Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

do ktoreho Saturnu.at?

zdravim, sorry ze trocha mimo, ale zkusenosti z dobrym obchodom su dolezite! :)
Poradte mi do ktoreho Saturnu vo Viedni ist??
Idem tam zajtra kupit TechniSat 2tuner S-kovy...
Na ISIO uz nevydrzim! ;-)
BTW u vsetkych TS modelov na webe uvadzaju ze ORF Digital karta nie je sucastou balenia ani jednotunerovych S+ (HD+) modelov ktore by mali mat ako modul tak aj kartu...
Dik!
K

krikri
Registrace: 3/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: do ktoreho Saturnu.at?

to se vyplatí jezdit na reklamaci do Vídně R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@krikri

však ISIO je už v predaji!

pierrepetr:
1/ žiadne reklamácie nebudú
2/ keby boli problémy, to si piš že sa to do viedne oplatí!
Napr. adidas športovú obuv vymeníš na počkanie, na slovensku je to 3x30dní (pretože sa to pokúšajú zalepiť sekundovým lepidlom takže to musíš reklamovať 3x podľa zákona kým ti to vymenia), musíš si kúpiť ďalšie boty aby si mal v čom športovať.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Dagy2

asi máte na slovensku jiný zákon na ochranu spotřebitele,tady platí,pokud se závada objeví do 6 měsíců od data koupě,má se za to ,že tam byla již v době koupě,shoda s kupní smlouvou,nastupuje okamžitá výměna za bezvadné zboží,nebo vrácení peněz

pierrepetr

krikri

Jednoznacne ty odporucam ist do Saturnu v SCS(Shoping City Center) Vosendor pri Viedni.Ten je v okoli najvacsi ;) R^

Power150
Registrace: 3/2009

Oprava-Vosendorf

Power150
Registrace: 3/2009

Diky!

zial je to tak ako pise Dagy2. Ja som sa takto rozhodol po opakujucich sa problemoch a prehlbujucej nespokojnosti obchodov/predaja na SVK. V BA je uz viacmenej jedna sat predajna - S....c. Ujo z P....t sa prestahoval domov a vypredava zasoby. A ked mas na vyber z 1) alebo A) tak je to poznat. Dalej sa pohybujem v Brne a par veci som kupil v O..o (ked nemali u nas) ale ako Dagy poznamenal opat spravne vzdy to je najlepsie co maju vo vitrine. Teraz som im pisal ohladne TS a MasCom a DualDecrypt (TS odporuca MasCom(!), MasCom tvrdi ze Dual ale chcel som dalsi "nezavisli" nazor... Odpoved prisla SMIT!
Dalsia bezna vec u nas v prvej stredoeuropskej bananovej je ze Adi... hocico bezne 2.-3. akost, chybove produkty kt minimalne nepresli kontrolou kvality alebo cinsky tovar predavany ako pseudo-znacka (vsetko aj vlastna skusenost!)
Ja za kvalitu som ochotny zaplatit a aj ist aj do Nemecka ked treba! Ale musi ist o kvalitu nie o plane reci... (lebo to DE robia tiez).
Diky, rano tam idem...
K

krikri

přeji hodně štěstí a napiš až pojedeš na reklamaci do Vídně,ty čínský šmejdy jsou všude,za ty směšný ceny to nebude vyrábět ani němec ani rakušák,probuď se R^ :laughing: R^

pierrepetr

piere ne mejd in cajna

Cinsky tovar ne ze made in Cina to mi je jasne ze dnes je vsetko .cn,.tw... ale ze radny kameny obchod kupi tovar od tychto prodejcu a potom ho predavaju dalej ako normalny...
A keby uz TS budem reklamovat, mozem ho (po registracii) rekl 3 roky u vyrobcu ne?
(sice to neviem ci ten +1 rok az po 2r zakonnej rekl dobe (u predajcu))

krikri

@krikri

neboj. Rakusko to istí. Aj keď sa pomaly balkanizujú ako sme my tu už dávno, stále je to o 1000% lepšie.

pierrepetr až budem niečo vracať v česku, obrátim sa na teba.
Škoda že som o tom nevedel, vzal by som ťa do spomínaného O..O (kde som nakúpil presne podľa tvojej schémy - reklamácie lepšie vybavíš v "rodnej" reči) aby si videl tu partu HIC. Myslím, že horšie je to už len v T-Come.
Možno súčasná situácia je lepšia, pretože na jednom fóre mi človek z O..O tvrdil, že už polovicu zamestnancov krčmového typu vyhádzali. Ale neviem posúdiť, pretože o návštevu v tejto firme už nemám záujem.

Dagy2

sme spaet

skoro rano o 10 :))) sme sa vybrali a uz spaet aj s rodinnym nakupom...
2 sklamania: to vacsie ze "nemecke" balenie pre rakusko a svajciarsko NEobsahuje smartkartu pre HD+ stanice; je tam prilepena vyninka.
Druha co nechapem pre MTV je len mesacny kod ale samotna TS smartkarta nie.
A posledny zadrhel pri plateni ze neberu kreditky, musel ist vybrat do bankomatu cash.
(mozno debetky ano ale motala nieco ze ohne Maestro a ja ma Visu-/-elektron tak reku idem radsej vybrat)...
;-)
K

krikri

@krikri

a čo je to za prijímač?
HD+ je len v balení Digit HD8+ a TechniStar S1+.

creditky sú problém v rakúsku a nemecku dosť často, pretože im terminál funguje ako internetový obchod. Takže ak nemáš aktivované na karte povolenie pre platby cez internet (čo u Visa Electron štandardne nie je) tak ti nejde ani platba v mnohých ich obchodoch.

Dagy2

@Dagy2

sorry to vies musel som sa tym pohrat...
vies co kupil som nakoniec jednotunerovy HD-8+
dvojtunerak bol 500Eur za 320GB HD a nie 500GB a potom ked nic k tomu... Ja mam navyse do Digit-u Pretec Flasku na nahravanie aj s filmami. Skoda ze nedali tu HD+ kartu - mozno skusim napisat do TS lubostny list ze len ona mi chyba k vzdelavaniu nemeckeho jazyka haha...
Inac je to trocha ine ako klasicke HD8-S(X) - jedna marginatna zmena ktora sa mi paci: ked vyberas cez OK zo zoznamu a listujes, stanica sa vyberie az po vybrati volby a nie uz prechadzanim.
Neviem ci si to nahovaram ale obraz je este ostrejsi a volba kanalu rychlejsia. Ale pocas ladenia alebo posuvania - naladenia kanalu ked si v menu je zas pomalsia -- prides na stanicu, sekunda az potom sa zobrazi. A ked nie (kodovana st. a pod.) zablikne zelena obrazovka.
Este jedno pre mna hrozne velke negativum: chyba vzdialena sprava - nastavenie tcp/portu ako aj DynDNS nastavenia -- nikde nic!
K

krikri

@krikri

a predtým si už mal HD8SX ?
Bol to krok vpred, keď tam v balení nie je HD+ karta?

Dagy2

ano aj nie

ja som o ten predtym prisiel tak otazka neznela ci 8-SX alebo 8+/twin ale mat satelit a TS alebo nie...
a potom sme urobili nakupy tak why not?!
Dagy inac jedna infoska pre Ta: v Saturne mi povedali ze ISIO by mal prist asi o mesiac...
K

krikri

HD8+

Hmm, to s tým prístupom cez LAN je pekná stupídnosť. Prečo to v tomto konkrétnom type nie je ťažko pochopiť. Ale je fakt že som teraz hľadal v manuále a fakt to tam nie je.

ISIO je už v nemecku, čítal som prvé skúsenosti - maximálna spokojnosť majiteľov.
Ja zatiaľ s HDS2X maximálna spokojnosť tiež.

Dagy2

najlepsi z tych 3 je HD8-S

akoze ideal keby mam SmartKartu HD+ s dvojtunerom (schopnym HD+)
a ja este by som chcel slot pre Flash kartu,
takze 2nasobny dont exist :laughing:
No nic, nabuduce menim-e na ISIO!
Dik za podporu a rady!
Chces kod na mesiac promo na MTV co mi pribalily, ja to nemam ako vyuzit (len tak z vdaky, bezodplatne ;) )

krikri

@krikri

díky moc, vážim si že to ponúkaš.
Ja MTV nemusím vôbec, mám 20 lepších staníc na 28.5E. MTV som mal na UPC rok a mal som to zapnuté asi 2x.

Digicorder HDS2plus je teraz CI+ schopný, taktiez HD8-S.
Digit ISIO 1 je
- twintuner 1080p !!!
- eSATA, 3xUSB
- SD/MMC karta rovnako ako HD8-S a HD8+
- 2x smart card čítačka
- 2x CI+ slot

Dagy2

super

tak to ano, sice mne asi viac by bodlo FireWire ako eSata,
je to mozno rychlejsie (3.0GB ak ak...), ale mam ext. disk len s USB2 a FireWire...
dohodneme sa kedy urobime sluzobnu cestu do nemecka alebo rakuska,
aby sme usetrili na benzine...! :8)

krikri

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra