Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Aké full HD tv?

Nazdar komunita! V horizonte jedného mesiaca by som rád kúpil full hd tv. Otázka znie že či lcd či plazmu... Na LED nemám dosť peňazí...
uhlopriečka okolo 90cm. Ake máte skúsenosti. Čo sa viac oplatí. Ako je to vlastne so spotrebou... Proste je tu veľa otázok na ktoré ma každý inú odpoveď...

zzzs11
Registrace: 11/2010
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 53
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Aké full HD tv?

Letterboxované SD má 720x432= 0.31 Megapixelu. Když se to zvětší na víc než 50 cm, tak to samozřejmě musí být mazanice. Akorát mi není jasné, čím vás ty plazmy oblbnou, že se vám to mazanice nezdá? Blikáním? Mě se to jeví jako mazanice na plazmě i LCD.

visper
Registrace: 5/2008

som to porovnaval...co sa tyka analogu..kablovka tam plazma vs lcd je jasny vysledok pre plazmu.
co sa tyka letterbox sd..asi to bude tym ze plazma ma autentickejsi iobraz ako preexponovany obraz u lcd..tam tie farby su neprirodzene..na rozdiel od plazmy.

skylink sa podla mojho nazoru správa neeticky

tulen
Registrace: 9/2009

len idiot moze poradit,ze netreba Full HD.

.. a spotrebu skutocne nerieste.

Dreambox 800HD Se,Vantage 7100, Technisat DIGIT HD8SX, Samsung PS50C680G5WXXH + Samsung UE32C6000

gorefan
Registrace: 5/2007

len nevim kde to FULL HD vyuzije...tak snad o 5 rokov..ked k nam skutocne HD dorazi to co sa u nas povazuje HD je upscalovane sd..navyse s datovym tokom a la vysychajuca rieka

tulen

Visper má pravdu, je to celkem fuk, jestli se jedná o plasmu, nebo LCD....
Ale nejraději mám takový chytrolíny co tvrdí že plazma má přirozenej obraz, že LCD neumí černou, ale většinou to tvrdí takový experti, co používají většinou eko, nebo tak podobně a maj to tak přiškrcený, že bílá je světle šedá a černá je tmavě šedá.... a pak kde jsou ty přirozený barvy a černá černá.... :lookaround:

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

Tie mazanice vznikaju ak chces nasilu zaplnit obrazovku obrazom a navyse u ludi co si nevedia dobre nastelovat tv.Alebo teda maju menej kvalitnu telku,ktora viac nedokaze.SD ak je este aj nekvalitne moze na velkej uhlopriecke natiahnute na celu obrazovku posobit dojmom mazanice,preto telka nebude rozmyslat za majitela. ;)

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Mám panasonic G radu 127 uhlopriečka R^ R^ R^
Chválim len čo mám doma a nič nehaním.

HD-BOX 9200

dodkomajk
Registrace: 5/2009

Mám panasonic G radu 127 uhlopriečka R^ R^ R^
Chválim len čo mám doma a nič nehaním.

Ešte som zabudol dodať: napojená na hdbox 9200, naozaj s obrazom spokojnosť.

HD-BOX 9200

dodkomajk
Registrace: 5/2009

praveze Full HD TV vyuzije, HD ready by som uz nebral, nakolko urcite nebude vzdy pozerat iba SD, ale casom urcite aj nejake blu-ray, 1080p mkv-cka a podobne. Treba mysliet dopredu ;)

Dreambox DM900, Fuba DAA 110, Moteck SG2100A, Inverto Black Ultra, Sony Bravia KDL-55W805B

Marian21
Registrace: 3/2007

cenovy rozdiel medzi led lcd (edge led) a full hd plazmou v kategorii 100 cm uhlopriecok je 100 EUR, takze taky dramaticky cenovy rozdiel tam nieje. LCD nie led sa uz tusim prestavaju vyrabat vo vacsich uhopriečkach ako 30 palcov.

