Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

clanek o transmodulatoru Televes.

Prvne chci podekovat za recenzi a vzapeti podavam dotaz. S modulem Mascom CRW/IR jsi zkousel 4 programy maximalne, nebo si zkousel i vic a bez uspechu? Ja ho mam v instalaci na 5 programu z 12070H a sel mi i na 6 programu bez vypadku, pri sedmi se to uz sypalo...Kolik chcou za tento singl? Cenu mi posli treba na mobil. Aktivni chlazeni neni nutne? zkousel jsi z tp 12525 poskladat ctverku CT1,2,4 a Prima. Tahle ctverka predstavuje datovy strop pro twinovy Axing. Sice velmi zridka, ale preci se v tomto pripade objevi kosticky. Diky za odpoved a preji hezkou nedeli do Zdarne.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28
Odpověď v diskusním vlákně

RE: clanek o transmodulatoru Televes.

Zvladal 5 programu, ale behem testu dochazelo k vypadkum (obcasne zastvereckovani a rozpad do kostek), pri 4 sel stabilne cely tyden. testoval jsem vzdy kazdou konfiguraci tyden. Novu HD zvladal ten tyden v pohode. CT HD taky. Protoze to mam na misto, kde si nemuzu tohle dovolit, beru jako max s timto modulem 4.
Chlezeni aktivni to nepotrebuje, u me v dilne to bylo jen vlazne (mam tu cca 19st.max, mam rad radeji chlad :) )
Ty kostky co ti to dela je spis dane tim, ze to pouziva VBR a celkem pomerne hodne vysoky dat.tok tento TP, takze se dostavas na strop moznosti DVB-T kanalu. Delalo me to taky, kdyz jsem nastavil parametry muxu tak, aby byla vetsi kapacita navzdory odolnosti tak to prestalo.
Cena je na soukr.foru.

J a
Registrace: 7/2005

re :

Díky za článek,jdu se podívat "vedle" na tu cenu,také ho možna brzy použiju.

Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK

lubbik
Registrace: 11/2006

Cenu jsem doplnil do fora ohledne STA komponentu - transmodulator 5633

J a

na ČT nevhodné

ani pri nastavení výstupu 8K,64QAM,FEC7/8,GI1/32 nedokáže kvôli VBR na trp. ČT preniesť všetky 4 programy ČT ... pri vianočnom koncerte na ČT1 (peak 10Mbps) a hokeji na ČT4 (peak 17Mbps)a k tomu ČT2 a ČT24 vzniklo na všetkých programoch len "presýpanie kociek"

mmc
Registrace: 1/2006

alternatívne

stojí za úvahu nájsť aspoň nejaký DVB-T signál a pred ďalšou distribúciou ho opraviť transmodulátorom COFDM/COFDM, odpadnú problémy s kapacitou muxu a aj zháňaním schopného CAMu.

mmc

re :

ČT by na 12525 měla mít 30Mbit,takže ve špičkách to nemůže stačit.Fakt je,že já se tomu zatím bráním,už jen z důvodu,že jen poskládat v DVB-Tběžně dostupné programy je na několik takových krabiček.Navíc,kde je Óčko,Eurosport,které patří k nejžádanějším programům do STA,takže zatím řeším jednoduchou konverzí do analogu.Fakt bych nechtěl přijet k nějakému "utopenému" padesátibytovému paneláku v HORNI/DOLNÍ a řešit jak tam dostat alespoň základ.Opravdv nezávidim kolegovi ze Ždárné.

Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK

lubbik
Registrace: 11/2006

Pro tento účel používám systém KATHREIN UFO. Oproti popsanému zařízení dodává i vložku se dvěma tunery.
Při osazení levným modulem CW SMART chodí také pouze jeden program, čtyři programy jsem uchodil až s dražším modulem - typ si teď přesně nepamatuji, ale je to "ten žlutě popsaný od IRDETA za 1000,-bez DPH".
Nemám tady heslo do ANTECHu tak nemohu porovnat cenu, ale cena tohoto KATHREINa je dle mého soudu velice solidní. Nejstarší toto zařízení mám nainstalované již cca rok a chodí naprosto spolehlivě.

petr71
Registrace: 6/2006

J a:

To je náhrada za 5181 nebo úplně nová řada? A taky jak to uděláš s Irdetem, až CW zhasne?

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

Uplne nova rada.
Az CW zdechne, vymenim modul za Irdeto .

J a

A na druhe strane - ted je tam ICE, takze si CW muze klidne zdechnout ne ?

J a

A je modul Irdeto, který umí 4 a víc programů naráz?

technikTKR

nevim, s moduly Irdeto je to zatim takove nejiste. Ale za dva roky se uvidi a jak jsem psal, je tam ICE, takze proc to resit. Cas ukaze.

J a

Nemáš tam náhodou vyzkoušený CAM "SMIT PRO 8"?

technikTKR

Ne, nikdo kde beru ho nemel skladem a tak jsem zkusil ten Mascom.

J a

@Ja
jaké nastavuješ parametry? předpokládám ty nejvyšší=nejméně odolné, FEC 7/8 a GI 1/32...pak by měla být maximální kapacita 31,67Mbit

@lubbik
Pokud má TP ČT v maximu 30Mbit tak by se to mělo vejít, viz výše.

davidkriz
Registrace: 8/2009

Vzhledem k tomu, ze to frci po optice tak ano :)

J a

jo taaak, takže to po výstupu rovnou strčíš do optiky...fikané :) to už by to rovnou mohli dělat s optickým výstupem :D

davidkriz
Registrace: 8/2009

Ne, jeste to sloucim s CZ+ORS muxy a pak teprve do optiky :)

J a

A už to frčí mezi paneláčkama..... :)))

Promax
Registrace: 12/2005

@Promax

SatC 16 je zajimavejsi hracka :)

J a

TO: Ja, chtěl bych se zeptat..když bych chtěl rozvést Nova HD, zda když to bude pouze tento jeden program to transmodulátor v poho zvládá bez výpadků a co musím mít za přijímač DVB-T aby to bylo opravdu dobré nebo srovnatelné s DVB-S. Ptám se proto, že se mně na to lidé taky ptají... Děkuji za info..

Pájík

I s tim mascom modulem to prevede v pohode bez vypadku, prijimac musi umet MPEG4.

J a

nedostupnosť powercamov je citeľná strata. Narazil som len na NOVACAM a ten podľa špecifikácie dokáže až 12 staníc (neuvádzajú koľko pidov - ich očesanie bude asi nutné), čo je výhoda u maticových transmodulátorov ako Johansson PRO Quad (4 TP, 4 mux, 1 CI). Avšak cena tohto camu je nad 400 E!

Pokoj a bratská láska...

disdzo
Registrace: 7/2008

Zrovna jsem chtěl zakládat téma ohledně modulů. Pomocí Powercamů jsme dekodovali 8 programů, ale víc jak 6 bych si jich do provozu dát netroufnul. Chtěl jsem se zeptat, s kterýma máte nejlepší zkušenosti :). Ja měl teď na testování vanu Wisi OH 50 s kartou OH 88 H (2 x transmodulátor DVB-S/S2 - COFDM) a za ty prachy si myslím super. Může mi prosím někdo do mailu squere@seznam.cz zaslat ceny toho Kathreinu UFO a Televese? resp. kolik by to vyšlo i s programátorem a základní vanou, ne jenom modul, díky R^

Squere
Registrace: 9/2010

@Squere

Napis me na mail r.lnb@seznam.cz
poslu ti info a ceny ohledne Televese (ale jen pokud jsi firma - posli i ICO)

J a
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra