Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Anténa DAT 45HD Televes

Prosím, znáte někdo tuto anténu? http://www.omko.cz/?m=eshop&idm=katalog&k=1260881745&q=&kod=ANSTELEVE45 V popisu je uvedeno, že bez napájení se zesilovač chová jako symetr. člen a při připojení napájení 12V-24V zesiluje. Má tento zesilovač stejné zesílení v celém rozsahu napájení, nebo s vyšším napětím se zvyšuje i zesílení? Děkuji za odpovědi.

kedar1
Registrace: 7/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Anténa DAT 45HD Televes

Ta "antena" byla pri mereni uplnej propadak. Plastovej nesmysl za hromadu penez.

J a
Registrace: 7/2005

za polovinu máš stejně velkou a vlastnostmi možná ještě lepší krátkou color od Vatenu.
Anténa se nekupuje se zesilovačem!

davidkriz
Registrace: 8/2009

No, mozna tam bude casem krome zesilovace i bluetoth a budes to moct nastavovat trebas pres mobil :) Boze boze, to jsou veci.

J a

Díky masivní reklamní kampani je však tato anténa a její různé klony (triplex, ikusi.....) stále častěji vidět na stožárech. Zejména v SK a v PL.

Diskomfort je nositelem pokroku.

AlesHavel
Registrace: 5/2010

A když to pak i ČRa začne (nevhodné slovo) na převaděče, tak už fakt nevím...

J a

@Ja

naštěstí ne na zdroj pro digitál, tam jsou profi logper Kathreiny v laminátových krytech.
Podle mne je dávali tam, kde byl dočasný převod z DVB-T do analogu.

davidkriz

On se i někde k té anténě povaloval jakýsi pochybný měřicí protokol s maximálním ziskem někde v okolí 850MHz, což ale vůbec nebyla pravda. No a jelikož +/- v době uvedení této antény na trh začali Slováci vysílat DVB-T na konci V. TV pásma a lidi uviděli ten zázračný protokol, šly antény na dračku.

AlesHavel

Ales

jo podobne jako logper... :-/

davidkriz

Podobně jak jsem někde viděl měřicí protokol na Supersonic s plynuje narůstajícím ziskem a maximem okolo 107 MHz. To je taky kravina.

AlesHavel

suprsonic

no, nebyl bych si tak jist... vím, že se uvádí graf rostoucí do 104 nebo 105 a pak konec, což je z dob 80.let kdy se výš nevysílalo. Ale tradovalo se, že nad těch 104 nebo 105 padá prudce zisk a dokonce má anténa obrácený diagram.
Jenže, moje osobní zkušenost, než mi tu pozapínali rušáky v blízkosti, tak jsem bral 107,6 eM, 107,8 a 107,9 maďary a 107,6 Kamzík, a to vždy jen ve směru natočení antény, což by na otočený diagram nesedělo, a nějaký zisk blížící se dipolu taky ne, vzhledem na to Polsko.
Nejsem si jist, jestli různí výrobci "svoje" supersoniky trošku neopravili, sem tam něco kratšího a trochu výše by se to dalo dotáhnout. Přece jen, nedělal ho jen Kovoplast. Možná měls právě ten původní konstrukce a já nějaký jiný. Leda to přeměřit :)

davidkriz

http://www.prijimacitechnika.com/files/DAT%2075%20antna.pdf

Když se podívám na průběh zisku a způsob montáže anténě ke stožáru, tak se musím smát.

@David - Ten můj je už dávno ve šrotu. Každopádně třeba připomenout, že Radio eM na 107.6 FM je svářečka. Je ale pravděpodobné, že na trhu bylo více modifikací této antény a možná ji někdo trochu zakrátil a lehce změnil rozteče prvků, aby byl zisk na konci pásma lepší. Já ale takovou neměl.

AlesHavel

ales

jo, svářečka, ale pro Tebe :-D pro mne je to DX jak pr-ase :-D navíc mám ten směr za místním hřebenem, takže cokoli na Z až S mám zabité resp. hodně utlumené.

ale chápeš, tady nejde o výkon vysílače, ale o to že jsem ho na tu anténu chytil jen při směru odpovídajícímu geografické realitě. Z čehož vyplývá, že směrovost si na tom kmitočtu musel držet. A na dipol to nehrálo, takže vyšší zisk taky musel mít.

chudák, ve šrotu, styď se :8)

davidkriz

@ AlesHavel

Ten měřící protokol začíná na 450MHz/12,5dB a končí na 850MHz/17dB. To krátká Colorka má 12dB max. Jen je otázka, jestli je ten protokol seriózní. Minulý rok jsem byl na dovolené na Kanárech a tam na stožárech nic jinýho než Televes nebylo.

kedar1
Registrace: 7/2010

kedar1

jaká je minimální teplota na Kanárech a jaká v CZ/SK? :D mrzne tam někdy? :laughing:

davidkriz

@David

Dělal jsem si samozřejmě (nevhodné slovo) s tou svářečkou... Při mých terénních podmínkách je jen málo vysílačů, kde si toto můžu dovolit říct. :)))
Nestydím se, byl už za hranicí opravitelnosti - resp. bylo by lepší koupit něco nového, ale už mi pár let stačí obyč. dipól...navíc bych musel kvůli takovému monstru upravovat stožár. A pak - když už takové monstrum na H, nemohl bych se na to dívat a musel bych i dokoupit na V. :-)

AlesHavel

Aleš

jasně, to ber s nadsázkou :)
jináč ještě, ad: to uchycení. To mne fascinuje, jak výrobce, který se dá nazvat profesionálním, u tohoto monstra (které ani pořádně nefunguje, viz testy "Ja"), udělá úchyt mězi direktory! Takové krátké direktory a on do nich vrazí třmen a trubku! Prostě...nepochopím!
Ti profesionální výrobci, Ikusi, Televes, Alcad... vše mají špičkové výrobky tv/sat rozvodů, tradičně. Ale na ty plasťáky najeli taky... :-/

davidkriz

http://technotranny.files.wordpress.com/2010/06/snb13668-crop-2.jpg

nepochopím... :lookaround:

davidkriz

@davidkriz

Chtělo by to stožár z novoduru. :razz:

AlesHavel

Díky masivní reklamní kampani je však tato anténa a její různé klony (triplex, ikusi.....) stále častěji vidět na stožárech. Zejména v SK a v PL.

Nutno podotknout,že taková P 47 N Triplex, má úchyt ke stožáru vzadu a takovou ptá.kovinu,aby protáhla tyč direktorama nemá?! Takže je otázkou,kdo od koho kopíroval ;)

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007

CRa - DAT Televes

Maji ji i na Mářském Vrchu na vysílači. Ball z Kletě...

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

sax

jo ale Mařský vrch je připojený páteří.
Ball to nebude, spíš zpětný monitoring. Dřív se to dělalo když byli ještě na vysílačích lidi, pak na to rezignovali jak už dobíhal analog, ale asi to zas zavedli na DVB-T.

davidkriz

Jasný, já jen že jsem jí tam viděl. A byla krásná, taková žlutá... :)))

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra