![]() |
|
Pískání v reprobednách při sledování HD programůmám možná neobvyklý problém: mám HIFI sestavu SONY STR-DH100 -zesilovač s rádiem, SONY, mám na něj napojeny 150W bedny,a do něho sveden AUDIO signál z Optiboxu Koala přes CINCHe ...při přepnutí na HD program,to v bednách nepříjemně píská.Při SD programech nic.Co s tím?Kde je chyba? |
Piller
Registrace: 8/2003 Příspěvků: 455 |
![]() |
|
RE: Pískání v reprobednách při sledování HD pr...Dělaji to všechny HD programy, nebo jen ty, které jsi vyzkoušel?Některé programy HD a dononce i SD maji zvukový doprovod v normě Dolby Digital, takže tento zvuk je zpracováván jiným obvodem, že klasický dvoukanálový MPEG. To pískání může způsobovat přávě ten DD dekodér. Chce to lépe vyzkoušet. Nas SD programu CT1 může vyzkoušet obva zvukové doprovody, jak MPEG, tak Dolby Digital, tak do toho! On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Pískání v reprobednách při sledování HD prDělají to asi všechny,teď ti to přesně neřeknu,jedině až doma,ale určitě ČT HD,NOVA,Limbox HD...myslím,že všechny.On ten HIFI zesilovač s tunerem není žádná bomba,tak nevím.Bůhví jestli to mám vůbec DD dekodér. |
Piller
![]() |
|
RE: Pískání v reprobednách při sledování HD pr...Psal si, že to máš propjené přes Cinche, tedy chápu, že se jedná o analogový audio výstup satelitního přijímače.V tom případě se nemusíme bavit o DD dekoderu uvnitř zesilovače. Dekoder DD ma každý slušný současný AV Receiver. Satelitní přijímač, stejně jako DVD přehrávač má v sobě obvod, který musí stopu DD dekodovat a provést tzv downmix do klasického sterea, aby divák slyšel alespoň něco, když nemá doma AV Receiver a žádnou jinou stopu krom DD onen DVD disk, nebo HD satelitní kanál neobsahuje. To pískání může dělat třeba ten downmix obvod, ale taky nemusí, takhle na dálku se to těžko posuzuje. Chce to vyzkoušet na MPEG stopě a na DD stopě taky, pak se uvidí, nebo spíš uslyší. Popis, že to máš zapojené přes Cinche neni přesný, může to být analogové stereo, může to být i digitální/Coax SPDIF. A to je dost podstatný rozdíl. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Pískání v reprobednách při sledování HD pr...No tohle si snad nespletl.. :-/Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: Pískání v reprobednách při sledování HD pr...To bychon se o DD dekodéru bavit mohli..Ale píše cinche, takže jich asi bude víc(tedy min. dva ;) Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: Pískání v reprobednách při sledování HD pr...Ale když má kablík a na každém konci jeden cinch, tak jsou také dva a dá se napsat, že to je propojené přes cinche.To jen tak na okraj. Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 724 |
![]() |
|
RE: Pískání v reprobednách při sledování HD pr...Přesně tak jsem to myslel.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Pískání v reprobednách při sledování HD pr...:))) není tu krásně..Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
skusskus odpojiť rádiovu antenu ak ju máš pripojenu.Minule som to riešil u známych a odpojenie rádiovej anteny z učastníckej šnury robilo pískanie asi moc prebudený signál odpoj a uvidíš. |
mar331
Registrace: 1/2005 Příspěvků: 197 |
![]() |
|
RE: Pískání v reprobednách při sledování HD pr...myslím,že nejpřesněji trefil hřebík na hlavičku Saxon.Ten recicer je asi analogový,označení SONY STR GX211.Takže asi žádná sláva,ale mne se nechce ho zbavovat...takže asi přežiju to pískání.Opravdu se jedná o analogový audio výstup satelitního přijímače. |
Piller
![]() |
|
RE: Pískání v reprobednách při sledování HD pr...Každý audio zesilovač (aspoň jeho předzesilovací a koncový stupeň - pokud je integrovaný) je analogový, dvojková soustava repráku nezachutná. Nicméně tato skutečnost nemá žádnou souvislost s tvým pískáním. Zaměř se na medvídka, co z jeho cinchů při přepnutí na hd program vlastně leze, popř. zda ho neruší spínaný zdroj stb(pochybuji), tzn. zkusit delší kvalitně stíněné cinch kabely a posunout dál od něho.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: Pískání v reprobednách při sledování HD pr...Ještě mě napadla jedna možnost. Jelikož ani nevíme, jak to píspání vlastně vypadá.To pískání může být klidně opravdu rušení, které se naindukuje do nesymetrického vedení analogového signálu. Když piller poslouchá program s MPEG doprovodem, zde bývá modulace docela silná, takže to pískání ani slyšet být nemusí, jelikož poměr užitečného signálu vůči pozadí je dostatečný, ale v případě poslechu doprovodu DD je klidně možné, že se to pískání přes nízkou modulaci protlačí. Vždyť si zkuste porovnat audio doprovody u TV hudební stanice Deluxe Music na Astře1, to je rozdíl alespoň 20dB. Nejlepší by bylo prověřit SAT přijímač pomocí AV Receiveru, propojeno přes SPDIF a to nejlépe jak přes Coax a pak přes TOSlink/optika/. Zde se může vyloučit i vliv zemní smyčky. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Pískání v reprobednách při sledování HD pr...pánové,děkuju všem,ale obávám se,že to co navrhuje Saxon "Nejlepší by bylo prověřit SAT přijímač pomocí AV Receiveru, propojeno přes SPDIF a to nejlépe jak přes Coax a pak přes TOSlink/optika/. Zde se může vyloučit i vliv zemní smyčky." na to jsou moje technické znalosti i moje technika asi nedostačující.Všechno mám standartní,kabely,koncovky...ono to píská ,ale skoro to vypadá jako když to dělávaly vysokfrekvenční transformátory v TV.Děla mi to u HD programů,ale i např.u KINO CS,DOKU CS,prostě tam kde je MPEG4.Ale je to snesitelné,když si to zesílím,přestávám to slyšet...takže díky vám za rady,odstranit to nebude jednoduché,ale nějaké pokusy udělám... |
Piller
![]() |
|
![]() |