Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

subory .ts a soft.Cuttermaran

Pouziva niekto na upravu .ts nahravok tento program ? Mam problem s konecnym spojenim audio a video suborov - stale mi to ,,vyhodi,, tabulku s mnozstvom chyb. MTV nahravky sa ale daju upravit bezproblemov. Napr. CT4. Prima, Sport5 - sa nedaju na konci prekodovat do mpeg. Mozu sa .ts nahravky z MTV a CT4 od seba nejako lisit ?

bobanski
Registrace: 11/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33
Odpověď v diskusním vlákně

RE: subory .ts a soft.Cuttermaran

použi pva strumento . neinštaluje sa . po otvorení a vybratí súboru daj ako make ps.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

bobanski

Ako cuttermaran a ts?Ja som vzdy robil demux v pvastrumento,alebo projectx a v cuttermarane som strihal.A remux(mpeg) nevytvori,ked mas tam pomiesane 4:3 a 16:9.Inac mal som problematicke nahravky,kde videoredo to nezvladol,uvedenym postupom ok.
Inac este môzes v pvastrumento vytvorit mpeg(make ps,alebo tak niejako) a bezstratovo(audio a video copy,format mpeg ps-a+v,pripona v nazve xxx.mpg) v avidemuxe.

Kasr
Registrace: 8/2008

No ten pva strumento som vynechal - samozrejme najprv demux a potom Cuttermaran. Nikdy som ale nemal problem s tym ci tam je 4:3 16:9. MTV to ma asi tiez ,,pomiesane,, a da sa to postrihat a ulozit.Je jedno ci dam v pvastrumeno vytvorit ps, pva alebo demux - cuttermaran to postriha ale pri konecnom kodovani mi vyhodi ,,chybovu,, tabulku. Vela rokov som pouzival SkyStar kartu a islo prerobit vsetko.

bobanski

já používám VideoReDo a jde všechno bez problémů a navíc je to bezkomprese a rychlý a je i v češtině

Technisat DIGIT ISIO STC 4K Ultra HD, Humax Icord HD, Gibertini 135x125cm

Dan_zx12r
Registrace: 8/2007

bobanski

Cutermaran mi strih urobil vzdy,ale muxer(to je program samostatny zakomponovany do cuttermarana),robi mpeg2 podla noriem-a môze byt 16:9,alebo 4:3,ale nie mix-skus strihnut iba cast-napr film je 4:3,mas tam cast reklamy 16:9 a to je problem.

Kasr

práve som otestoval aTube catcher 2.2.543 . Vrelo doporučujem preto ,že zváda aký koľvek formát. Do pal dvd je prednastevených 9000 bitrate. S tým nič už nenarobím . Verzia je free.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

oneeeee

Preco ludi navadzas,aby rekomprimovali nahravky?!Nie je lepsie rychlo a bez straty kvality urobit stream copy?Skoda,ze vsetky programy na upravu streamov nefunguju ako foobar(super prehravac a konvertor...atd u audia),ten,ked chceme rekomprimovat komprimovanu nahravku,tak nas upozorni,ci nam nahodou nepreskocilo.

Kasr

@bobanski

Používam Cuttermaran už niekoľko rokov, strihám videá z takmer celého skylinku ale takýto problém som ešte nemal. Aký program máš nastavený na muxing? Od začiatku mám na mux nastavený Imago MPEG Muxer, na encoding som chvíľu mal nastavený TMPEGEnc, ale prešiel som na QuEnc. Ku QuEnc musíš mať ale ešte doinštalovaný AviSynth.

majoSk
Registrace: 6/2007

No neviem - ja mam na muxing nastaveny mplex 2.2.4 - nic ine tam na vyber nemam. Na encoding tam mam MPEG2enc. Ja tiez pouzivam Cuttermaran asi 5 rokov - a stale postrihal a pospajal vsetko - teda az na nejake ,,polorozpadnute,, nahravky. No fakt neviem co ma proti Skylinku :-))

bobanski

Najlepsie je pouzit bud DVD flick alebo PVAstrumento v navaznosti na VOBIfo a IFOEdit !!!

Zgemma H9 Combo, Multiboot: STARTUP_1 az 4: PKT Hyperion 8,PurE2 v6.3,OpenESI 9.0,OpenHDF 6.4, Parabola offset 85 cm, motor Powertech DG 380S speedy, IBU Twin + TV JVC LT-65VAQ8235

Miko
Registrace: 1/2006

vyskúšaj poslednú verziu Cuttermaranu 1.70
http://www.videohelp.com/tools/Cuttermaran

majoSk

Prosim ta a aky mpeg enc. tam pouzivas ? Ja som do adresara Encode nakopiroval subory z CuttyEnc.zip. Neviem ci to mi nerobi problemy.

bobanski

CuttyEnc by mohol robiť problémy pretože na stránke http://www.psimarron.net/Projects/DVD/CuttyEnc/
píšu: You can use CuttyEnc for free but on your own risk.

Ne Encoding používam QuEnc, ten je nainštalovaný vo svojom vlastnom adresári a v Cuttermarane je nastavená cesta do toho adresára.

majoSk

Ak by si chcel môžeš si stiahnuť balíček programov ktoré pouzívam ja, pribalil som ti k tomu aj nastavenia Cuttermaranu ktoré si môžeš nakopírovať do adresára Users (vo Viste), alebo do Documents and Settings (v XP).
http://www.uloz.to/7950283/cuttermaran-install-rar

majoSk

No nainstal. som verziu 1.7. Video z CT4 sa mi podarilo ulozit. Potom som skusil nieco z Primy ale na konci ako ti vyskoci to progress info, tak to stale nabehlo po niekolko percent a potom opat nul - zas niekolko percent a opat nula....... Ja mam nastaveny Cuttermaran tak ako to kedysi pisali v Chipe. Encoding mam MPEG2 a na jego nastavenie nastavis cestu k softu GUIforDVD - ten musis mat tiez nainstalovany - neviem preco ale tak to tam pisali.No a subory z CuttyEnc mam nakopirovane do Cutt.-Provider-encode. DIKY - stiahol som si tvoj soft - naco je ten Imago MPEX muxer ? - je to to iste ako PVAStrumento ?

bobanski

bobanski

Naco ta zaujima encoding,pri spravnom strihu na i-frame nic neenkodujem,ani nemam nastaveny ziaden encoder.
Skus strihnut v mpeg2schnitt.Alebo muxing urobit v niecom inom.

Kasr

bobanski

Nie som doma a nemam tu pc,ale v pvastrumento je niejake nastavenie ohladom gop-ov.Opravit gop,alebo tak niejako.Lebo tiez mpeg2 nemôze mat pocet framov v gope od buka do buka.

Kasr

@Kasr

@Kasr niekedy strih na i-frame nestačí

@bobanski Imago MPEX muxer slúži na následné spojenie (mux) orezaných audio a video súborov do mpg.

majoSk

No tak som v Cutterm. nastavil ako encoding QuEnc - zadal cestu k nemu. No a na konci mi okrem progress info vyskakuje este okno QuEnc - a tak to pokracuje v nekonecnej smycke az pokial to nevypnem.V muxin som nastavil ImagoMuxer ale aj tak to nepomaha. Mna na tom najviac stve, ze klipy z MTV postriham bez problemov ale ostatne programy nejdu. Uz fakt neviem.....Ale dakujem za vsetky rady.

bobanski

@bobanski

Na mpeg videá mám asi takýto zaužívaný postup:
Demux: ProjectX
Orezanie: Cuttermaran
Spracovanie orezaných častí: QuEnc (všetko nastavené cez Cuttermaran)
Muxing: Imago MPEG Muxer (všetko nastavené cez Cuttermaran)

na h.264 videá používam najnovšiu verziu VideoReDo.

majoSk

No ProjectX sa mi nikdy nepodarilo na mojom PC rozchodit. No a teraz mam take nastavenie ako ty ale opat nic...Nieco ma napadlo - mozno uplna hovadina ale- pokusam sa upravit nahr. Prima - Show J.Krause. Tento program sa mi nikdy nepodarilo nahrat na Topfield 2050 orig. Irdeto - ako keby bol ten program chraneny pre nahravanie - neviem ci ma este niekto podobu skusenost. Nemoze byt v streame tohto programu nieco co mi rozhodi to konecne kodovanie ? Je to asi uplna blbost co som tu napisal....No lebo nahravku z CT4 sa mi uz podarilo ulozit.

bobanski

Ak ti daný ts prehrá napr. VLC alebo Media player classic tak by mal ísť aj spracovať. Existuje aj portable verzia ProjectX tá by ti mala fungovať aj bez inštalovanej javy. Ale demux ti urobí napr. aj TMPEGEnc. Ten QuEnc by ti mal vyskočiť len na chvíľku kým encoduje daný úsek kde si urobil strih.

Skús ešte pozrieť na tieto screenshoty mojich nastavení:
http://img842.imageshack.us/img842/8384/cuttermaran01.jpg
http://img268.imageshack.us/img268/7194/cuttermaran02.jpg
http://img543.imageshack.us/img543/9018/cuttermaran03.jpg
http://img96.imageshack.us/img96/9339/cuttermaran04.jpg
http://img196.imageshack.us/img196/7325/cuttermaran05.jpg
http://img683.imageshack.us/img683/300/cuttermaran06.jpg

Predpokladám že ten Kraus má dosť na to aby som si ho vyskúšal u seba.

majoSk

No ak mi to fungovalo tak mi na konci v Cutt. vyskocilo progress info - dobehlo na 100 perc., potom vykocilo dalsie okno kde sa vlastne vytvoril ten mpeg subor - vsetko to islo automaticky. Teraz ked som si zadal ako enco QuEn - tak mi na konci spolu s tym progress oknom stale vyskakuje aj okno QuEn - a tak sa proste striedaju donekonecna. A este - naco je ten avisynth ? - po nainstal.treba v Cutt. niekde nastavit k nemu cestu ?

bobanski

AviSynth vyžaduje na spracovanie videa QuEnc, pozri si v Cuttermarane: Encoding - QuEnc configure - hore najdeš napísané QuEnc version 0.7 + AviSynth

majoSk

Ešte ma tak napadá, skúšal si aj zmeniť koncový orezový frame?
Alebo ak si v Cuttermarane zrušíš v Settings-Encoding zrušíš zaškrtnutie Use encoding mode vyradíš z procesu QuEnc ale ešte stále budeš môcť orezať video na I a P framy. Ak budeš mať označený B frame uvidíš že sa ti zmenia aj ikonky IN a OUT. Začiatky videa budeš môcť orezať len na I framy koniec videa na I a P framy.

majoSk
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra