Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Sirius

Dobrý den,
Chtel bych moc poprosit o radu ohledně nastavení na satelit Sirius. Mám již nastavené satelity Hotbird,Astra 1 a Astra 3 ale Sirius ne a ne nalézt.Vždy když mi to najde signál tak je to jenom odraz z Astry 1 nebo Hotbirdu.Mám na multifokusu lnb v tomto pořadí z pohledu z poza paraboly: Astra 3,Astra 1,Hotbird který je od Astry 1 cca 2cm,Sirius by měl být o dost dál ale buď mám malou parabolu (80) nebo krátký multifokus.A´t dělám co dělám nechytnu ani jeden program.Všechny 3 satelity jsem nalezl bez nejmenších problémů ale Sirius mi nejde.Můžu ho z Prahy vůbec naladit? Mám sice přijímač pro 3 družice ale je u toho DiSEqC přepínač P.164-IW pro 2-4 konvertory takže by tam mel jít nastavit i čtvrtý satelit.Nebo se pletu a musím jeden odebrat? :ogre:
Moc děkuji za odpověď.

shad07
Registrace: 1/2011
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Sirius

Na tu parabolu je to asi moc těch 28stupňů, ale třeba se pletu a někomu to jede. :lookaround:

slapet
Registrace: 11/2007

Pokud máš v ohnisku Astru 1, tak k Siriusu to máš ještě 14 stupnů, je to na hraně a asi to už nepojede. Já mám na středu AStru 3, na Hellas 39E došilhám, na Eurobird 9E už je to mizérie.

Dejte mě lidi a já to /možná/ udělám...

wolf
Registrace: 1/2006

Takže bych měl zkusit dát do ohniska Astru 3 a posunout multifokus co nejdál? Od Hotbirdu je to jen 8 stupňů.Chytne někdo sirius z Prahy?

shad07

Parabola 80 cm - střed Hodbirg,vpravo Sirius vlevo Astra 19 a vlevo Astra 23/při pohledu na parabolu/ Rec.Openbox 810 vše OK - Ostravsko.

Displej
Registrace: 2/2008

Ne. Do ohniska dej Hotbird, doleva máš 8 stupnů Sirius a doprava dej postupně Astru 1 a Astru 3 a pojede ti to. Vše z pohledu za parabolou.

wolf

Osa LNB Astra 19,2E a Sirius 5E je cca 14 cm.

MMZILINA
Registrace: 1/2007

Astru 1(19,2) dej o ohniska těsně k ni dej Astru3 z jedne strany a hotbird z druhé strany. a Sirius je potom cca 2,5 cm od hodbirdu. na siriusu neni signál na 100% ale dá se na to dívat v pohodě. Na 80 parabole mi to jede u tři lidí.

056152
Registrace: 4/2007

Sry, Displejbyl rychlejší :)

wolf

Nějak jsem to s těma stupňama přehnal (byl myšlen AMOS) tak bys mohl dát na střed hotbird potom snad.

slapet
Registrace: 11/2007

Díky moc za odpovědi.Trochu si s tím pohraju
:sly:

shad07

Kup motor (SG-2100) a nemáš co řešit... pouhých 1000 Kč to vše zvládne.

47PFL5603D, VU+ DUO, Ariva 202E

Děda Petr
Registrace: 10/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra