Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

komu tiez sekas obraz na TP 12 109?

caute. oedky sa zmenili parametre na tp 12 109 odvtedy mi trh obraz..tak kazdych par minur sa zastavi obraz na polsekundy..ine tp to nerobia..ani ine hd stanice z inych tp..toto ma ale prestalo po ccase bavit tak som nepredlzil predplatne HD balika. skylink to neriesi vyhovara sa na vsetko mozne. mam opticum 9500hd..a seka to furt..ziadna zmena nastaveni nepomaha.

skylink sa podla mojho nazoru správa neeticky

tulen
Registrace: 9/2009
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 54
Odpověď v diskusním vlákně

@rodra

Jistě že to jde i bez měřáku, ale je to často jen nouzovka. Navíc málokterý přijímač má zvukovou signalizaci.
Ovšem úplně nejhorší je to ladit podle toho pískacího krámu, co ho mají v Lídlu skoro mezi rohlíkama :-D

Martin79
Registrace: 7/2008

Martin79

Souhlas, ale když člověk chce a pohraje si s tím, tak má i dobrej pocit , že není tak blbej, aby to nezvládnul. Je to takový hřejivý pocit.

rodra
Registrace: 10/2010

RE: komu tiez sekas obraz na TP 12 109?

Do roku 2009 som pouzival podobne piskatko ako hovoris,ze maju v Lidli a s kompasom a trochou sedliackeho rozumu som si vystacil ( 60,80,105)
Parabolky na motoroch. Pokial bol kvalitny koax i lnb a samozrejme kolmy stoziar- konzola vzdy som naladil k mojej spokojnosti. Nerad cakam na pretacanie motora, tak som dal 90 toroidku a tu uz by som si bez meraku asi neporadil.
Este musim dodat , ze som totalny amater a hral som sa s tym len preto, ze ma to bavilo, pokial, ale niekto nema vztah, jednoznacne by som sa obratil na odbornika a vyzadoval aj kvalitu bez kompromisov. :8)

Peep

mal som podobny problem na vu+duo pomohlo mi ked som zneho dal von pridavne moduly diablo a technisat cw ale ako som zmenil image uz nemam problemy ani s nimi

Vu+Duo 4K - Visiosat Big Bisat - 28.2E-23.5E-19E-16E-13E-9E-1W-5W

Campino
Registrace: 1/2008

Optibox Panthera

Sledoval jsem včera film na Nova HD a nic se na Optiboxu Panthera nesekalo ani teď se nic neseká. Asi mám štěstí na přístroj, ale ani po změně parametrů jsem nemusel nic měnir, vše běželo dál jako dříve.
Nestálo by zato udělat seznam dobrých a problémových přístrojů, pro potencionální kupující?

Gigablue UHD Quad 4K Pro 28,2°E/23,5°E/19,2°E/13,0°E

PC1
Registrace: 1/2006

Tuleň-běž na Ab fórum a tam si vyber nějaký SW do svého přijímače
.Zkoušej který je nejlepší.Pokud tam máš takový signál,tak to může dělat soft.A jak píše polulin-máš tady 1200 příspěvků s nadávkama na Skylink a chyba je u tebe. :fuming: :)))

Dreambox Two,parabola 100 cm,motor SG 2100,TV Sony OLED XR55A83K,Skylink Kombi+,Netflix

Antoš
Registrace: 8/2007

Některé přijímače pracují s datovým tokem tohoto TP na hranici svých možností. Potom stačí aby sedla moucha na parabolu a už to padá. Nároky na přijímače stoupají, UPC ma ještě vyšší tok a Bulsat taky.

visper
Registrace: 5/2008

visper

Spíš bych napsal že operator manipuluje s datovým tokem na tomto tp na hranici možností Rv

AmikoAlien8900/GM Unibox 2

bigj
Registrace: 1/2009

PC1

To co navhuješ, je k ničemu.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Spíše by stálo za to, udělat seznam těch dobrých montérů a kontakty na ně. Ale stejně vidím, jako jediné východisko pro některé lidi, koupit si měřák, zjistit si, jak na to, a seřídit si to sám. Protože na mnoha místech v republice zkrátka člověk toho pravého machra nemá šanci sehnat. Na některé věci, např. montáž/seřízení paraboly s motorem nebo T90-ky, člověk zkrátka machra ve svém okolí nenajde. Mnohdy na to nenajde vůbec nikoho. Mnozí odborníci montují pouze klasické pevné paraboly.
Chápu, byla by to reklama a to by asi nebylo v souladu s předpisy tohoto fóra.

VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V

Alion
Registrace: 10/2007

Alion

Jak chces dosahnout toho, aby takovy seznam byl objektivni? Za ty roky mame za sebou montaze a nastaveni nekolika tisicu parabol. Jen zlomek zakazniku se asi dostal na tyto stranky. Je nepochybne, ze stejne, jako mame spokojene zakazniky, tak se najdou i taci, kterym jsme nevyhoveli tak, jak si predstavovali (treba i neopravnene, nebo opravnene). A jak to tedy osetris??? Tohle je asi jeste vetsi nesmysl, nez seznam fungujicich rec.... Zadne seznamy nemaji smysl, jen trh je castecny filtr...

Bloud
Registrace: 2/2006

Bloud

Tak, potom je v podstatě neobjektivní vše, co zde kdo napíše. Tak, jak někdo tu radí dobře, jiný špatně. A jak se v tom má chudák člověk - nešťastník vyznat? Komu věřit a komu ne?
Vím, že vždy se najdou lidé, kteří nebudou nikdy spokojeni. Ale, jak se má potom člověk o těch odbornících dozvědět, když zrovna nemá nějaké známé, kteří mají již s někým dobrou zkušenost a můžou mu dát na něj kontakt. Když jsem před pár lety dle mnoha reklam, kolem mne, sehnal dva "odborníky" na nastavení paraboly "Mascom ofset 80" se dvěma LNB. Tak mi to přišli štelovat dle vysílaček podle "teploměrů" v přijímači. A trvalo jim to hodinu! (1. družice už, před jejich příchodem jela) Dodnes nezkrachovali!!!
Nedokážu si představit, pozvat si je na seřízení T90-ky, kterou možná ani v životě neviděli.

VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V

Alion

Tak tych dvoch pozna kazdy!
Pat&Mat
:)))

Peep

Monteri s merakmi

O nic kvalitnejsie nenastelujete parabolu oproti znalemu laikovi s openom 800,820.Pokial bude ladit na spravny tp.Akurat to budete mat pohodlnejsie(nemusite tahat tv k sebe).No a pri multifocusoch,toroidke a motore aj ovela rychlejsie.Tie meraky su na ulahcenie prace a nie na jej skvalitnenie.

Kasr
Registrace: 8/2008

Kasr

Kolik jich měls a jak dlouho v rukách? Jestli tedy vůbec někdy měls... :scared:

davidkriz
Registrace: 8/2009

kasr

Docela rád bych tě viděl, jak s Openem řady 8xx nastavuješ TP 12109H.
Já jsem nastavil s Openem 8xx taky dost antén, ale například s Roverem DIGICUBE se to nedá porovnávat.
Když jsem toho Opena měl a pořádný měřák jsem ještě v životě neviděl, taky jsem si myslel to co ty.
Ale nikde jsem to raději nepsal. :8)

Jinak Openy 8xx jsou fakt výborný a to po všech stránkách/ mimo EPG/.

On Air!

Saxon

To je podobné, jako když jsme si v deseti letech mysleli že holky jsou k ničemu, ve dvaceti letech už jsem si to nemyslel. ;)

On Air!

Saxon

Potom uz len vybrat najslabsi dvb-s (k-tv)

matho
Registrace: 2/2006

V polních podmínkách je hodně důležitý kmitočet 12565, protože zde jsou vysínány dva transpondery. Právě na tomto komitočtu máte možnost nastavit ideálně skew LNB.
Na to se hodně zapomíná.

On Air!

Saxon

A v pětatřiceti už jsou zase k ničemu.. :))

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535

To neni pravda. Co když přivezou uhlí? ;)

On Air!

Saxon

a nova HD u skylinku? neseka?

tulen

robi to u tohoto pristroja ..opticum 9500 HD...asi sa s tym neda nic robit..doladit..parabolu ci vymenit fw vsetko marne..robi to vela ludom s opticumom..

tulen

Je to jednoduché, když si nastavíš přijímací sestavu tak, že programy z TP 12109H/8PSK budou mít MER alespoň 12dB a chybovost před Viterbim v řádu x10-3, pak se ti nic sekat nebude.

Pokud se to bude saket i tak, pak můžeš začít s reklamací přístroje, do té doby se můžeš akorát vztekat a nic Ti nepomůže.

On Air!

Saxon

@Sax

Ale Kim Clijsters bude dobrá i ve čtyřiceti. Teď jsem dokoukal jak smetla Safinku :8)

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 54

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra