Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Problém s PVR-Ready na TOPFIELD 7700HSCI vyřešen!

Po více než dvou letech jsem konečně našel způsob, jak osedlat externí hardisk na tomto jinak bezvadném přijimači (topfield 7700 hsci) tak, aby konečně fungoval korektně. Takže za prvé, disk sformatovat do FAT32 v programu EASESUS PARTITION MASTER. Zde si jde před formatem vybrat velikost clusteru, což vyberu tu největší možnou, tedy 64kb a disk naformatuji. Po zapojení k topfieldu je moje skušenost taková, že asi po měsíci bezvadném fungování se mi zase stala klasická chyba verifikace dat a já zadal na dálkači exit a co se asi po třech minutách nestalo! Disk mi na displeji topfieldu normálně z ničeho nic naběhl! Což se mi ještě nikdy nestalo, vůbec jsem nemusel k počítači (myslím s hardiskem). Normálně naskočil a bylo na něm všechno, jo a nepřibyli mi tam ty dvě složky co po vyčištění, prostě vůbec nic nepřibylo, disk naskočil sám od sebe po chybě verifikace dat asi po třech minutách! Už se mi to stalo dvakrát, další postřeh je ten, že při převíjení pořadu nahraných na hardisku již zvuk po spuštění play neblbne a nornálně naskakuje, dříve mi i zatuhával jako hrom, někdy jsem musel nuceně resetovat přijimač. Podle mě jde jednoznačně o tu velikost clusteru a vůbec možná i ten program který ten disk naformátuje nějak pro ten topfield ideálně. Ještě druhá věc kterou jsem provedl, na začátek a konec toho krátkého kabliku jsem přicvakl feritový filtr, což koupíte např. v gesu (www.ges.cz) podle průměru kabliku koupíte feritový filtr který se nacvakuje na kabely, cena jednoho cca 40kč. Feritové filtry používám doma hodně, kdo neví o co jde, stačí se mrknout na kabely třeba k monitoru nebo koax kabely k satelitu apd. často ty ferity jsou už od výroby na různých kabelech, jejich princip viz na netu, nechci se dále rozepisovat, ale tyto dvě jediné věci jsem v poslední době provedl na svém HDD který používám jen u tohoto přijimače a od té doby tyto konečně ideální skušenosti s funkci pvr-ready.

rusakov
Registrace: 1/2009
Odpověď v diskusním vlákně

Problém s PVR-Ready na TOPFIELD 7700HSCI vyřešen

Takže podle tohoto návodu bych měl připojený 1Tb HDD k Topfieldu 7700HSCI formátovat na Fat32 a ne na NTFS?

baksik
Registrace: 5/2010

Tento

přijímač tuším musí mít HDD naformátovaný Fat32.

hobo
Registrace: 1/2007

to baksik:

Přijimač nepodporuje NTFS! Tudiž ano, musí být vždy formátovaný do FAT32 a co se týče tak velkého disku tak zde zkušenost nemám, ten můj je 320GB a nemá své napájení, napájí se s USB kabelu a tudiž z přijimače. Značka VERBATIM ale vyzkoušel jsem jich více, měl jsem půjčené od kolegů. Ty problémy byly vždy a na netu je jich mraky, taky těch rad jak těm problémům předcházet, vyzkoušel jsem za ty dva roky vše! Nic nepomáhalo, až nyní to vypadá hodně nadějně. Zatím jej mám takto naformatovaný s těmi ferity cca přes měsíc a chyba verifikace se objevila již dvakrát, ale po zadání exit a neodpojování disku se po pár minutách disk sám od sebe objeví na displeji a funguje jako bych jej vzal k PC a opravil ty poškozené soubory, navíc se na disku neobjeví nic navíc, takže není třeba nic vymazávat a taky na tom disku nemám uložené žádné staré mp3 apd. jiné soubory jak se psalo v minulosti na netu jako že to pomáhá, podle mých dosavadních dvouletých zkušeností s přijimačem topfield 7700HSCI jsem vyzkoušel vše a už dávno jsem na to že to nějak vyřeším ani nevěřil, teď to vypadá hodně nadějně. Chce to ty clustery mít velké 64kb a možná je i ten program nějak ideální v jiných směrech, myslím způsob naformátování, na ty ferity věřím už méně, každopádně jsou to jediné dvě věci které jsem vyzkoušel naposledy a od té doby klid. Hlavně mě docela šokl ten fakt, že se to samo obnovuje! To jsem zatím za ty dva roky nikdy neviděl. Doporučuji ale disky maximálně do 320GB a někde jsem četl že jsou pro ty přijimače ideálnější velikosti do 250GB, ale nevylučuji, že to bude fungovat i s tím terabitovým stejně, chce to zkoušet a zkoušet.

rusakov

RE: Problém s PVR-Ready na TOPFIELD 7700HSCI v...

Jinak těch 320GB úplně stačí, ještě jsem jej nikdy neměl zaplněný a to jsem nahrával filmy s HBO HD což jsou velké soubory a měl jsem jich tam tak cca 15-20 a na displeji jsem měl ty kostičky tak do třech čtvrtin, když člověk pak vždy něco po shlédnutí smázne tak fakt postačuje těch 320GB a takový disk už dneska stojí málo přes litr.
Ještě k tomu způsobu sformatovaní disku, dříve se mi ty záznamy často zasekávali a musel jsem často resetovat přijimač, hlavně to padalo, tuhlo atd. když se ty záznamy převíjeli, často jsem je musel spouštět znovu, někdy pěkné nervy, nejspíše fakt ty clustery měli menší velikost, asi 32kb nebo ještě méně (16,8) dříve jsem ten disk formátoval v jiném programu a tam ta možnost velikosti clusteru nebyla, až teď když jsem narazil na něco nového jsem si toho všiml a tak jsem hledal na netu nějaké info jak a co by ty velikosti clusteru mohli co ovlivnovat a našel jsem info, že čím větší velikost clusteru, tím lépe, svižněji apd. se se soubory pracuje, ale zase pak ty nahrávané soubory žerou více místa z disku, což mi zatím nevadí, nijak jsem to nevypozoroval, ale čeho jsem si všiml, o tom píšu zde. Ten topfield 7700HSCI je vlastně jeden z prvních strojů který uměl PVR-READY a to je vlastně klasický kámen úrazu. Vždy když jde o technologii v plenkách, zahráva si člověk s problémy, prodejci všude kolem radši budou lidi krmit kecy tipu že za to může firmware apd. ale nemají pravdu, viz mraky článku na netu když člověk vyhledává přesně tento problém na tomto přijimači, stává se to ale i u jiných, často ti taky prodejce řekne, ať si koupíš přijimač s diskem uvnitř, což je předražená volovina, která ti stejně nic nezaručí. Navíc fakt, takovýto přijimač stojí často jednou tolik co ten bez HDD a samotný kolikrát větší disk vyjde na tisíc kaček, patnástset. Navíc jej můžeš přenášet kamkoli sebou. Jinak ale ten TOPFIELD 7700HSCI je až na tuhle problémovost a na to že ještě žere nesmyslně mnoho ve standby fakt hodně povedený přijimač,má jen ty dvě mouchy, zbytek mi vyhovuje naprosto.EPG, čeština, obraz moc dobré.

rusakov

Už aby se taky více začla na podobných nových přijimačích používat sběrnice e-sata, namísto USB 2.0 což je 3x rychlejší sběrnice a už i na ni se prodávají externí disky. Pozvolna se to začína objevovat na BD playerech, viz např. nejnovější modely OPPO.

rusakov

Nikdy jsem podobný problémy s ext. HDD jak píšeš neměl. Pokud jsem dával novej disk, přeformátoval jsem na začátku TOPFIELDEM a no problem. Jedinej problém mám, že od nějakého FW mi už nenahrává jinej program něž, na kterej koukám (myšleno samo vysílaný na stejný frekvenci).

Frantast
Registrace: 11/2010

Jak

to vypadá s CT-1HD?Jede bez závad?Já jsem to už vzdal a je ve skříni.

hobo

skutočne inak výborný prístroj

Rv
Aby niekdo 3 roky skúšal základnú funkciu STB s PVR, na to treba fakt dobré nervy.

Dagy2

to rusakov

"na tomto jinak bezvadném přijimači (topfield 7700 hsci)" ;P

Jak jsi na to přišel - mně zas tak úžasný nepřijde. Měl jsem ho doma jako hlavní receiver a za půl roku jsem ho šoupnul do vedlejšího pokoje, kde ho moc nezapínám.

U tohoto "bezvadného" přístroje mi docela vadilo, že měl problém s přepínáním programů, které se nacházely v jiném pásmu (dolní - horní) popř. měli jinou polarizaci (H - V).

Musel jsem ho neustále restartovat, popř. "dráždit" v menu ladění tak dlouho, dokud se ta opačná polarizace (nebo jiné pásmo) nechytly. Nedjbůh, pokud jsem chtěl přepnout z jednoho satelitu na jiný (A1 19,2E vs. A3 23,5E).

Navíc se naprosto šíleně hřál ...

Představu o "bezchybném" přístroji mám zcela jinou.

vahač
Registrace: 6/2009

RE:Problém s PVR-Ready..

Já jsem taky spokojen až na to PVR,ČT HD a když občas naladím nějakej přenosovej kanál kterej mu nesedí tak se mi vymaže seting :)))

O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.

Saták1
Registrace: 7/2008

to frantast: tak to máš asi úplně jiný přijimač (ne 7700HSCI)protože tyto problémy s PVR-Ready mají všichni až dodnes, spousta lidí k vůli tomu od toho přijimače upustila, já to nikdy nevzdal a pokud používáš ten disk skoro každý den, někdy i vícekrát za den, tak už si tu chybu verifikace dat musel zaznamenat, teda určitě přesně u tohoto modelu.
to hobo: CT1 HD mi jelo vždy pokud se pamatuji bez problému, jen naskakuje asi o dvě vteřiny pomalejí než všechny ostatní kanály, jede ale v pohodě, někdy 2-3x za film sekne ani ne na vteřinu, ale to se mi děje někdy i u novy HD.
to vahač: Já do vedlejšího pokoje šoupl před koupi toho topfieldu starý SD přijimač. Jinak jak jsem psal, mě přijde až na tu spotřebu ve standby hodně slušný, zobrazuje dobře češtinu a i dost stránek v info ke každému pořadu, přesně tohle nedělal s původním firmwarem, ale po přepsání už i tohle funguje výborně, kdybych mu měl ještě něco vytknout, tak snad jedině to EPG by u všech programů mohlo najíždět rychleji, někdy se ty dny loudají jak hrom, ale pochybuji, že tohle je záležitost toho přijimače, myslím, že spíše je to chyba těch poskytovatelů kanálu nebo těch impulsů či jak to napsat jasně. Nikoho nenutím aby si kupoval tento přijimač a netušil jsem, že zde není nikdo kdo by ten přijimač měl nebo kdo ho má a ty problémy nezná, to jste asi jediné forum, řešilo se to např. dole zde: http://www.videotech.cz/hdtv-prijimace/topfield-tf-7700-hsci-silver-black

rusakov

CT HD

se ti sekne tak minimálně dvacetkrát a ne třikrát za film.Tento program je na těchto strojích nekoukatelný.Nebo jsi jediný kdo to dokáže.

hobo

CT HD sleduji normálně. Včera o fotbale se seknul obraz max. 2x a HDD (80 až 160 GB WD bez napájení) nabo Flasku 32 GB opravdu denně používám a bez problému. :) Asi přístroj z jiné planety. Jediné co jsem s ním proved, byla výměna kondenzátorů ve zdroji. ;)

Frantast

Nevěřím

že se to seklo jenom dvakrát.Tady se najde spousta lidí kteří tento přístroj raději prodali hodně pod cenou právě z tohoto duvodu.A nejenom z tohoto duvodu.Já ho dal do skříně abych ho raději neviděl.

hobo

Přijeď se podívat. :D

Frantast

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra