Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Led Philips vs. Plazma Panasonic

Vedel by mi tu niekto poradiť ktorý Tv je kvalitnejší čo sa týka kvality obrazu a životnosti?Neviem sa rozhodnúť,buď Led philips 52PFL8605 alebo plazma panasonic TX P50VT20E.Poraďte možno aj niečo v tej cene.Dik za rady! :8)

T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich

THXKO
Registrace: 3/2010
Galerie: THXKO
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 68
Odpověď v diskusním vlákně

to je dobrý,

patrně hodně místních má oba tyto zobrazovače doma a takto ti může zodpovědně poradit i jakou mají životnost.
Vybírej očima a podle vybavení.

Kdo je kdo a co je co.

Janik
Registrace: 1/2006

RE: Led Philips vs. Plazma Panasonic

Najksor sa rozhodni ci LCD alebo PLA.Podla pouzivania.Moja skusenost je ,ze cim vacsia uhlopriecka a cim menej kvalitny SD signal tym vyssi krvny tlak.Kedze chces nadpriemerne velku obrazovku si rozmysli aj zdroj signalu,nie vzdy je nejväcsie aj nejlepsie! ;)

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Bojím sa vypálenia plazmy a na led ze pohyby nebudú tak reálne a súvisle.Takže pri takej cene 2000€ by som uz nechcel kúpiť hoci čo pekné len na pohľad.

THXKO

Dnesne plazmy uz nie su tak nachylne na vypalenie ale aj tak by som to nepouzival na zobrazenie statickych obrazkov.Philipsa serie 8000 poznam ale v mensej uhlopriecke a urcite ziadne problemy pri pohybe nie su ak myslis na sportove prenosy,samozrejme vsetky nove telky ukazu co vedia hlavne pri HD.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

Já mám 50V20E tzn. bez 3D a jsem maximálně spokojen. Variantu s 3D jsem nechtěl. Zatím to nemá uplatnění, aby to za ty peníze stálo. Takže pokud nechceš variantu 3D, tak do výběru dej tuhle. A co se týče vypálení, tak jsem byl opatrnej a zahořoval obrázkama + roztahoval pořady a nenechával dlouho jednu stanici (logo) a nic nepozoruju a ted už na to po měsíci používání dlabu ;)

Zigáč
Registrace: 10/2010

Plazma-televizor pro sledování Tv vysílání
LCD-s led podsvícením-monitor pro statické obrázky

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Kúp si LED(LCD)TV so snímkovou frekvenciou minimálne 100Hz.
Do plazmy by som už v súčasnej dobe nešiel - výroba plazmy už zakapáva a LCD ju už vo všetkom dobehli/predbehli!

P. S.: v tejto cenovej kategórii stojí celkom za uváženie aj SHARP QUATTRON

brga
Registrace: 9/2009

brga

V rychlost odezvy jsou LCD asi 200000let za opicema, a 400000let za plasmou.
Vzhledem k cenám, životnosti a kvalitě obrazu, bych osobně volil jedině plasmu.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

LED řady 6000 SAMSUNG z analog+DVB-T+DVB-S vstupů bez komentáře.Většína testovaných obětí nebyla schopna rozeznat na ORF HD od SD. SD odhadovali na HD. Analog, DVB-S a DVB-T na ČT k nerozeznání.A to nemám rád Samsung.

RAFI007

to Enik

R^ R^ R^ :)))

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost

No mal som možnosť vidieť panaka 50VT20E v 3D a super pocit.Oči neboleli ale 3D na philipsi som este nemal možnosť vidieť.Iba philips 52PFL 9705 bez 3D a obraz z blu-ray uplne perfektný obraz.Tak je to ťažké rozhodnúť.Rozmýšľam ešte počkať na philips 21:9 ale kým tam klesne cena na 2000€ už bude technológia úplne inde.A čakať do nekonečna sa nedá :-/

THXKO

je sranda, jak někteří samozvaní odborníci tvrdí jak u LCD černá není černá, jak to má hnusnej obraz a ostatní blbosti... Jedním z nich je i můj známej, byl jsem u něj a on má nakonec ten obraz nastavenej tak, že místo černé je to tmavě šedý a místo bílé je to světle šedý ..... :laughing: Stejně tak netvrdím, že u dnešních plazem se rychle vypaluje logo a že stráááášně moc žerou... :8) prostě může být dobrá plasma a stejně tak může být dobré LCD a zmiňované vzájemné nevýhody jsou při běžném provozu nepodstatné :lookaround:

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

Led Philips vs. Plazma Panasonic

ja ten TV mam doma (len 40´´) a nedopustim na neho, videl som aj plazmu (600Hz) a nic moc, ak mas dobry signal tak je to spicka a ti co tvrdia, ze plazma je lepsia a "cernejsia", nevideli poriadny LED TV - a navyse ma aj 3D (skutocne zazitok).

johnysk

jo ledka hezky svítí R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Pokud chceš omalovánku, kup LED. Pokud chceš televizi i na SD vysílání, kup plazmu.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

plazma...
lcd..mne sa nepacia dve veci..odozva..je ot hruza...a zdroj..lcd je citlivejsi na nekvalitny zdroj signalu..plazma to zvladne daleo lepsie zobrazit...a dalsia vec obraz na plazme je verny skutocnosti.na lcd je to umele...neni to prirodzene poste..

skylink sa podla mojho nazoru správa neeticky

tulen
Registrace: 9/2009

johnysk

Tu 40palcovu máš philips 8605?Má už integrované 3D?Alebo treba dokúpiť?

THXKO

@Kuba

Krásně jsi to vystihnul,omalovanku nee

Prosat
Registrace: 8/2005

Podívej se na vlákno "TV nad 101 už jen plazma"(TOP REAKCE) tam už se to probíralo.

rodra
Registrace: 10/2010

ježiší to zase bude, kup plazmu a neuděláš chybu

Cvik dělá mistra.

ladinek
Registrace: 8/2007

ja mám 82 cm LCD Sony a 127 cm plazmu LG doma + Skylink,a u mna vyhráva plazma :)))

marek69
Registrace: 6/2010

Je veřejně známé že plazmový obraz se daleko více přibližuje "klasickému" obrazu známému na CRT TV.
LCD zůstává svojí technologií stále PC zobrazovač.
Kdo chce Tv používat je na Tv vysílánjí pak plazmu.
Kdo to používá převážně na hry a jako PC zobraz, pak LCD
Kdo chce šetřit elektriku at si nekupuje nic a koupí svíčky.
Jinač závěrem Tv obraz je na plazmě nesrovnatelně lepší a hlavně přirozenější s více detaily.
Mám kamaráda která má LCD a občas ke mě přijde a vidí obraz na palzmě třeba CT24 kterou mám stále zapnutou tak se ptá ..
"Ona už CT24 vysílá v HD že to ani nevím"..
Je to jen tím jak je zvyklej na neostrý "obraz hnus" na jeho LCD..

pat
Galerie: pat

Nezabudaj ze v tejto cene uz aj lcd ma super obraz.Nezrovnavat s lcd do 600 € a navyse pri ludoch ktori si to ani nevedie poriadne nastavit!Samozrejme potom vyzera plazma ako jasny vitaz.Inak nic proti nej.

liquere

Aktualne riesim podobnu dilemu, rozhodoval som sa medzi plazmou Panasonic 42VT20 resp. 42V20 alebo LCD Philips s LED podsvietenim 46PFL9705H. Co sa tyka ceny, plazma je lacnejsia, ale ma o dost vyssiu spotrebu a vseobecne o plazmach Panasonic plati, ze cierna po 1 roku pouzivania uz zdaleka nie je cierna, preto im v odbornych testoch znizuju znamky za kvalitu obrazu. Navyse tieto plazmy maju slabsi zvuk (v testoch 7/10 max 8/10). Spominane LCD od Philipsu ma dobu odozvy 0.5 ms, dynamicky kontrast 10000000:1, co je absolutna spicka. Spotreba po kalibracii ovela mensia ako 100 W. Zvuk zo vstavanych reproduktorov je velmi kvalitny, zalezi, ci ich budes pouzivat, alebo pojdes cez audio zostavu. Neviem, ci 8000-ova rada od Philipsu je natolko dobra, ja som dlho hladal nieco lacnejsie, ale najviac mi vyhovuje model 9705.

Hannibal
Registrace: 4/2006

Ma ine podsvietenie 8000 ma obvodove 9000 celoplosne s loaklnym tlmenim preto je drahsia.Ale moj nazor je,ze aby ste neplakali pri tych velkych uhloprieckach a slabsom signali.V obchode pusti BR ale co doma?Predsa to nekupujes len na pozeranie BR?

liquere
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 68

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra