Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Showbox 300-EPG

Odborníci na Showboxy poradťe.Asi na rok starom prijimači prestalo fungovať EPG.Majiteľ si myslel,že si to asi niekde v nadstavení zablokoval,ale,keď som prechádzal menu,nič som neobjavil.Neviem s týmato prijimačmi nemám skúsenosti.Tak neviem,či je to naozaj niekde prehodené,alebo je to zrada v mašine.Díky.

Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.

letas
Registrace: 5/2007
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 47
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Showbox 300-EPG

Ano, takovým FW je nyní poslední ze 6.ledna tohoto roku. Ke stažení na Openboxforu. Sám jsem ho odzkoušel a jde vše bez problému. EPG, Sharing, EMU a bez sekání obrazu. R^

On Air!

Saxon
Galerie: Saxon

Saxon

Nemáš problém při nahrávání? U FVW z 6.1.2011 mi při nahrávání zamrzne, tak jsem se vrátil k předešlému FW.

lada69
Registrace: 1/2008

Díky za postřeh, mám tady v dílně jeden na stole, tak ho naláduju a pustim PVR z časovače. používám Portable HDD Samsung, ale nyní nemam doma ani jeden, takže to vyzkouším na starším portable od WD.
Určitě Ti dám vědět.

On Air!

Saxon

Nastavil jsem tři události do časovače z CT1, tedy z TP, který dělá z palety DVB-S Showboxu největší problémy.
Mám na mysli VBR a celkově nejvyšší datový tok na jeden program.

První událost se bez problému spustila a záznam jede, zkoušel jsem i během záznamu procházet informace o programu i o nahrávce samotné a přijímač se chová zatim stabilně.

Když tak na něj koukám a uvědomim si jeho nákupní cenu a komfort, který nabízí, tak opravdu nevím o žádném přijímači, který by toto nabízel ve stejném, nebo lepším poměru výkon/cena.
Nic na tom nemění fakt, že na něj občas nadáváme. ;)

Dokud budu dělat SD přijímače, nic jiného doma nechci...

Dost filozofování a jde se něco dělat. :8)

On Air!

Saxon

Po kontrole třech dnešních záznamů, provedených pod nejnovějším FW z 6.ledna je zjištění následující. Nahrávky byli pořízeny celé, po ukončení záznamu se přijímač opět ovedl sám do Stan-by, ale!
Na začátku záznamu je vždy cca půl minuty černá obrazovka bez videosložky, audio je v pořádku od začátku přehrávání.
Soudruzi patrně neskontrolovali PVR. :((

On Air!

Saxon

@saxon
to jsou malé věci.. ;)

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Tak ještě jinak, ono to neni jen na začátku.
Když si pustíte klasicky záznam, tak je to bez oprazu klidně až do konce nahrávky. Musíte aktivovat zrychlený posuv po záznamu a pak se po chvilce obraz objeví, pak pustít rychloposuv zpět na začátek a pak už můžete sledovat normálně.
Nahrávky pořízené na starších FW, které jsou na HDD také tuto vlasnost nemaji, zde je vše v pořádku.
Takže zase muška...

On Air!

Saxon

Nahrávky pořízené klasickým ručním záznamem/ne přes časovač/, vykazují stejnou chybu.
Navíc se do názvu záznamu na disku nekopíruje název pořadu z EPG. Tedy podobně, jako je to u Vitamina.
Takže PVR u posledního FW pro SD-Showbox má vážné trhliny!!!

On Air!

Saxon

A záznamu do *.MPG se vůbec nerozjede, objeví se na displeji "PAUSE" a total výtuh!

On Air!

Saxon

Provedl jsem ještě několik zkušebních záznamů z CT2 a Cinemy a kopírování názvů z EPG se najednou rozchodilo. :O

Kažpodádně problém s černou obrazovkou přetrvává, záznam do MPG nejde stále a přehrávání starých záznamů v MPG chodí bez problému.
By se ček possral...

On Air!

Saxon

Jsi mě fakt nakopl, rozbaluju nový WD 3,5 500GB s ext. napájením a jdu testovat.
Mám ale jen S700. Zatím

Tomik535

1.mpg - total zátuh
2.live záznam v ts - ok i s názvem z EPG, černá obrazovka se nekoná. Zdá se, že ts chodí ok, ještě zkusím přes časovač.

Tomik535

To kopírování/nekopírování z EPG má pravděpodobně souvislost s háčky a čárky v názvu pořadu.

Černá obrazovka se taky nějak umoudřila v posledních zkouškách. Je to nějaký divný, asi si to s námi dělá srandu.

Vyzkoušej ty háčky a čárky.

On Air!

Saxon

Potvrzuji, při nahrávání pořadu na Čt1(Na cestě po Mallorce) se k záznamu nepřiřadil název z EPG a po spuštění přehrávání černá obrazovka. Stačí stisk posuv zpět a Play jde OK. No hlavně, že se aspoň nahraje..

Při nahrávání pořadu z názvem historie.cs(tedy bez háčků) z Čt2 vše OK.

:) No není tu krásně?

Tomik535

ach jo...
Měj se. ;)

On Air!

Saxon

Tak aby to bylo ještě srandovnější, tak při záznamu pořadu z Cinemaxu s názvem "Gigantický"(není tam tedy háček, ale pouze čárka), se sice název z EPG taky nepřiřadí(jako v případě háčku), ale následné přehrávání je ok(bez černé obrazovky) :)))

P.S. Přece bys nechtěl, aby bylo vše dokonalé.. ;)

Takže, jak už jsem psal..jsou to malé věci.. :razz:

Tomik535

Tak si navzájem popřejeme hodně málo všímavých zákazníků a serem na to.
Já tedy dnes každopádně. :8)

On Air!

Saxon

Skusal som nahravat zatial iba z programov s nizsim bitovym tokom-cierna obrazovka ani raz,ale start nahravania nebol nikdy korektny,vzdy par sekundovy zasek.Na zaciatku nahravok su chyby,je to vidiet aj v pc pri prehravani,ale to az tak nevadi.Nahravanie do mpg je u sd showboxov irelevantne-pri ts aj mpg uklada iba aktualnu audiostopu a bez teletextu,takze prinos mpg nie je ziaden.No a to epg v nazve to uz vadi(ja sice nahravam iba to,co nemam cas pozriet a v nahravkach davam vzdy triedit podla casu-tym padom mam posledny zaznam na konci.A zaujimal by ma aj pôvod fw-na openboxfore sa objavil oneskorerne.

Kasr
Registrace: 8/2008

K tomu pojmenovávání záznamů:

Jednak platí to co uvádíš o řazení podle datumu a u programů, které chci na disku ponechat, neni problém přejmenovat název v Total Commaderu.

Každopádně je to ale zbytečné mínus, tomuto jinak celkem podařenému FW. Ten MPG používám jen tehdy, když někomu cizímu na jeho výslovné přání pořizuji záznam. Takhle to mám už uplně bez práce a on si to může už bez jakékoliv komverze pustit třeba ve WimAmpu.

On Air!

Saxon

A ta cierna obrazovka pri prehravani je u suborov s vyssim bitrate,skusal som ct1 a ct2-tam mi to slo zhodou okolnosti OK,ale orf1 a orf 2 uz nie.Na orf 2 bol bitovy tok cez 7Mbps.Inac velmi pekny bitrate na sd stanicu,nasi pouzivaju podobny aj nizsi u hd(aj ked u lepsieho formatu s lepsou kompresiou h264).

Kasr

A zabudol som dodat-v nazve nahravky som ani raz nemal nazov z epg a skusal som nahravat asi 10 nahravok z programov,kde epg samozrejme bolo.

Kasr

Skusal som nahravat-CT1(priemerny bitrate videa 4600kbps),CT2(6800kbps),ORF1((7100),CT4(4370),ORF2(7300),STV1(6044),STV2(5200),STV2(7000)-boli to kratke nahravky a cierna obrazovka(pred pouzitim rychloposuvu) bola na vsetkych mimo ORF1 a tam bol druhy najvyssi bitrate(samozrejme priemerny),chcel som pozriet aj bitrate histogram v avidemuxe,ale niektore videa mi neotvorilo,tak som to vzdal.(samozrejme avidemux nie je nijaky zazrak,ale nikdy sa mi nestalo,aby neotvoril niejaky ts subor z pvr stb,co svedci o tom,ze su niejake problemy v streame).Dokonca jednu asi 15 sekundovu nahravku neotvorilo ani videoredo.Ale project x a pvastrumento ano.

Kasr
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 47

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra