Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Křížený kabel RS232 samice - samice

Ahoj,zdravím všechny.Můj dotaz je ohledně kříženého kabelu RS232 (samice - samice).Používám tento kabel u Openboxu x810 v délce 1,5m.Propojení reciver a PC.Chci se zeptat,zda (důvod přestěhování PC do jiného patra v domě)mi bude fungovat křížený kabel RS232 v délce 45-50 m.Openbox LAN nemá,tak to řeším takto.Potřebuji vyřešit "pink" a apod.Není délka moc dlouhá a nebude to zlobit???Má někdo zkušenosti?Předem děkuji za oppověď.Hezký den všem ;)

(: Nevím, jestli to tu už někdy někdo psal, ale moc děkuji všem, kteří svými schopnostmi umí udělat radost druhým, bez ohledu na ztrátu svého času :)

marco37
Registrace: 7/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Křížený kabel RS232 samice - samice

No, to je už asi moc. Ještě tak 25 m. Je lepší použít lepší kabel.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

ked som na hyundai digi dual skusal prepojit prijimac s tou krabickou cez ktoru dialkovym ovladas prijimac, nejaky telefonny 4-zilovy kabel isiel asi 25 metrov, ale ked som to prepojil kablom, ktorym sa robia pocitacove siete slo to na 60 metrov, cize tam zalezi aky kvalitny pouzijes kabel

mjamriska
Registrace: 4/2003

dobrym kablom

treba pouzivat Google / Wikipediu...
http://en.wikipedia.org/wiki/RS-232
aj tam pisu ako; RS-232 sa da rozsirit RS-422 az na kilometre...
ale neviem co myslis tym pinK-om ...
ping je vec sietoveho prepojenia.
K

krikri
Registrace: 3/2010

tak jsem to přeměřil a i s něco plus by to bylo 30m.Půjde tato vzdálenost už na propojení PC s Openboxem a správná komunikace???

(: Nevím, jestli to tu už někdy někdo psal, ale moc děkuji všem, kteří svými schopnostmi umí udělat radost druhým, bez ohledu na ztrátu svého času :)

marco37

Ja mám prepojené dva openboxy na vzdialenosť 40m a funguje to bezchybne. Zdielanie cez rs232 a použitý 5 žilový ftp kábel.

deltoroes
Registrace: 3/2009

to krikri RE: Křížený kabel RS232 samice - samice

jasně,že když jsem zmínil ,že Open nemá přípojku LAN,tak jsem myslel tím pink-zdílení....zkušebně a vědecké poznatky ;o)

marco37

Používal jsem přenos dat (údaje o telefonních hovorech) z podnikových telef. ústředen bez problémů na vzdálenost kolem 100m přes rozhraní RS 232!

migr
Registrace: 7/2007

openy

kdyz sem mnel opena 22m k sousedovy tienena trojlinka bez problemu .. delsi delka asi kvalitnejsi kabel! hodne zdaru ;)

WADER
Registrace: 12/2009

v poho marco

ja sa ospravedlnujem,
ale treba niekedy trocha pobrowsovat nez clovek (nie len) tu da otazky

este som nasiel toto:
http://hw.cz/rs-232#konvertory

akoze ak zoberies naozaj uz len tieneny ethernet kabel a nepojde ti to okolo mikrovlnnej rury a von na balkon ;-) tak by to mohlo ist.
Inac su take krabicky - opticke oddelovace- krabicka na jeden koniec na druhy a ono to medzi ide silnejsim prudom na dlhsiu vzdialenost a aj to opticky odeli vystup cim to chrani zariadenia kde to pripojis...
K

krikri
Registrace: 3/2010

Na jedné instalaci mám křížený kabel mezi dvěma Openboxy X820 dlouhý kolem 50 metrů a mohl jsme nechach přenosovou rychlost na nejvyšším stupni 115200 - rychlost přepínání na slave přijímači kolem půl vteřiny.
Kabel jsem ale použil přísně symetrický, ze starého profesionálního audio multipáráku.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Jo,kluci děkuji za rady a odkazy.Jen z toho trochu nejsem.Moc "kabelový a elektrický nadšenec nejsem,lépe řečeno -odborník :o( ).Tady na Rakovnicku to nikdo nedělá a ani se v tom moc nevyznají.Tak hledám ,jak vůbec ty součástky sehnat a poskládat.Jeden mi dokonce řekl,že by nikoho výroba kabelů na zakázku neuživila.No co dodat.Možná má pravdu.Nejvíc mě mrzí,že Openbox,se kterým jsem vlastně začínal a stále na něho nedám dopustit nemá výstup pro LAN.To je hlavní nevýhoda v dnešní době,že při použití kabelu a sledování TV(open+sat reciver-propojení)musí být zapnutý stále PC.Což je při dnešních cenách elektriky KO.Škoda,že taková věcička,jakou je LanComBox(http://lancombox.blogspot.com/)není k dostání v České republice.To by vyřešilo již zmíněný problém se zapnutým PC.Divím se,že to nikdo nedováží,zájem by určitě byl R^ ještě jednou moc děkuji za Vaše reakce a přeji hezký den ;)

marco37

Jak píše WADER

Jen myslím, že stačí stíněná (stereo) dvojlinka 2 žíly + stínění spojit.

gaston
Registrace: 1/2006

Sdílení při vzdálenosti 30 až 50 metrů, to už asi nebude v rámci jedné domácnosti, že?

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

saxon

měřils, kolik zbylo z těch +/- 10V ?

davidkriz
Registrace: 8/2009

joscer

Zbytečné starosti - samozřejmě že v jedné. Jen se sichruje a kupuje trochu delší drát. :)))

gaston
Registrace: 1/2006

Jeden borec skusal 300m a slapalo mu to(zdroj-openboxforum).Nepamätam,aky pouzil kabel.A s ubytkami jsm napätia by som velmi neuvazoval-prudy tam tecu miniaturne a odpor vedenia bude pri nie velmi tenkych drôtoch menej ako 10 ohm.A keby bol aj 50 ohm,prud dajme tomu 5 mA,tak ubytok by bol 0.25V.

Kasr
Registrace: 8/2008

marco37

Poradím ti len,odskušaj a daj vediet.Ja mám káblik 15m počítačový Openbox 810-800 ,pracuje v pohode.Robil som Optibox 35m fachá v pohode.Treba len skušat.

jano1904

To=joscer=-Křížený kabel RS232

Ahoj,děkuji za reakce.Ale i já musím ještě reagovat.To"joscer",opravdu je to taženo a myšleno pro jednu domácnost.Jen to mám trochu více komplikovaný,že naše "chaloupka" je trošku větších rozměrů.Inu takové se holt za Rakouska-Uherska některým lidem stavěly.Po změření provázkem,jsem to zredukoval cca na těch 30m délky.Fakt v tom nehledej nějaké tahání ,nebo rozvody po jiných domácnostech.Realita je přesně ta,kterou jsem popsal viz výše ;) R^

marco37

Kasr má pravdu co se týče úbytků, možná i těch metrů
já zkoušel klubo 100m obyčejný telefonní plochý kabel (šnůra), 2 páry ,zapojený data, zem ,data ,zem a NO problém o to jsem ještě zkoušel několik diod do série ,i odpory (10až 33ohm).
naproti tomu jsem chtěl kdesi využít stávajíci vedení 30m stíněný kabel, čtyři žíly asi 0,5 mm a kvalitní opletení použité jako zem a ani ťuk, třikrát jsem to měřil a prohazoval a nakonec jsem ze zoufalství prohodil přez okna
onu telefonní šnůru a ejhle jede jak víno.
fakt je že jsem nepropojoval PC se STB ale pouze dva i vice STB ale podstata je (si myslím)stejná.
ale v nejmenovaném údolí pod Tv převaděcem s věží s jinymí přenosovými službami a barák omotaný jakýmsi internetem je přenos uvedenou šnůrou nespolehlivý,
jestli má vliv mikrovlnka? si myslím že NIKOLIV

tonek
Registrace: 1/2009

Křížený kabel RS232

Na křížené kabely, samce či samice je tu přeci odborník David Kříž :laughing:

Violista
Registrace: 7/2007

Violista

mein gott on se opravdu musí nasomrovat všude, a především tam, kde o tom neví vůbec nic!!! ;P ;P ;P
Ty jsi odborník na "nic" ale cpeš se všude...

A myslím, že redakce by mohla popřemýšlet, čím je tento "diskutující" přínosem pro toto forum. Evidentně ničím, jen tu leze do všech vláken a vypisuje tam nesmysly. Pokud vím, tomuto se říká SPAM! Už jednou za něho měl citron.

davidkriz
Registrace: 8/2009

I když mi jeho poznámka připadá docela trefná ;) , tentokrát souhlasím, že si ji mohl odpustit.
@Violista, popřemýšlej, zda je opravdu nutné, aby si svůj čas trávil pouze plevelením fóra. Máš na to 2 týdny.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra