Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Technisat Sir

Dobrý den,
mám na Vás prosbu,koupil jsem satelitní přijímač Technisat Sir a nepracuje jak bych si představoval.Při zapnutí přijímače trvá cca 30 sekund než naskočí na obrazovce zvolený program.Přepínání mezi programy trvá cca 3-4 sekundy.Ve vypnutém stavu se na displeji neukazuje čas.Může mi prosím někdo poradit co jsem udělal špatně nebo má někdo zkušenost s tímto přístrojem?

Děkuji za technickou pomoc.Zbyněk  

hora33
Registrace: 2/2011
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Technisat Sir

30 sekund start je docela normální. všechny přijímače který mají nízkou spotřebu ve stand-by se zapínají takhle podobně dlouho

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

TS ma QuickStart

neviem ako Sir ale moj HD8+ ma v menu tzv QuickStart ako aj ked zapnes zobrazovanie Clock tak zapinanie je z toho Standby modu ked to zerie viac ale rychlejsie nabieha.
To 3-4 sekundove prepinanie myslis ako?
Na HD8 nie je Auto FEC ale mam iny prijimac kde ked mam FEC Auto tak naladenie tp-fq trva dlhsie. Potom u TS prepina dlhsie ked mam prepojenie cez HDMI a mam tam Native zobrazovaci mod kym ss telka nastavi podla rozlisenie tej ktorej stanice - samozrejme sa to deje hlavne medzi SD/HD stanicami a pod. ...
K

krikri
Registrace: 3/2010

Díky moc za zprávu.Zbyněk

hora33
Registrace: 2/2011

Jak píše "krikri" tak to je.Přečti si pořádně návod.Zapnutí netrvá 30 sec ale asi 20sec.Přepínání trvá do 2 sec.A přepínání mezi SD-HD je taky rozdílné.V "menu" přijímače je funkce "rychlé uvedení do provozu " tak to aktivuj a přijímač se zapne do 5 sec.

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33
Registrace: 5/2006

...ale bude papať viac energie vo "vypnutom" stave.

P. S.: TechniSat SIR nie je TechniSat aj keď je to TechniSat! :bigeyes:

brga
Registrace: 9/2009

brga

Napiš mi prosím o kolik bude papat ve vypnutém stavu! O 0,5W? :laughing: A všechny Technisaty mají stejné "menu"To nevíš? Rv :O

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33

Petr33

mám Technisat Technibox sir. S časy,které jsi uvedl souhlasím ale
funkci rychlé uvedení do provozu jsem v menu nenašel. Asi máš jiný přijímač než já.

mirek1945
Registrace: 12/2010

@petr33

...to "rychlé uvedení do provozu" papáva na rôznych prijímačoch aj o 5 až 20 W viac - ono je to ak keď prijímač je vypnutý a nahráva reláciu... ...teda je vlastne zapnutý, akurát na A/V výstupoch nie je signál.

brga

petr33

Tak zrovna TechniSat SiR nemá "technisatí" menu, protože je to (dražší) bratříček přístroje DiZiPiA a s Das Original nemá nic co dělat.
Já jsem taky kdysi SiRa objednal, a za týden jsem ho poslal zpět a doplatil jsem si na HD8-SX.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

Naštěstí už to Němci napravili:

https://www.parabola.cz/clanky/4229/technisat-technistar-s1-das-original/

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

brga

Dost lidí má přijímač aby nahrával a neřeší spotřebu.A ta údajná spotřeba?Jakých přijímačů?To je pořád spotřeba a spotřeba tak na co ho mám? Na to abych ho používal nebo tady řešil a brečel jakou má spotřebu?Že žere náhodou o 2 w víc?To snad né.Víš že ti jinde a jinak utíká daleko více a to neřešíš?A takovou prkotinu/ pro mne/ jo? :laughing:

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33

mirek1945+joscer

Máte pravdu má jinší menu.Spletl jsem se. :) Ok. R^

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33

@petr33

...ale takých 2W a 5W stanby strojov sa v domácnosti nájde aj 10 a to už je nonstop aj 50W = 1,2kWh/deň = 438 kWh / rok = 1905,30 CZK (r. 2010 - záleží od tarifu, ale približne...). Rv

brga

Spotreba v stand-by

U HDS2:
- eco stand-by menej ako 1W
- rýchly stand-by je cca 15W (pätnásť)

ale prijímač zapíname 1 až 2 krát denne, takže o čom to tu hovoríme.
Dreambox má (pokiaľ som čítal recenzie) štart asi 90 sekund.
Dreambox DM800 stará verzia nevedel podľa tej recenzie (v Stereo) vôbec nahrávať zo standby, u second edition sa o tom píše ako o super vylepšení!!!
Takže SIR = no problem aj keď to naozaj nie je TechniSat.

Dagy2
Registrace: 11/2010

naměřená spotřeba SIR

STANTBY vypnutý rychlý start,hodiny zap: pod 1W (neměřitelné)
zapnutý rychlý start,hodiny zap: 6W
ON kolísá podle polarizace a kódování : 11až14W

stj
Registrace: 1/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra