Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

technisat

Omlouvám se, že teď píši mimo téma, ale koupil jsem si Technisat HD8 Sx a připojil k němu přez LAN rozhraní router a notebook v domění, že se budu moci přes satelit spojit i na internetové rozhraní, ale bohužel jsem s tím moc nehnul a jde zatím jen satelit programovat a časovat, ale internet neovládá, nepordíte někdo, jestli to někomu funguje nebo je to jen jako servisní služba pro zhýčkané techniky, aby jej mohli obsluhovat na dálku????? Děkuji za jakýkoliv názor a pomoc.JK

jadnek
Registrace: 10/2007
Odpověď v diskusním vlákně

neviem čo si predstavuješ

pod pripojením cez satelit na internet.
1/ To chceš mať cez satelit internetové pripojenie?
Na to je služba Astra Connect u SkyLinku a musíš mať na to špeciálny satelitný prijímač/vysielač a špeciálne LNB.

2/ alebo chceš mať na TV internet a použiť TechniSat ako prístroj pre surfovanie po internete so zobrazením na TV obrazovke?
Také nič TechniSat HD8S neumožňuje ani o tom nikde nie je zmienka. Keď ti to niekto nabulikal tak ťa hodne mystifikoval.
Bude to umožňovať "HD8S" Isio

3/ alebo chceš cez internet programovať TechniSat?
toto funguje úplne perfektne a napr. cez mobil môžeš nastaviť timer v technisate.
Nie je to žiadna servisná služba a nie je to ani pre zhýčkaných technikov ale benefit pre normálneho majiteľa tohto satelitného prijímača.

Dagy2
Registrace: 11/2010

RE: technisat

Ještě jdou tahat data mezi satelitem a pc a naopak.Pomocí Mediaportu.Ale jinak určitě nic jinýho

rosta00
Registrace: 9/2008

@rosta

on pripojil domácu sieť cez LAN na TechniSat HD8SX a chce: "že se budu moci přes satelit spojit i na internetové rozhraní".
A na to slúži satelitná súprava Astra Connect.

Dagy2

Dagy2

Chci ti použít tak, jak píšeš v bodě 2.
Připojil jsem přes LAN kabel router na domáci WIFI síť a spojil se se satelitním příjmačem technisat HD8-SX. V menu jsem najel na připojení k místní síti a sat.příjmač dostal přes router přidělenou AP adresu, takže se sítí mi to komunikuje, po kabeli i přes PC to komunikuja na různé nastavení, časování program, atd...., Ale měl jsem představu, že když se spojím s moji místní sítí, dokáže sat.příjmač brouzdat po internetu, a nějak to nemůžu dokoumat. Vše se chová tak, že by to šlo, ale nejde nic jiného net technický servis, ale to mi pak nejde do hlavy, naco tam ten LAN je, protože programovat se dá i z PC a není třeba Router, má to i mini lan zvláštní možnost připojit i router přes USB. Na to jsem se tada chtěl zeptat, jestli by o tomto někdo nev+ěděl, protože v těch manuálech toho taky moc není.
Díky mo, Jiří Kenda

jadnek

@rosta

omlouvám se za ty chyby, ale mám nějak pitomě nastavený pravopis a ten šmejd si to přepisuje někdy jak se mu to hodí, ale snad to pochopíte?
Ještě jeden dotaz, nedá se koupit ovladač, který necvaká při přepínání programů(vydává zvuk při zmáčknutí klávesy)??? budí mi to dítě a je to fakt nepříjemný zvuk. Díky,JK

jadnek

jadnek

manuál k TechniSatu (originálny) je určite najlepší manuál na trhu. dopodrobna tam máš popísané všetky nastavenia.
TechniSat NEMÁ internetový prehliadač, takže akékoľvek zobrazenie internetovej stránky pomocou TechniSatu HD8S neprichádza do úvahy. Ak ťa niekto informoval o tom, že to ide tak mu ho omláť o hlavu.

LAN prepojenie je:
1/ na kopírovanie filmov z HDD cez LAN na NAS server alebo PC
2/ na diaľkové nastavovanie timerov cez internet - napríklad nestíhaš prísť domov na hokej, tak si z mobilu nastavíš timer a prijímač ti ho nahrá
3/ na prehliadanie fotiek, MP3 a u niektorých typov aj filmov z centrálneho úložiska NAS

NEviem čo nazývaš "mini lan" a potom píšeš že pripojenie router cez USB ???
Prijímač má USB port a ten slúži:
1/ na pripojenie USB HDD pre nahrávanie programov alebo prehrávanie nahrávok
2/ Flash USB pre update FW
3/ Flash USB pre zálohu a obnovenie nastavení

Okrem toho má ešte port na pripojenie PC. Ten slúži na
1/ update FW z PC
2/ zálohu naladených programov a ich úpravu v editore

Dagy2

Dagy2

mini lane je hloupost, myslel jsem mimo lan, to byl překlep, omlouvám se, jinak díky za názor,
na stránkách technisatu jsem se dočetl že do USB se dá připojit wifi router pro spojení s místní sítí, tak jsem zkoumal i toto, ale asi máš pravdu, že je to jenom na servisování, ale pak mi to bez dalšího využití příjde jako dost veliký luxus, s těmi možnostmi výběru. Hold TechniSat, značka je značka:-) A třeba to čea jenom na nějaký aktualizaci a bude to třeba právě k tomu :))) to by bylo super R^

jadnek

jadnek si to nepochopil ale vôbec

do USB sa nepripojuje žiadny router. Do USB (okrem HDD) môžeš pripojiť USB WiFi dongle a použiť WiFi namiesto káblového pripojenia cez RJ45 !!!

neviem o akom luxuse pri servisovaní hovoríš. Servisovanie u tohto prístroja nie je žiadne. Ako som písal:
USB pripojenie: HDD pre nahrávanie, WiFi dongle pre LAN, USB kľúč pre zálohu programov a reload programov

LAN pripojenie: prenos nahrávok, nastavenie timerov

Aktualizácie nebudú žiadne. Načo? Nefunguje ti niečo v FW?

Dagy2

Dagy2

jojo, chápu tě a moc díky :-)
a jinak mi funguje všchno včetně HDD,dekodérů, karet, vše OKOKOK, je to moc dobrý HDéčko
mám i MAscoma v SD, taky není špatný ale TechniSat je o hodně lepší

jadnek

Technisat HD8-zamrzne

Při přehrávání filmu z HDD(WDBAAU0010HBK-EESN
) smačknu Info a po chvíly se sekne.Pak už pomuže jedině odpojit ze sítě.Člověk musí rychle číst.Dělá to někomu taky?Nebo je to konkrétním spojením HD8aHDD?Vyzkoušejte a napište.Dík

pcfloutek
Registrace: 11/2009

RE: technisat

maš externí HDD nebo v přístroji?

Já mám externí HDD a když jej zapnu, něco nahraju a pak vypnu ze sítě a satelit pak ještě používám a chci vypnout, tak se mi taky sat. sekne a musím odpojit ze sítě, asi proto, že si neuloží ty nové info do paměti. Ale pokud máš HDD v satelitu, pak je to divné a asi bude chyba v komunikaci s HDD. Ale nejsem odborník, poskytuji jen svůj názor a zkušenost. Hezký večer,JK

jadnek

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra