![]() |
|
Křížený kabel RS232 samice - samiceAhoj,zdravím všechny.Můj dotaz je ohledně kříženého kabelu RS232 (samice - samice).Používám tento kabel u Openboxu x810 v délce 1,5m.Propojení reciver a PC.Chci se zeptat,zda (důvod přestěhování PC do jiného patra v domě)mi bude fungovat křížený kabel RS232 v délce 45-50 m.Openbox LAN nemá,tak to řeším takto.Potřebuji vyřešit "pink" a apod.Není délka moc dlouhá a nebude to zlobit???Má někdo zkušenosti?Předem děkuji za oppověď.Hezký den všem ;)(: Nevím, jestli to tu už někdy někdo psal, ale moc děkuji všem, kteří svými schopnostmi umí udělat radost druhým, bez ohledu na ztrátu svého času :)
|
marco37
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 807 |
![]() |
|
RE: Křížený kabel RS232 samice - samiceNo, to je už asi moc. Ještě tak 25 m. Je lepší použít lepší kabel. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
RE: Křížený kabel RS232 samice - samiceked som na hyundai digi dual skusal prepojit prijimac s tou krabickou cez ktoru dialkovym ovladas prijimac, nejaky telefonny 4-zilovy kabel isiel asi 25 metrov, ale ked som to prepojil kablom, ktorym sa robia pocitacove siete slo to na 60 metrov, cize tam zalezi aky kvalitny pouzijes kabel |
mjamriska
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 1 713 |
![]() |
|
dobrym kablomtreba pouzivat Google / Wikipediu...http://en.wikipedia.org/wiki/RS-232 aj tam pisu ako; RS-232 sa da rozsirit RS-422 az na kilometre... ale neviem co myslis tym pinK-om ... ping je vec sietoveho prepojenia. K |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
![]() |
|
RE: Křížený kabel RS232 samice - samicetak jsem to přeměřil a i s něco plus by to bylo 30m.Půjde tato vzdálenost už na propojení PC s Openboxem a správná komunikace???(: Nevím, jestli to tu už někdy někdo psal, ale moc děkuji všem, kteří svými schopnostmi umí udělat radost druhým, bez ohledu na ztrátu svého času :)
|
marco37
![]() |
|
RE: Křížený kabel RS232 samice - samiceJa mám prepojené dva openboxy na vzdialenosť 40m a funguje to bezchybne. Zdielanie cez rs232 a použitý 5 žilový ftp kábel. |
deltoroes
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 166 |
![]() |
|
to krikri RE: Křížený kabel RS232 samice - samicejasně,že když jsem zmínil ,že Open nemá přípojku LAN,tak jsem myslel tím pink-zdílení....zkušebně a vědecké poznatky ;o)(: Nevím, jestli to tu už někdy někdo psal, ale moc děkuji všem, kteří svými schopnostmi umí udělat radost druhým, bez ohledu na ztrátu svého času :)
|
marco37
![]() |
|
RE: Křížený kabel RS232 samice - samicePoužíval jsem přenos dat (údaje o telefonních hovorech) z podnikových telef. ústředen bez problémů na vzdálenost kolem 100m přes rozhraní RS 232! |
migr
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 384 |
![]() |
|
openykdyz sem mnel opena 22m k sousedovy tienena trojlinka bez problemu .. delsi delka asi kvalitnejsi kabel! hodne zdaru ;) |
WADER
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 1 077 |
![]() |
|
v poho marcoja sa ospravedlnujem,ale treba niekedy trocha pobrowsovat nez clovek (nie len) tu da otazky este som nasiel toto: http://hw.cz/rs-232#konvertory akoze ak zoberies naozaj uz len tieneny ethernet kabel a nepojde ti to okolo mikrovlnnej rury a von na balkon ;-) tak by to mohlo ist. Inac su take krabicky - opticke oddelovace- krabicka na jeden koniec na druhy a ono to medzi ide silnejsim prudom na dlhsiu vzdialenost a aj to opticky odeli vystup cim to chrani zariadenia kde to pripojis... K |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
![]() |
|
RE: Křížený kabel RS232 samice - samiceNa jedné instalaci mám křížený kabel mezi dvěma Openboxy X820 dlouhý kolem 50 metrů a mohl jsme nechach přenosovou rychlost na nejvyšším stupni 115200 - rychlost přepínání na slave přijímači kolem půl vteřiny.Kabel jsem ale použil přísně symetrický, ze starého profesionálního audio multipáráku. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Křížený kabel RS232 samice - samiceJo,kluci děkuji za rady a odkazy.Jen z toho trochu nejsem.Moc "kabelový a elektrický nadšenec nejsem,lépe řečeno -odborník :o( ).Tady na Rakovnicku to nikdo nedělá a ani se v tom moc nevyznají.Tak hledám ,jak vůbec ty součástky sehnat a poskládat.Jeden mi dokonce řekl,že by nikoho výroba kabelů na zakázku neuživila.No co dodat.Možná má pravdu.Nejvíc mě mrzí,že Openbox,se kterým jsem vlastně začínal a stále na něho nedám dopustit nemá výstup pro LAN.To je hlavní nevýhoda v dnešní době,že při použití kabelu a sledování TV(open+sat reciver-propojení)musí být zapnutý stále PC.Což je při dnešních cenách elektriky KO.Škoda,že taková věcička,jakou je LanComBox(http://lancombox.blogspot.com/)není k dostání v České republice.To by vyřešilo již zmíněný problém se zapnutým PC.Divím se,že to nikdo nedováží,zájem by určitě byl R^ ještě jednou moc děkuji za Vaše reakce a přeji hezký den ;)(: Nevím, jestli to tu už někdy někdo psal, ale moc děkuji všem, kteří svými schopnostmi umí udělat radost druhým, bez ohledu na ztrátu svého času :)
|
marco37
![]() |
|
Jak píše WADERJen myslím, že stačí stíněná (stereo) dvojlinka 2 žíly + stínění spojit. |
gaston
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 868 |
![]() |
|
RE: Křížený kabel RS232 samice - samiceSdílení při vzdálenosti 30 až 50 metrů, to už asi nebude v rámci jedné domácnosti, že?Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 724 |
![]() |
|
saxonměřils, kolik zbylo z těch +/- 10V ? |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
joscerZbytečné starosti - samozřejmě že v jedné. Jen se sichruje a kupuje trochu delší drát. :))) |
gaston
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 868 |
![]() |
|
RE: Křížený kabel RS232 samice - samiceJeden borec skusal 300m a slapalo mu to(zdroj-openboxforum).Nepamätam,aky pouzil kabel.A s ubytkami jsm napätia by som velmi neuvazoval-prudy tam tecu miniaturne a odpor vedenia bude pri nie velmi tenkych drôtoch menej ako 10 ohm.A keby bol aj 50 ohm,prud dajme tomu 5 mA,tak ubytok by bol 0.25V. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 647 |
![]() |
|
marco37Poradím ti len,odskušaj a daj vediet.Ja mám káblik 15m počítačový Openbox 810-800 ,pracuje v pohode.Robil som Optibox 35m fachá v pohode.Treba len skušat. |
jano1904
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 445 |
![]() |
|
To=joscer=-Křížený kabel RS232Ahoj,děkuji za reakce.Ale i já musím ještě reagovat.To"joscer",opravdu je to taženo a myšleno pro jednu domácnost.Jen to mám trochu více komplikovaný,že naše "chaloupka" je trošku větších rozměrů.Inu takové se holt za Rakouska-Uherska některým lidem stavěly.Po změření provázkem,jsem to zredukoval cca na těch 30m délky.Fakt v tom nehledej nějaké tahání ,nebo rozvody po jiných domácnostech.Realita je přesně ta,kterou jsem popsal viz výše ;) R^(: Nevím, jestli to tu už někdy někdo psal, ale moc děkuji všem, kteří svými schopnostmi umí udělat radost druhým, bez ohledu na ztrátu svého času :)
|
marco37
![]() |
|
RE: Křížený kabel RS232 samice - samiceKasr má pravdu co se týče úbytků, možná i těch metrůjá zkoušel klubo 100m obyčejný telefonní plochý kabel (šnůra), 2 páry ,zapojený data, zem ,data ,zem a NO problém o to jsem ještě zkoušel několik diod do série ,i odpory (10až 33ohm). naproti tomu jsem chtěl kdesi využít stávajíci vedení 30m stíněný kabel, čtyři žíly asi 0,5 mm a kvalitní opletení použité jako zem a ani ťuk, třikrát jsem to měřil a prohazoval a nakonec jsem ze zoufalství prohodil přez okna onu telefonní šnůru a ejhle jede jak víno. fakt je že jsem nepropojoval PC se STB ale pouze dva i vice STB ale podstata je (si myslím)stejná. ale v nejmenovaném údolí pod Tv převaděcem s věží s jinymí přenosovými službami a barák omotaný jakýmsi internetem je přenos uvedenou šnůrou nespolehlivý, jestli má vliv mikrovlnka? si myslím že NIKOLIV |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
Křížený kabel RS232Na křížené kabely, samce či samice je tu přeci odborník David Kříž :laughing: |
Violista
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 1 363 |
![]() |
|
Violistamein gott on se opravdu musí nasomrovat všude, a především tam, kde o tom neví vůbec nic!!! ;P ;P ;PTy jsi odborník na "nic" ale cpeš se všude... A myslím, že redakce by mohla popřemýšlet, čím je tento "diskutující" přínosem pro toto forum. Evidentně ničím, jen tu leze do všech vláken a vypisuje tam nesmysly. Pokud vím, tomuto se říká SPAM! Už jednou za něho měl citron. |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
RE: Křížený kabel RS232 samice - samiceI když mi jeho poznámka připadá docela trefná ;) , tentokrát souhlasím, že si ji mohl odpustit.@Violista, popřemýšlej, zda je opravdu nutné, aby si svůj čas trávil pouze plevelením fóra. Máš na to 2 týdny. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
![]() |