Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

VU+duo + externí HDD přes USB

Zdravím. HDD odpojený od VU+duo a připojený přes USB na PC nevidím. Sice se přihlásí - na liště je nový hardver, ale nevidím ho nikde jako ikonu.Zřejmě je naformátovaný Linuxem z VU+. Dá se to nějak řešit,aby šel pod windows i linux? Dík za info.

nemo
Registrace: 10/2004
Odpověď v diskusním vlákně

RE: VU+duo + externí HDD přes USB

Windows v tomhle za linuxem trošku pokulhávají (linux nemá s FAT ani NTFS problém), ale naštěstí existuje řešení.

Já používám program a driver Ext2Fsd (http://www.ext2fsd.com/) a nemám problém s připojením ext2 nebo ext3 oddílů pod Windows 7, pokud teda už musím připojit linuxový oddíl napřímo do PC s Win. Umí to připojit i ext4 oddíl, ale ten jen pro čtení, zápis není zatím možný.

PetrL
Registrace: 12/2007

re: PetrL

Tak to jsi mě nepotěšil. Já chtěl hlavně,něco si tam nahrát. Jde to nehrát ještě přes Total Commander přímo z PC do VU, ale to trvá o hodně déle. Ještě mně napadá a co ten HDD naformátovat NTFS. Pak by mohl jít na obojím,nebo né? Dík

nemo

RE: VU+duo + externí HDD přes USB

asi jsi mně špatně pochopil, předpokládám, že máš z VU+ naformátovaný disk na ext3, to znamená, že po instalaci toho driveru o kterém sem prve psal, se ti bude připojovat ten disk ve Windows stejně jako ostatní disky. Budeš mít možnost kopírovat soubory oběma směry. Takže ve tvém případě to bude na 100% fungovat jak má.

To, že neumí zapisovat platilo pouze pro systém ext4, kterej ale VU+ nepoužívá.

PetrL
Registrace: 12/2007

re:PetrL

Ok. To jsem si to nějak špatně vyložil. Hlavně,že to bude fungovat. Dík a měj se.

nemo

re:PetrL

Tak už to běhá podle tvé rady. Dík za pomoc

nemo

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra