![]() |
|
účastnická zásuvkaMohl bych mě někdo vysvětlit jak poznám koncovou a průchozí učastnickou zásuvku? Jsem laik a mám asi 20 zásuvek tak bych rád věděl jaké to jsou ale na pohled jsou stejné ( u každí je i šipka na kesléná jakoby do zásuvky i ven ) |
soldado
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 144 |
![]() |
|
RE: účastnická zásuvkaKoncová pouze vstupní svorku, průchozí vstupní i výstupní svorku. To, že tam jsou vyražené šipky ještě nic neznamená, to se razí na výrobní lince, důležité je to, jak je řešený obvod uvnitř.Jelikož jsi laik, tak si uvědom, že existují dva druhy zásuvek, jedna pouze pro TV a Radio, druhá pro TV/Radio a SAT. Pokud řešíš satelitní signál, nesmíš použít obyčejnou zásuvku pro TV/RAD, jelikož tato zásuvka vyskratuje DC napájení pro LNB. Klidně bys tak mohl i zničit satelitní přijímač. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: účastnická zásuvkaTakže ja jako laik to nijak nepoznám? |
soldado
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 144 |
![]() |
|
RE: účastnická zásuvkaSundej ten třmen, kde jsou vyražené ty šipky a koukni se, jestli je osazená i ta výstupní svorka/šipka ven/. Bývá tam většinou šroubek, nebo někdy také samosvírající kovová svorka.Prostě, jestli tam je nějaký fundament, pro připojení odchozího koaxu. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: účastnická zásuvkatak to jsem z toho taky jelen :))) Koncovou a průchozí sice poznám, ale měl jsem za to, že pokud je sloučený SAT a TV a použiju zásuvku pouze TV, tak to žádnej bordel nenadělá, pouze se ten SAT výstup nevyužije. :lookaround: |
trouba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 282 |
![]() |
|
troubaTak to jsi opravdu trouba. :-) Myslet je jeden z mnoha způsobu nevědění. Pokud zapojíš zásuvku TV/R do rozvodu TV/R/SAT, tak ten satelitní signál v tom rozvodu pěkně zprzníš. Může se tak snadno stát, že sousedům ten sat přestane fungovat.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
Eniktakže příklad: na svodu bude několik zásuvek, jako první třeba průchozí pouze TV, druhá průchozí TV+SAT, poslední koncová TV.... takhle to lze??? :))) .... nebo 2x průchozí TV a pak koncová TV+SAT :))) :lookaround: |
trouba
![]() |
|
troubaNe! Nelze! Všechny musejí být i SAT.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
Si děláš srandu ne? Cos napsal ...Eniktakže příklad: na svodu bude několik zásuvek, jako první třeba průchozí pouze TV, druhá průchozí TV+SAT, poslední koncová TV.... takhle to lze??? .... nebo 2x průchozí TV a pak koncová TV+SAT ----- Napiš číslo-typ té zásuvky a nebo se jako laik radši na nic neptej-když chceš jen vědět jaké to jsou a když jsou stejné |
Standa2
Registrace: 5/2005 Příspěvků: 2 221 |
![]() |
|
StandaKriste pane, co to tady plácáš. Pokud chceš tahat do rozvodu SAT signál, tedy i opačným směrem stejnosměrné napětí pro napájení a ovládání LNB, tak musí být každá zásuvka tomu uspusobena!!!! Obyčejná zásuvka TV/Radio /kon. i prub./ má paralelně zapojenou indukční prvek, který se chová pro stejnosměrné napětí jako zkrat!!Proto tam nemůže být taková zásuvka ani jediná!!!!!!!!!! Vezmi si ohmmetr a změř si ji, jestli tedy víš, o čem mluvim. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: účastnická zásuvkaMyslím, že Standa2 jen citoval EnikaJste největšími pokrytci, jaké svět kdy poznal. Dovoláváte se hodnot, jimiž pohrdáte a po nichž bezohledně a cynicky šlapete
|
Jackal
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 1 242 |
![]() |
|
RE: účastnická zásuvkaOprava: TroubuJste největšími pokrytci, jaké svět kdy poznal. Dovoláváte se hodnot, jimiž pohrdáte a po nichž bezohledně a cynicky šlapete
|
Jackal
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 1 242 |
![]() |
|
RE: účastnická zásuvkaAno, saxon křičel na nesprávnou osobu :))) :laughing: :laughing: |
trouba
![]() |
|
to JackalJo přesně |
Standa2
![]() |
|
doplněnítroubu, ne Enika |
Standa2
![]() |
|
RE: účastnická zásuvkaveď toho saxona z vás porazí, to tu je samy trouba aj keď tie niky majú iné mená, keď tomu nerozumiete tak sa radšej toho nechytajte, nenarobíte tak nikomu škodu. |
skynett
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 1 711 |
![]() |
|
RE: účastnická zásuvka..... zajímavý, já jen že známej má rodinný dům po rekonstrukci a do skoro každé místnosti má z půdy vedenej koax. kabel na jedné stěně s průchozí zásuvkou a dál na protější stěnu kde je to zakončený zásuvkou koncovou. Z toho je ale vždy pouze jen jedna ze zásuvek SAT+TV. Já mu tam pouze již v roce 2008 na půdě připojil do svodu přes slučovač TV+SAT parabolu a do pokoje zapojil sat. přijímač a dodnes mu to tak funguje :O ..... proto jsem z toho jelen :))) |
trouba
![]() |
|
skynettkdyby každej všechno nechával na odbornej firmě, tak by se za 1) za život nic nenaučil a za 2) bys vydělával takový prachy, že bys byl za chvilku zkaženej jak politik :))) |
trouba
![]() |
|
RE: účastnická zásuvkaak sú to krabice TV/R tak nieje možné aby cez ne prešiel napájací prúd do LNB lebo sú tieto krabice v skrate, ak sa ti podarilo previesť prúd aj tak do LNB tak sú buď poškodené alebo ich niekto tak upravil že sú prúdovo prechodné. |
skynett
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 1 711 |
![]() |
|
to troubaTady se podívej a napiš jaká to je ta zásuvka (starší zásuvky)http://www.anteny.tym.cz/prezentace.htm (nové zásuvky) http://katroservis.cz/index.php?page=shop.browse&category_id=56&option=com_virtuemart&Itemid=45 |
Standa2
![]() |
|
Standa2jo člověče, jakej je to přesně typ, to ti neřeknu. Já to nedělal, je to už skoro 3 roky co jsem tam ten sat. zapojil, ale jedná se o ty novější. Pravděpodobně průchozí je TV+SAT a koncová jen TV. Kdo to tenkrát dělal nevím, prej nějakej anténář, proto jsem to považoval že to tak má být a stačí pouze na půdě připojit parabolu přes slučovač TV+SAT. Příště se na to zaměřím víc, až bude chtít majitel připíchnout sat. i do dalšího pokoje. |
trouba
![]() |
|
standasorry za tu reakci.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
to SaxonNic se neděje - v pohodě |
Standa2
![]() |
|
RE: účastnická zásuvkahoši zase vzrůšojá asi před 3 lety dojel na statek v západním německu předělat systém (původní jen A19) na A23+ A19. přijedu a čučím jak puk zásuvky 8ks pouze TV/ Radio a z nich šnůry samice IEC do SAT s F, vše normál funguje a můj prvotní argument že to není to pravé ořechové vyšuměl(naštěstí) a jistě si myslí že jsem chtěl navýšit cenu. takže není zásuvka jako zásuvka!!!!!! a závěrem soukromá poznámka ve vší úctě k saxíkovi že já také netvrdím že když nemá Saxík v Budějicích moře že o něm ví prdlajs! pěkný večer všem |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
![]() |