, sekce: Příjem satelitů |
|
Tip na zlepšení příjmu Badru 26E na parabolách85cmZdravím vás pánové,ne,že bych objevil Ameriku,ale hodím to sem,třeba to někomu pomůže.Včera jsem dělal Badr,měl starou parabolu od Mascomu 85cm(ta s tou plastovou stabilizací hokejky,která po letech tak ráda praská) Po nastavení Badr nešel,tade krom TP 12524 a to jsem ještě musel přestěhovat Jihlavu usalsem o dvě desetiny stupně na východ,aby nebylo rušení z 23,5E.Pak jsem zatlačil lnb (Gsat)v ohnisku co nejvíce do paraboly,čímž se logicky zvětšila směrovost antény a tím pádem odrušení od silných TP ze sousedních pozic 23E a 28E.Hned se vyčistilo spektrum a naskočil signál na zbytku dostupných TP na tuto velikost paraboly,pochopitelně i Dubai Sport HD,takže kdo máte problém,tak to zkuste. Pochopitelně bude záležet na konkrétní parabole a asi jejím vykrojení. Jinak se předem omlouvám některým matadorům za tak triviální a celkem jasnou a známou informací... Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 1 807 |
|
|
RE: Tip na zlepšení příjmu Badru 26E na parabo...Je to užitečná informace, protože s 85kou parabolou není mnoho úspěšných sledovatelů Badru. Nebo se o to ani nepokoušejí. |
knawi
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 2 411 |
|
|
@lubbikJede ti prosím tě na 8900 se softem 11.31.3F Biss?U mě je to kompletně nějaký mrtví,ostatní bez problémů.DíkFerguson HF 8900 / SG2100 / Triax 105cm / Inverto Eco Green/Ariva 200 HD / SG2100 / No Name 120cm / Inverto Black single/Magic Module/X-Cam / Multicrypt Technisat / SkyLink/CsLink/ SkyItalia / MTV Unlimited / Když všechno zklame, je třeba přečíst si návod
|
skohy
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 1 330 |
|
|
RE: Tip na zlepšení příjmu Badru 26E na parabo...jj, klasická "finta" i na některých 60kách parabolách.(Teď nemluvím o Badru).Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
|
|
re:Jestli myslíš PL TV,tak ta mě nejde RvKathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
|
|
Tip na zlepšení příjmu Badru 26E na parabolách85cmAno je to pravda. Já jsem to řešil i na parabole 100 Gibertini. Také jsem měl problém naladit některé tp,hlavně Dubai sport. Po zatlačení lnb blíže k parabole vše ok. |
Romandurk
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 30 |
|
|
RE: Tip na zlepšení příjmu Badru 26E na parabo...Ano, také můžu potvrdit tuto Badr fintu - dokonce i na offsetové anténě 125/140cm se to projevilo velmi slušným signálovým nárůstem při přiblížení LNB směrem k anténě o cca 10mm. Při dalším přibližování se to zase pozvolna zhoršovalo.Všiml jsme si toho při loňském dolaďování orbitu, kdy se mi tímto manévrem podařilo zvýšit SNR na stanici MBC2 z cca 10dB na velmi slušných cca 13dB (jen dodám, že na DM8000 dochází k rozpadu obrazu u FEC 3/4 při SNR cca 5dB). Diskomfort je nositelem pokroku.
|
AlesHavel
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 971 |
|
|
re:reNe ne myslím kompletní biss jako takovej,zkoušel jsem zadávat ty tutový co jedou pořád a ani prt např.06bd se mi po nahrání klíčů zobrazí ident 1728 ale i po dodatečnému opravení nic :(Ferguson HF 8900 / SG2100 / Triax 105cm / Inverto Eco Green/Ariva 200 HD / SG2100 / No Name 120cm / Inverto Black single/Magic Module/X-Cam / Multicrypt Technisat / SkyLink/CsLink/ SkyItalia / MTV Unlimited / Když všechno zklame, je třeba přečíst si návod
|
skohy
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 1 330 |
|
|
RE: Tip na zlepšení příjmu Badru 26E na parabo...Signálový nárůst jsem zaznamenal v podstatě na celé pozici 26E. Např. na relativně problémovějším kmitočtu 11585V po přiblížení LNB dosahuji SNR cca 9dB, což je rezerva přibližně 4dB do zhoršeného počasí.Diskomfort je nositelem pokroku.
|
AlesHavel
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 971 |
|
|
RE:Pro LubbikUrčitě hodně zajímavá a dobrá informace.Já mám Vantage 7100 a parabolu ofset 90.Po dlouhé době (už jsem to vzdával)se mi podařilo naladit stanice AL Kass na tom Badru.Ale mám tam nastaveno 25,5 st.A teď bych rád chytal Dubai Sport HD a nevím jak to mám udělat,abych si neztratil ten AL Kass,bojím se,že si to rozhodím.Když zkouším naladit z této pozice 25,5st Dubai Sport,tak žádný signál,je to asi malinko vedle a nevím jak si to nerozhodit. |
allfin
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 158 |
|
|
RE: Tip na zlepšení příjmu Badru 26E na parabo...finta je funkcni a to je podstatne, ale neni mi jasne, ze kdyz sunu LNB bliz k antene, jak se muze zvetsit separace sosusednich signalu? To bych rekl, ze je prave naopak. Diky znamemu odrazu signalu je prace rozptyl paprsku vetsi, cim dal od paraboly. Idealni separaci ma toridni antena, ale to je diky dumyslnemu dvojitemu odrazu. U klasicke ofsetky plati klasicke pravidla.Neni toto spis diky spatne konstruovane hokejce, ktere nedrzi konvertor v idealni poloze? On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
|
|
RE: Tip na zlepšení příjmu Badru 26E na parabo...3D Full HD parabola :laughing:http://mrte.ch/aff Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 19 826 |
|
|
re:Máro nevím,ale už jsem nevěděl co s tím,četl jsem pozorně články od tebe i Mirasata,ale toto jste tam neměli popsané,takže to byl test a úspěšný.Opakuji,že bude hrát roli konkrétní parabola a její kombinace s lnb. Za týden (po výplatě) k němu půjdu ještě jednou,bude si kupovat HD,na kterým jsem to zkoušeli,takže zkusím trochu propružit hokejku,ale je to riziko,to plastové vzepření moc rádo praská.... Napadá mě,že bych mohl udělat testík s několika přístroji,jestli jsou nějaké rozdíly v tunerech,na skladě jich mám dost... Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
|
|
RE: Tip na zlepšení příjmu Badru 26E na parabo...Laborovaní s LNB v držáku se dělá často, ale separace signálu z Badru od sousedních dvou silných pozic Aster se s menším průměrem antény a tedy i kratším krkem logicky zmenšuje. Tedy i zasunutí LNB směrem k anténě by teoreticky mělo síš separaci zhoršit.Pokud je ovšem LNB v držáku mimo ideální pozici, což je u neznačkových a starých parabol docela možné, pak toto posunvání k talíři může mít tento tvuj "opačný" efekt. Ale teoreticky je separace menší, čím jdeme blíž s LNB k parabole. Podstatné je ovšem to, že se Ti to podařilo zlepšit a že Tě napadlo toto vůbec vyzkoušet. Je to prostě praxe a ta je neocenitelná! On Air!
|
Saxon
|
|
RE: Tip na zlepšení příjmu Badru 26E na parabo...Nejužší svazek musí odpovídat nejvyššímu zisku. Správná poloha je jen jedna a na obě strany se to musí zhoršovat. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
|
|
RE: Tip na zlepšení příjmu Badru 26E na parabo...Až bude tepleji, tak se chystám na střechu a udělat nový stožád na paraboly, na badr mám připravenou parabolu, takže když si vzpomenu, tak taky vyzkouším. Mám připravenou Gibertini 100du nebo 120du pokud do té doby nepůjde do světa.@saxon: Jen zatím váhám jaký LNB, ve vašem článku sem četl, že nejlepší výsledky měl inverto Black Ultra pokud si pamatuji dobře? |
Jardysek
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 448 |
|
|
RE: Tip na zlepšení příjmu Badru 26E na parabo...tak to si pamatujete spatne, tento konvertor moc neznam, jednou jsem s nim pracoval a nijak zvlas me nepresvedcil. Osobnemam nejradeji stare Inverta SilveTech. On Air!
|
Saxon
|
|
RE: Tip na zlepšení příjmu Badru 26E na parabo...Dobrý nápad. Přiznám se že by mně to asi nenapadlo R^ |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
|
|
RE: Tip na zlepšení příjmu Badru 26E na parabo...Hele, neni ona geometrie paraboly takova, ze ma jen jedno jedine ohnisko? LNB umistene kdekoliv mimo (osy X,Y,Z) pracuje jiz s mene "ostrym" odrazem. Za predpokladu, ze mam 100%geometricky spravnou parabolu, dosahnu 100%zisku jen tehdy, kdyz je LNB umisteno do ohniska a POTE ji smeruji.Pohyb LNB v ose Z muze provadet jen urcitou korekci nepresnosti anteny... |
Bloud
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 398 |
|
|
RE: Tip na zlepšení příjmu Badru 26E na parabo...Také jsem otočil starou dobrou Kovosatku a signál je na 75%Jdou oba HD programy.Právě začínají Fedex s Djokovičem. |
Jarus
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 132 |
|
|
RE: Tip na zlepšení příjmu Badru 26E na parabo...Pokud si tímto pomůžem k lepšímu signálu na Badru tak by mě zajímalo jestli se tím nezhorší příjem signálu ze všech ostatních družic.Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 140 |
|
|
RE: Tip na zlepšení příjmu Badru 26E na parabo...Nám sa asi pred dvoma rokmi rozpadlo viečko čo je na LNB a hrozilo že doň bude zatekať. Keď sme odstránili to staré prasknuté a ešte sme nevymenili za nové, skúsil som, že čo to spraví so signálom. No a veru signál sa zlepšil. Zrazu začal nabehávať na našu 85-tku aj ukrajinský tp. na Hellassate (11512), síce sa rozpadával, ale predsa. S nasadením vekom ani ťuk, nikdy. Pravdaže sme potom nasadili nové viečko, inak by bolo po LNB. Len ma napadlo, že keby ho vyrábali z nejakého ultra tenkého plastu, možno by to pomohlo pri slabších signáloch. |
palo
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 330 |
|
|
Tip na zlepšení příjmu Badru 26E na parabo..Pokud si tímto pomůžem k lepšímu signálu na Badru tak by mě zajímalo jestli se tím nezhorší příjem signálu ze všech ostatních družic.Mě se tak nestalo,vše v pohodě,naopak některé slabší tp zesílily :))) |
Romandurk
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 30 |
|
|
re:takže u Fuba 85cm..Pokračování:pohrál jsem si ještě na jedné instalaci s Fubou 85cm,měnil jsem jí za malou 60cm na motoru. Výsledky laborací- Nejlepších výsledků jsem opět s LNB Gsat dosáhnul u TP 12169 s umístěním přesně na středu držáku,nutno dodat,že Dubai Sport HD nevypadl ani v jedné z krajních pozic LNB. Závěr dnešního linku:Je-li pořádná parabola,lze v našich končinách i na 85cm tyto stanice bez problémů sledovat 12169 73,5dB 11919 76,4dB 12523 76,4dB Včera i dnes jasné počasí,mírně pod nulou,lokalita Jihlava Pěkný večer R^ Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|