PEPE8989
Registrace: 12/2007

PEPE8989

LCD nie led sa uz tusim prestavaju vyrabat vo vacsich uhopriečkach ako 30 palcov. :))) :)))

sysy
Registrace: 5/2010

doporučuji

teda přečíst na konkurenčním webu avm...cz toto:Kupujeme televizor: plazma nebo LCD?.Jasně a polopaticky napsáno. R^

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33
Registrace: 5/2006

Určite chcem HD. Dnes nemá zmysel kupovať SD ale HD ready. To každý trošku súdne premýšľajúci človek musí uznať. Nejde o to, že teraz tých HD programov veľa nieje. Ide o to koľko hd programov bude o rok-dva... Filmy sa už snáď ani nenátačajú v SD rozlíšení... To je ako keď si sused kupoval sat a nedal si vysvetliť, že tých pár eur rozdiel v cene medzi SD a HD nehrá rolu. Teraz sú možno sem tam nejaké relácie v HD ale o rok možno dva, bude väčšina relácií v HD A potom sa len bude čudovať, že sa mu nedajú naladiť.... A hlavne. Asi pred dvama rokmi som kúpil monitor k počítaču fullHD a používam ho aj ako telku. Už som si na ten obraz zvykol... Proste keď je kvalitný vstup - je to zážitok... Takže zatiaľ mám dva typy na konkrétne TV. Lepšie ako drátom do oka... A ak som správne vyrozumel z diskusie... pokiaľ plazma nejde v eko režime, tak sa elektromer točí ako šialený?

zzzs11
Registrace: 11/2010

Že se elektroměr točí jako šílený jsou bludy některých pisálů.Televizi si kupuješ na dívání nebo na spotřebu?Že to kdysi při spotřebě ruského rubínu který měl 480w nikomu nevadilo,kvalitní full HD tv má %200-300W dle uhlopříčky.Moje tv HDready stará cca tři roky má % 176w a vůbec a vůbec to neřeším , protože já jí mám na koukání a ne abych řešil spotřebu. :laughing:

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33

zzzs11

Ver mi, nemusíš sa obávať ísť do LCD. Mne sa vypálili dve Neo PDP P50G20 a po štyroch mesiacoch som kúpil LCD LED Samsung 55C60000 a vôbec neľutujem.S Vantage mám SD ako upscaling. R^

jupol
Registrace: 11/2009

zzzs11

ono je to celkem fuk, rozhodni se hlavně ty sám co se ti líbí. Není problém se jít podívat do nějakýho elektra a porovnat obraz sám na vlastní oči. :lookaround:

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

@petr33

R^ to je jako bych si chtěl koupit pořádný bourák a brečel bych nad vírem v nádrži

Jste největšími pokrytci, jaké svět kdy poznal. Dovoláváte se hodnot, jimiž pohrdáte a po nichž bezohledně a cynicky šlapete

Jackal
Registrace: 9/2006

Jinak jediná správná rada je (jak již mnozí napsali) - zajít do elektra a prohlídnout si to na vlastní oči (nechat si pustit stejný signál do vybraných kousků, nastavit stejné parametry jasu, kontrastu apod) a pak uvidíš

Jste největšími pokrytci, jaké svět kdy poznal. Dovoláváte se hodnot, jimiž pohrdáte a po nichž bezohledně a cynicky šlapete

Jackal

pre zaujímavost si zrátajte spotrebu vášho PC+CRT monitora :bigeyes:

marek69
Registrace: 6/2010

marek69

:))) nestraš je, nebo jak jim to dojde, tak tu budou diskutovat jen notebukáři :)))

Jackal

pc + monitor ma taku spotrebu ako tv hd

tulen

Jackal

To je přece u některých lidí normální- za málo peněz hodně muziky.něco si koupí a pak: ono támhleto a tamto a zase to....Spotřeba!! je u mne až na 5tým místě-tv se kupuje kvůli jiným parametrům -alespoň u mne.A kyž tady část lidí brečí "jakou mají spotřebu" tak proč si jí /tv/ kupovali?To si nedokáží pčečíst jakou tv má spotřebu? A pak brečí a brečí ale! na nesprávném hrobě. :laughing: ;)

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33

Přesně, nejhorší možný postup je výběr dle parametrů typu: Jůůů, tato TV přehrává i filmy z USB, má čtečku karet, nízkou spotřebu, dá se připojit k internetu apod. Pak to přijde domů, bude to nabušené funkcemi, ale obraz bude stát za houby.

Jackal

Podciarknute to je asi tak ,ze plazma teraz ma mensiu spotrebu ako pred 2-4 rokmi a LCD ma teraz podstatne lepsi obraz ako pred par rokmi.
cize okolo tych 37 -42" je maly rozdiel v spotrebe v prospech LED,ale zaroven aj plazma ma svoje vyhody podla mna ale pri vacsich uhloprieckach.V tychto naj predavanejsich rozmeroch podla mna nie.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Jackal

moja reč R^ :)

marek69
Registrace: 6/2010
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 53

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra