![]() |
|
Ariva 200 divné nahráváníAhoj lidi, včera jsem zkoušel nahrávat na mé nové Arivě 200 a podařilo se a následně jsem to i prohlédl pro převodu v DVR-Studiu v PC. Dnes jsem zkoušel znovu nahrávat a nahrál jsem asi 3 hod záznama, má to asi 4GB, ale DVR-Studio mi to nechce převést a ukazuje jenom nějaký mikrofon a vůbec u souboru neukazuje rozlišení a ratio. Teď to bohužel nemůžu ani zkusit v Arivě.Netušíte kde je problém v nahrávce, všechno jsem dělal oba dva dny stejně, ale dnes to není funkční. Díky za rady |
novotnj
Registrace: 1/2011 Příspěvků: 83 |
![]() |
|
RE: Ariva 200 divné nahráváníZkus to převádět pomocí ariváckýho softwaru jmenuje se TStool je na ariva.tv v download. Pokud to nepůjde tak to je zlý mě se taky několikrát stalo že ta nahrávka byla asi spatně nahraná.FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink
|
killors
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 1 605 |
![]() |
|
RE: Ariva 200 divné nahráváníPřes TStool jsem to zkoušel, ale ani u jednoho vide se mi nic neděje. Načtu video dám SAVE a nenabídne to žádný název souboru ani cestu, dám ok a čekám a čekám a nic. Nefunguje to ani tu toho souboru, co v pohodě převedel DVR-Studio. Jestli někdo ví proč, tak prosím o radu. |
novotnj
![]() |
|
RE: Ariva 200 divné nahrávánína co si to nahraval a aky Program SD-HD,pozri na AB foru vhodne disky a flesky |
Duzu
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 1 357 |
![]() |
|
RE: Ariva 200 divné nahráváníNahárval jsem na http://www.fotoprodej.cz/teac-usb-flash-drive-8gb/ale jestli to bylo hd nebo sd netuším, byl to viasat explorer |
novotnj
![]() |
|
RE: Ariva 200 divné nahráváníPre bezproblémový zápis je potrebný USB disk s rýchlosťou zápisu min. 9Mb/s-keď si prečítaš návod od Arivy, tam to najdeš napísané a to môže byť aj tvoj problém. |
IVIL
Registrace: 9/2007 Příspěvků: 182 |
![]() |
|
RE: Ariva 200 divné nahráváníZkus v Arivě zkontrolovat název nahrávky. Ariva 200 má schopnost používat česká písmena s háčkem či ů, převodový software (minimálně Ariva TS Tool - s DVR-Studio zkušenost nemám, protože ho nepoužívám) si ale s těmito písmeny neporadí a nahrávku není schopen převést. Proto musíš v Arivě (ne v PC!!) název se zmíněnými písmeny přejmenovat tak, aby tam nevyskytovala (buď je změnit nebo vymazat). |
parademan
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 20 |
![]() |
|
RE: Ariva 200 divné nahrávánítakže díky všem za rady, už se mi to podařilo, stáhl jsem nějaký jiní DVR tool a už to funguje už se mi to podařilo převést na TS. a poslední dotaz. Zadal jsem nahrávat 3 hodiny a nahrálo jenom 2 a 1/2 ? je někde v arivě nastavení nebo něco ? |
novotnj
![]() |
|
RE: Ariva 200 divné nahráváníTřeba se nahrávka rozdělila ("pod dvojkovým" FW např: 1.07B1 rozdělují po 1GB a FW "dvojkový" např: 2.07B3 rozděluje po 4GB - to je max. hodnota - jinak se dá nastavit 1GB, 2GB, 3GB) |
Standa2
Registrace: 5/2005 Příspěvků: 2 221 |
![]() |
|
RE: Ariva 200 divné nahrávánímám 5 souborů drv. 4 po 924 mb a 1 má 224 mb, prostě to po 2 a půl hodině ukončil nebo to nestihl tak rychle uložit jak jsem to vypnul |
novotnj
![]() |
|
RE: Ariva 200 divné nahráváníTěžko říct, čím to je, ale napadlo mě, že Ariva si při zapnutém timeshiftu vyhradí na záznamovém médiu určitou oblast, kterou používá pouze jako paměť pro uložení právě zachycovaného signálu. Na 1,5 TB harddisku si pro timeshift "zablokovala" 20 GiB. 8 GB flashdisk bude mít jen něco přes 7 GiB v binární soustavě. Takže nevyhradila si Ariva ty zbývající zhruba 2 GiB pro timeshift?Navíc při přímém nahrávání (zmáčknutí rec tlačítka) Ariva po určitém čase nahrávání automaticky zastaví, aby se člověku nestalo, že na zastavení zapomene a po několika dnech zjistí, že má nahrávkou onoho pořadu zaplněný celý terabytový disk. :) Doba, kdy Ariva přímé nahrávání automaticky zastaví, se dá samozřejmě nastavit. |
parademan
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 20 |
![]() |
|
RE: Ariva 200 divné nahráváníAhoj lidi, tak znovu otvírám tento dotaz. Všechno už fungovalo jak má (za to díky všem, co mi pomohli), ale minulý týten jsem přehrál fw na nejnovjejší 2.08B a dvr tool vůbec nenačte soubor TS. je nějaká nová verze, než ta z roku 2008 ? |
novotnj
![]() |
|
RE: Ariva 200 divné nahrávánítak nic, já nezkusil rovnou přehrát v pc. funguje to |
novotnj
![]() |
|
![]() |