už nemáš obsazeno). Pro automatické přidělování IP adresy bývá zvykem u routeru mít nastaveno, že přiděluje adresy od 192.168.1.50 výše. Ale může se to samořejmě lišit, záleží na tom, kdo to konfiguruje.
A jak chceš vlastně připojit 5 zařízení do routeru, když ten má jen 4xLAN? To použiješ i WAN port?

joscer

no jo

a v tom je asi problém že,mně nenapadlo že wifi sit je vlastně jeden vstup do routru.No asi to tak bude.takže nic.

Miroslav B

Miroslav B

Zkus připojit sat.přijímač místo jednoho z PC a z druhého PC zkus na sat.přístroj "ping". Na PC spusť dosovské okno a zadej příkaz ping 192.168.1.10 (pokud jsi nastavil statickou adresu, jak jsem radil).

joscer

manželka je už nervozní zkusím to zítra ozvu se.Jinak díky za radu

Miroslav B

Miroslav B

Pro připojení více přístrojů než 4 je možné koupit nějaký jednoduchý 4 nebo 8 portový pasívní switch (cenově od 150 do 200 Kč) plus krátký UTP kablík a tím ten switch připojit do jednoho z LANových portů routeru. A hned je k dispozici více přípojných míst.

joscer

wifi síť je vstup do routru?

prečo? nepoznám ten router ale mám Vigor Wifi
- 5x notebook cez wifi
- 1x Philips streamium cez LAN
- 1x NAS server Xtreamer cez LAN
- 1x PC cez LAN
- 1x Digicorder (navyše cez ProLine používajúc 230V zásuvkový rozvod)

Jediné nastavenie bolo v TechniSate zadať DHCP, vypnúť a zapnúť router a hotovo.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Miroslav nám nenapsal jak ty PC má zapojeny.......manželka ho nepustí k PC či SAT...?Míro dělej to v jinou dobu a nebo "skrať" manželce "výběh"...myšleno v dobrém!!Jinak pěkný večer.Vše už bylo řečeno. R^

Kamil_k4

Jen laická otázka k čemu je to u HD8ky dobré mam jí doma a v životě jsem jí nepřipojil :) Jen ať vím o co jsem se připravil

bryketa
Registrace: 11/2009

No preci o prehrani formatu MKV 16F 40Mbps po siti:)

hdpe
Registrace: 11/2007

@hdpe

řeči tvého kmene moc nerozumím ale soudím že o nic :)

bryketa
Registrace: 11/2009

bryketa

třeba na přenos nahrávky z připojeného disku přes LAN do PC :lookaround: Akorát tomu nedělají dobře nahrávky s názvem kde jsou háčky a čárky, to je třeba nejprve změnit :lookaround:

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

DHCP a IP static moze kolidovat

@joscer to nie je 2x zdrave davat na PC-klienta staticku IP adresu z rozsahu nastavenom v DHCP servri.
Mozes to urobit ALE by si v tom DHCP servi mal dat Exclusion tej IP adresy. Skor ale ak chces dosiahnut to co pises - mat jednu nemennu IP z rozsahu je na tom DHCP servi (v routri) nastavit rezervaciu - po tom co pripojis PC-klienta a on sa pripoji v routri a objavi v tzv ARP tabulke, tam bude jeho fyzicka MAC adresa A IP ktoru dostal. tam potom byva take zviazanie - bind co co ja viem ako kde sa to vola, ako nahle to zadas potom uz vzdy DHCP prideli tej MAC - tomu Sat prijimacu tu istu IP adresu pricom z DHCP dalej pekne prideluje dalej. Dat DHCP server bez obmedzenia A IP staticky z toho isteho rozsahu moze viest ku kolizii; nejake kakackove DHCP servre nemusia okusit ci ta ona IP nie je pouzita pred jej ponuknutim (inemu klientovi)...

@Dagy take tie kakacky routro-switche maju 4 fyzicke downlinky (LAN), 1 uplink (WAN) a Wifi niekolko len logicky obmedzovane (moznostami FirmWare / nastaveniami) ktore ale neuberaju z fyzickych

@bryketa na TechniSat-e HD8 mozes cez LAN nastavit Timer-i, prenasat subori zo satelitu do pocitaca programom Mediaport

krikri
Registrace: 3/2010

krikri

Já na routeru nemohu nic nastavovat, ten je providera a nemám k němu přístup. Na routeru jsem si providerem nechal nastavit, že DHCP server přiděluje adresy z rozsahu od 192.168.1.100 výše, takže mi nic kolidovat nemůže, protože statické adresy mám přidělené pod tento rozsah (2x PC, NAS, Sat, WiFi AP). Jediné, co mi "žádá" o IP adresu je notebook, který si občas nosím domů z práce. Nejsem v LAN prostředí až takový laik.

joscer

krikri

jasne ten vigor zvládne 4xLAN + 255 Wifi pripojení (teoreticky). Bolo mi len čudné prečo kolega považuje WiFi za obsadenie jednoho LAN portu.

S tým pevným nastavením IP je to u týchto routrov od providerov problém. Do vigora mám pristup k 99% funkciam ale nie som si isty či sa da sparovat MAC s IP alebo rezervovat.
MAC sa da urcite zadat a pouzit napr blokaciu pripojenia.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra