Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Nový router

Ahoj...potřeboval bych poradit nějaký kvalitní router...potřebuji, aby měl wifi, připojím na nej dva notebooky a dál aby měl 4xlan, 3 přijímače a pc...internet mám 4Mbit/s. díky za všechny nápady :)

agger
Registrace: 7/2007
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 47
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nový router

lidi,mne stačí obyč.router, proto budu volit TP-LINK TL-WR841ND.
je to cenově podobné,jako jsem měl...já byl s tímto routerem docela spokojený,ale nechci už třetí reklamaci, druhá mi stačí, proto volím něco jiného,ale podobného!

agger

wifi router nepotrebuje vykon ? ani nema dosah ? nepodporuje normy ? (abgn) nepodporuje protokoly ? ( ak je jeho sucastou aj modem) :D stale pisem k teme, nie o routovani ako takom ;) ale rad sa necham poucit, bublajs ;) vysvetli mi, ako funguje routovanie, skus nieco o routovacich tabulkach o packet forwardingu a tak ;) btw. aj v routovani existuju protocols ;)

sgi320
Registrace: 6/2008

Nový router

TL-WR941ND + adapter TL-WN821N a musí to šlapat na R^ . No, ty 54Mb/s už někdy prostě nestíhají a proto je lepší brát rychlejší. Jo, taky někdy žasnu že odborníci instalují WiFi na "B" = max. 11Mb/s :lookaround: Jak to potom má šlapat, že jo ... Dnes už to chce brát s "N" či něco provozovat alespoň nad 100 Mb/s. (Super, či Turbo G) :8)

Violista

boze uz sa hadate na hovadinach

ze ci D-Link ci Linksys ci At"ut" je router alebo switch...
No je to vsetko v jednom! Akoze raz som niekomu vysvetloval co mu treba na prehravanie video kaziet a ja ze no video prehravac/rekorder a telku a jedna vtedy namietla ze to nie je pravda lebo oni maju telku ktora ma ten otvor na kazetu a vie ju prehrat bez videa... :laughing: tak k tomu sa da tazko argumentovat!
Nazvyme tieto t"amt"ungi kuzelnymi krabickami; ok?!
Ma to router z WAN do LAN, na LAN casti je switch, Wifi AccessPoint bg-n a byva v tom FireWall aj VPN koncentrator na ukoncenie VPN spojenia. Potom aj modem medzi ASDL na WAN casti.
URL ci dokonca Content filtering; ZyXel mavaju aj IDS/IPS a AntiVir a to vsetko od 500-2000 korun...
ALE jasne ze samostatny router Linksys vyssej radi / Cisco dokaze viac v routovani; detto Switch s velkym S je viac atd.
A na co to tu pisem?! Ja ze henten 500kacekX mu staci! :8)
K

krikri
Registrace: 3/2010

tehle TP shit je sra.cka nadevse. nechapu jak to muze delat normu N v 2.4GHz pasmu. ja tady projdu byt a polapam 50 siti na 2.4 ktery maj aspon 10dB. co to znamena ?? ze tady je ruseni jak (nevhodné slovo) a najit kanal na kterym to pojede v G aspon 20Mbit je vaznej problem. podle me by zarizeni melo umet aspon A a H . proc ?? protoze kanaly 5.6GHz nebudou tak plny. pak by to Nko mohlo aspon tech 100Mbit realne prenyst.
me spis bavi to , ze v dnesni dobe nekdo nabizi nebo spis kupuje internet 4Mbit. za to bych nedal ani kilo.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Nový router

bublajs: Proč si myslíš že by měl být TP-Link shit srac.ka?

Violista

poněvadž ho vůbec nezná .....

Dukan
Registrace: 11/2009

Dukan: :))) nejspíš asi jo.

Violista

protoze v tom bude nejspis chipset od broadcomu ??? s wifinou ktera nesplnuje masku ??

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Vidim ze nikto zatial normalne neporadil tak skusim ja Ked to chces iba na internet tak ti staci nieco lacnejsie napr TP link TL-WR340GD ten kupis za 20E a funguje bezproblemo bez mrznutia. Hluposti ohladom dosahu a vykonu neries kedze vsetky routre musia splnat normu a vykon maju rovnaky, ked tak chces tomu trochu pomoct odporucam to prepnut do B

hohoho
Registrace: 12/2007

Co se týče TP-Linku, lze ho jen doporučit :) . Jednoduché nastavení a nemusí se nikde nic hledat. Sám mám WR941N a na něm pověšený 2x TL-SF1016D.

netace
Registrace: 12/2008

Nový router

hohoho: Proč přepnout na "B" ? Na max 11Mb/s jo? To je už tuplem nepoužitelné ...

Violista

Nový router

300Mb/s může jet prý na 2,4 či 5GHz. U TP-Linku to jede zřejmě na té 2,4G. V jednom bytě a nejbližším okolí by to přeci nemělo být tak zarušené jako na otevřeném venkovním prostředí. Jinak je přeci volba kanálu 1-13 :8) Používání u některých toho "B" teda nechápu - totál průser coby do nějakých rychlostí. Jinak to jede také na nelicencované 2,4 takže zarušení hrozí úplně stejné jako na G. Aspoň to jsou informace které teda znám. Mám tu i tabulku kde je vše přehledně uvedeno co na čem jede včetně vylepšených podkategorií Super a Turbo :8)

Violista

sám jsi super a turbo :-D
k čemu je komu 54Mbit/s mezi routerem a koncovým zařízením, když má třeba 2Mbit přípojku od ISP? V tom případě uplně stačí "b" a 11Mbit/s, která je odolnější než "g".

davidkriz
Registrace: 8/2009

Nový router

Jo to bys zíral, rozdíl to je přestože je to tak jak píšeš. U bezdrátu to chce brát hodně s velkou rezervou ty Mb/s Také jsem zkoušel stahovat soubor přes adaptér 54Mb/s a to samé přes 300Mb a rozdíl v tom byl, přestože také chytám zdrojově přes 54Mb/s nanuk mého provozovatele. U bráchy jsem také přenastavil vysílací domácí router z "B" na "G" a bylo to hned živější, přestože má rychlost netu jen 512Mb/s a signálu měl dost. Jak je to možné nevím, zkrátka opět moje zjištění.

Violista

tvoje zjištění jsou tradičně mimo, to jsme si už zvykli :)
nanuk :laughing:

davidkriz

Nový router

davidkriz: Podložím důkazy, zdokonalým ... tak jako u pozemáku. Odborník bude jen nevěřícně zírat :)

Violista

:laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

"zdokonalÝš" ? :laughing:
co jako? :zombie:

davidkriz

Nový router

No co, tak se nezblázni kvůli jednomu překlepu. Tobě se to taky někdy stane. Jinak co radíš ty za kvalitní pořádně vybavenej a spolehlivej router.

Violista

Proč bych měl někomu něco radit? :) já své osvědčené typy mám.
Překlep je klávesa vedle, ne I/Y...

davidkriz

Nový router

davidkriz: Tady nejde o nějaké rady, mám své typy a vyhovují mě beztak jiné značky routerů. Spíš šlo jen o to, čemu dáváš přednost ty či co bys doporučil těm, kteří ještě nemají router vybrán. Proč dělat kolem toho takové caviky. ;)

Violista

Proč bych měl vůbec někomu doporučovat? Ty vržeš na kolonádě zadarmo?

davidkriz
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 47

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra