Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

F1 v HD

Je možné že tyto přenosy budou v HD i na Nově HD??Mám kartu CS Link a tohle by u mne rozhodlo k nákupu Hd přístroje.Případně je nějaky fta program kde by přenos F1 v HD dávali??Děkuji za odpověd :))

wlada
Registrace: 8/2009
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26
Odpověď v diskusním vlákně

RE: F1 v HD

Moc bych si od toho nesliboval. Já osobně F1 nesleduju, ale od zákazníků dobře vím, že Nova moc dobře F1 nedělá, raději lidé koukají na ORF v DVB-T, nebo na RTL.
Co se týče HD, tak žádná stanice volně nejde, která by F1 přenášelo. Nyní jdou v EMU ORF, ale na to se spoléhat nedá, že to vydrží dlouho.
Obecně je asi nejlepší komfort na BBCi na 28,2E 12441V, ale to je pouze SD, i když celkem kvalitní.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

A.ha.Tak děkujem.Nadšenci F1 z Jižních Čech-Vodnany

wlada
Registrace: 8/2009

Opravdovou lahůdku si pro sportovní fanoušky připravily v nadcházející sezóně Formule 1 televize Nova a Nova Sport. Diváci budou mít možnost vůbec poprvé vidět všechny závody ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Serveru (nevhodné slovo).cz to potvrdil ředitel Novy Sport Marek Kindernay. Oba kanály se tak postaví například po bok satelitní služby Sky Deutschland. Ta tuto novinku nabídne také v premiéře.

ČTĚTE TAKÉ: Světový pohár ve sjezdování lyžování nabídne Česká televize v HD kvalitě

Poprvé by měli mít fanoušci možnost vidět závody Formule 1 o víkendu od 11. do 13. března, kdy se koná závod Grand Prix v Bahrajnu. Celkem půjde o dvacet přenosů, a to buď na Nově nebo Nova Sportu. Formule 1 dále navštíví například Melbourne, Kuala Lumpur, Šanghaj, Montreal, Valencii nebo Budapešť. Poslední závod letošní sezóny se pojede od 25. do 27. listopadu v Sao Paulo. Kromě Formule 1 se mohou diváci v nativním HD rozlišení těšit také na Moto GP.

Vždy může být hůř....

Jimmy
Registrace: 4/2003

No tiez F1 nesledujem, ale viem ze doteraz HD prenos nebol dostupny nikde kedze z prenosov sa vyrabal len SD signal. Ale od novej sezony sa ma prvy krat vyrabat prenos uz HD technikou a kazdy kto si predtym kupil prava bude mat k dispozicii aj tento native HD signal. Takze podla mna Nova HD bude mat obraz na rovnakej urovni ako rakuske ci nemecke HD kanaly (aspon teda v Skylinku).

radolaco
Registrace: 2/2010

Zas tak uplně si to nemysli, nezapomeň na to, co se nyní odehrává na TP 12109 s datovým tokem a počtem programů v něm.

On Air!

Saxon

Ok, tak mozno to bude len 80-90% kvality v porovnani s nemeckymi HD programami, ale celkovo je odpoved pre "wlada" asi taka, ze ten HD pristroj si kupit moze /a to nielen kvoli F1/.

radolaco

2Saxon: Myslím, že se tam neodehrává nic devastujícího, kromě ekonomicky optimálního využití. Stále je to nejkvalitnější co je nabízené pro CZ,SK. HD transpopndér UPC i ta jediná HD stanice (Nova), co nabízí CSlink, nedosahuje kvalitě HD programů tohoto transpondéru ani ke kotníkům. A ani nemáš pravdu, že aktuálně HD FTA programy (Testy 4 - 8) jsou obrazově někde jinde...

Žádejme kvalitu, ne kvantitu.

PetrT
Registrace: 10/2007

High-tech auta, ale v HD nejsou schopný vysílat. Prý budou v HD jen tréninky. To pro Bernieho není moc dobrá vizitka.
Rv

Mikas
Registrace: 2/2008

re: Mikas

Proč tréninky?? To je myslím nesmysl. Jediné, o čem se mluvilo, byl fakt, že onboard kamery na vozech budou vysílat v SD. Ale podle posledních informací, by i ony měly vysílat v HD.

petr86
Registrace: 6/2009

Saxon

Jak se v sobotu diskutovalo při přenosu z Wengenu, tak jsi psal, že na Eurosportu HD je logo a popisek Native HD rozmazaný. Nemohu si pomoc a věř nebo nevěř, ale já to zkrátka rozmazané neměl. Stejně tak při přenosu Masters ve Snookeru z Londýna. Nevím jestli je to tím, že mám jen HD Ready LCD Panasonic (100Hz) a jen 82 cm, ale je to prostě tak.
Dobře to popisuje PetrT.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer

STV3 alias Trojka

https://www.parabola.cz/zpravicky/13419/preteky-formula-1-na-trojke-v-hd-kvalite/

miwa
Registrace: 8/2010

@joscer

Odpověděl jsi sám nemáš to rozmazané proto že máš malinkou uhlopříčku ničím jiným to být ani nemuže.
Je známo že čím větší uhlopříčka tím více "chyb" vidíš a naopak.
A 82cm je prostě malinkatá uhlopříčka.
A přenos na Eurosportu HD byl opravdu ošklivý.
Ale zase to ty jsi vidět nemohl...
A nemyslím to nijak špatně prostě to tak je.

pat
Registrace: 1/2006
Galerie: pat

PetrT

dufam ze sa opravis v tom tvrdeni, ktore si napisal ohladom tych "kotnikov", pretoze doba ked sa tu UPC grilovalo v ramci 19.2E sa skoncila, a na neobjektivne klamstva, hluposti, som viac a viac citlivejsi!

nech sa dari, ahoj ;)

Vzdát se je horší než být poslední.

alfasex
Registrace: 8/2006

obrazový děs na Nově Sport

Nova Sport HD není ani SD kvalita SKY Bundesliga.
Už mnoho let sleduji F1 raději na Sky než na Nova Sport HD.

Včera večer jsem koukal na ESPN HD a hned jsem poznal, že mi stojí za to, abych si vyměnil brejle.

Když technik Novy Sport HD lepí na obrazovku nápis HD, určitě nemá dobrý pocit a měl by se stydět.

Kdo je kdo a co je co.

Janik
Registrace: 1/2006

pat

Ale i u mě by musel být nějaký velký rozdíl (neříkám, že nebyl žádný) při pohledu na Eurosport HD a Das Erste HD. Obzvlášť, když ti "co tomu rozumí" nebo "mají lepší zrak" píší, že na Eurosportu HD to BYLA TRAGEDIE nebo že to byl NESKUTEČNÝ ROZDÍL.
Já si třeba nedovedu (zatím) představit, že bych v obýváku měl televizi úhlopříčkou nad 50", ale možná to chce jen vyzkoušet.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer

Janik

pokial viem, tak F1 byva na Nove, nie Nova sporte. A F1 v HD dosial nikdy nikde nebola...

radolaco

Alfasex

V tom příspěvku není nic proti UPC. Je tam jen konstatováno, že HD programy na 12109 (23,5E Skylink) jsou vysílány kvalitněji než ty na 11843 (0,8W UPC Direct). UPC jsem měl od 10/2000 do cca 5/2008 (v té době již byla ta bídná kvalita nepoužitelná). Od 6/2010 mám UPC Direct znovu i s HD programy a souhlasím, že kvalita SD i HD je úplně jinde než před přesunem. To ovšem nic nemění na skutečnosti, že HD transpondér UPC (nikoliv ty od Telenoru)je o dost horší než ten Skylinku...

Žádejme kvalitu, ne kvantitu.

PetrT

proste to UPC stala stoji a bude stat za (nevhodné slovo) to vi kazdej

saul
Registrace: 11/2008

PetrT

Zásadně nikdy nepíšu, že si něco myslim.
Vždyt to dokládám nějakým hmatatelným dokladem.

koukal jsi minulou sobotu na lyžování ve Wengenu? Asi ne, jinak bys toto nenapsal.
Tuto sobotu udělam názornou ukázku toho, jak je ESPHD na 12109H pro většině ostatních, i FTA HD programů nekonkurenceschopný.

pro NovuHD to platí také a v případě F i obsahově. Ahoj

On Air!

Saxon

Skylink HD

Posledni dobou mi prijde, ze skylink neni s HD na tom tak zle. Datovy tok hodne lita dle typu programu a vysilaneho poradu. Vecer po osme a pozdeji ma HBO HD vyssi datovy tok (dle zpezne kontroly) nez behem dne. Nedavno jsem tu psal, film International pres 10Mbit, lital az k 13Mbitum, pres den se pohybuje nekde 6-8. Podobne je to s Eurosportem, uz jsem videl, ze jel 6-8, ale i pres 10Mbit. Konecne zda se mi, ze celkove jsou datove toky lepsi, nez to bylo, ale muze to byt pocit, nicmene samozrejme mi lepsi prijde i obraz. Muze to byt lepsi, ale tu tolik omilanou tragedii tu nevidim. Mam 50" plasmu a Technisat Digicorder HD2Sx. Konecne, nemci jedou obvykle 720p na 12Mbit, takze ano, jsou lepsi, ale zase tak zly to u Skylinku neni.

mber
Registrace: 11/2007

Skylink HD

Sorry, samozrejme omylanou, to je kdyz po sobe ctu az po poslani.

mber

mber

Jen připomínám, že na TP 12109H/8PSK, vysílá 8 HD programů a tři SD. Ráno, odpoledne, večer, i v noci.

On Air!

Saxon

Skylink HD

Eurosport HD - Autralian Open - nevím co by se ještě dalo na obrazu zlepšit. Samsung UE55C8000 + vantage 8000. Je protě supr se na to dívat. :))) :)))

pluto
Registrace: 4/2007

2saxon

Jasne, ale zalezi co bezi. Datovy tok je variabilni, jak se rozdeluje netusim, ale evidentne se to meni.

mber

To je pochopitelné, ale schválně si to přeměřim. Porovnáme pěkně jak německé a rakouské 1080i i 720p a zároveň "skylinkové" z 12109H a 11856V.

On Air!

Saxon
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra