Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Monoblok - jak šilhat ?

Ahoj,
budu dávat monoblok na parabolu a chci se zeptat na kterou pozici mám dát šilhání.
Jedná se o pozice 19,2 a 23,5 . Mám kartu SkyLink, takže potřebuji hlavně nerušený signál z 23,5.
Mám dát tedy šilhání na 19,2 nebo je silnější signál z 23,5 a dát tedy šilhat na 23,5 ?

dík za vaše názory, Jimmy

Vždy může být hůř....

Jimmy
Registrace: 4/2003
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Monoblok - jak šilhat ?

šumafuk

důležité " pravá ruka je tvoje oblíbená ruka"
pak už se s tím domluvíš "DiSEC" také důležité!

pokud nemáš HD SKY pak ti poradí kdejaký KUBA

tonek
Registrace: 1/2009

Jimmy - ptáš se jasně a odpověd je taky jasná, anténu namiř na Astru 23,5E a šilhej na Astru 19,2E.

1/ Astra 23,5E je pro tebe důležitější
2/ Astra 23,5E má nižší úroveň signálu, než 19,2E
3/ Na Astře 23,5E je jeden důležitý TP DVB-S2 s modulací 8PSK a FEC 3/4 a pro tentop potřebuješ pokud možno ideální podmínky v příjmu.

Doufám, že máš anténu alespoň 80cm?

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Saxon dík

Zatím tam mám 60tku, ale signál ze šilhání na 19,2 je nedostačující. Některé frekvence jdou, ale zrovna ARD HD nechytím.
Až povolí mrazy, tak tam hodím 80tku. Snad víkend bude už lepší.

Jimmy

Vždy může být hůř....

Jimmy

tonek

Opět rada o ničem. Kdyby hloupost nadnášela....
Jimmy, z pohledu za parabolou směrěm ke družici máš pravý snímač uprostřed paraboly v držáku a levý v luftě vlevo. Disec potom nastavíš na A3 disec 2(B) A1 disec 1(A). Ty disecy nemusí vždy sedět ale v 90 procentech to tak je.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

Jo, na šedesátku nesedí rozteč tam to jde nastavit těžko a hlavně je to špatně. Monoblok 4,3 na šedesátku ne!

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba

tonek

Hochu, ty jsi akorát k zapadnutí do trojice svrab, neštovice, VX.

Kdybys napsal třetinu příspěvků co nyní, hned by tu byl třikrát na entou lepší vzduch...

On Air!

Saxon

kuba

Jak to popisuješ ty, tak jsem vyrozuměl, že šilhání bude na 23,5 ? Přímý (v držáku) bude na 19,2 a volný na 23,5.

To se ale nějak rozchází se Saxonem.

Tak co teď ?

Jimmy

Vždy může být hůř....

Jimmy

jimmy

... to neni pravda, Kuba po popsal dobře. Nezapoměn na pravidlo o úhlu dopadu a odrazu.

On Air!

Saxon

O.K.
takže to udělám jak píše kuba :

do držáku dám z pohledu za parobolou pravý snímač (t.j. před parabolou levý snímač) a ten bude nasměrován na 19,2 st.

Volný snímač (ten jsem považoval za šilhající) tedy bude tedy nasměrován na 23,5 st.

Už jsem z toho (nevhodné slovo)... před parabolou za paroboul nikdo nesmí stát......
:)))

Jimmy

Vždy může být hůř....

Jimmy

Nebo ten ten volný i když je víc na východ chytá signál z 19,2 st. ?

Vždy může být hůř....

Jimmy

ano, ten volný chytá z 19,2... to že je víc na východ je v pořádku, protože se tak signál odrazí od paraboly, to je princip takzvaného šilhání :lookaround:

trouba

Jimmy

Vše jsi řekl nyní správně, jen ten prostřední lauf je na A3, 23,5 nasměrován a šilháme na 19,2.

kuba

dík všem - pochopil jsem

Tak jsem to konečně pochopil, dík za trpělivost všem.Ale byla to dřina :)))

Jimmy

Vždy může být hůř....

Jimmy

Jimmy

Kde si chodil do skoly?Lebo ja som sa uz v zakladke ucil odrazy svetla(akekolvek ziarenie) od paraboly.Opakovat asi 7 rocnik ZS!

Kasr
Registrace: 8/2008

Jimmy

Jestli máš monoblock, tak ta "hlava" co bude v originálním úchytu musí brát Astru 23 (zjistíš tak, že tu druhou něčím zakryješ - samozřejmě ne igelitovým sáčkem :laughing: ). No a až přepneš (a odkryješ) tu druhou, tak zjistíš, že máš Astru 19, nebo naopak 28. Takže to buď necháš tak, nebo přendáš a změníš Diseq.

gaston
Registrace: 1/2006

gaston

Zrovna ten igelitový sáček se mě tak líbil. :)))

čus, Jimmy

Vždy může být hůř....

Jimmy

RE: all

Uz nikomu neradte uchytenie monoblocku.Kto nevie zakladnu geometriu a fyzyku,tak si ma zaplatit nastavenie paraboly.

Kasr

2x block

z duvodu nedostatku mista som hodil kolegovi 55cm mascom + 2x single block 0,2 sharp z uzkym hrdlem pokud tyto lnb spravne a precizne vyladiš slapou obe pozice bez problemu ,takze to jde i na 55 ! celkove naklady 30eur kaficko a maly rum :))) :))) samozrejmne letnu burku to nezvladne ale tam je slaba i 80tka :laughing:

WADER
Registrace: 12/2009

Kasr

Koukám, že ty rozumíš asi všemu. Pak můžem toto forum klidně zrušit...
Jsem rád, že jsou tu lidi co rádi poradí a zadarmo.

Já jsem si montoval parabolu už v roce 1990 a sám.A budeš se divit - fungovalo to.Programoval kartu UPC....
Dneska jsem byl trochu natvrdlej- souhlas, ale pokud nechceš poradit i takovým lidem jako jsem já (a je jich tu většina), tak se prosím zdrž slova.

Jimmy

Vždy může být hůř....

Jimmy

jimmy

Ja radim velmi rad,ale tomu,co ma aspon zakladne znalosti.A toto je fakt detske.Najzakladnejsia fyzika a matematika a bez toho by sa nikto nemal pustat do ziadnuch technickych zalezitosti.

Kasr

WADER

Řeč byla o monobloku, toto je jiná situace, kterou popisuješ.

letnu burku to zvladne, nemusíš mít strach. A 80ka je bohatě s rezervou i při chumelení nebo bouřce. Nepiš nesmysly.

kuba

Kasr to napsal přesně a za mě, několikrát jsem zde radil
ohledně MB jeden čas to tu bylo skoro denně , teď je naštěstí kosa ale vždy to byl pink-ponk která ruka je levá od kud se kdo kam kouká atd. vis tohle téma
Jinak nahrávka na smeč se povedla ...
a že má Saxík krámy čím dál častěji není moje vina.
prosím vyvětrej si po mě ať máš dostatek kyslíku dej si aspirin ať ode mne nechytneš jmenované choroby ,
a nejlépe jak uvidíš můj nick tak to nečti.
ahoj všem :8) :O :ogre:

tonek

pocujte co s monoblok 6.2?

Zdravim, uz ked sa bavite o monoblokoch...
Nasiel som nedoktnuty monoblok BigSat BS-205 urceny aj podla prilozeneho obrazka na Astra (19.2) a HotBird (13) takze 19.2-13=6.2 rozdiel. Ja viem na co taka pakovina, podla prilozeneho zarocneho listu som to dostal v r2005 od "uja" Luterana na nejakej sat. akcii asi mojej prvej... :))
Da sa to nejak vyuzit? Myslim inac nez 19.2+13.
Pri nejakej inej konstelacii?? 28.2-23.5 asi ne...
K

krikri
Registrace: 3/2010

krikri

párkrát při opravách jsem narazil na tento MB použitý na A19 +A23, na větších anténách 90-100, snad z nedostatku či neznalosti někdo před léty tohle instaloval ???
v 60ce by šlo A23 + HB = CS+TNK aj.jinak mě nic nenapadá? pouze blbá otázka co znamená v HU jazyce tvuj nick že by kohoutek? :8)

tonek

@tonek to som dostal

na tej akcii ako som pisal, len vymyslam co s tym...
Mam volny tanier z MagioSatu co som nahradil vacsim
a suseda by chcela satelit, tak mozno to vyskusam...
Ty si nikdy nepozeral taky francuzsky serial Helena a jej chlapci?? Tak tam bol ten jeden krikri... - mne to dali vtedy kamaratky z intraku... :)))

krikri
Registrace: 3/2010
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra