![]() |
|
ako rozbočit Kablovku?Dobrý den,mám existujuce pripojenie kablovej TV.sposobom takym že do bytu mi vedie jeden hlavný kábel.Ten vedie k 1.tv,signal na nom 80-90%,od neho je rozbocený kabel k 2.tv,obraz horší 60-70%,od neho kabel rozbocený k 3.tv a tam obraz nepozeratelny 40-50%. Chcem sa opyta ci nieje lepsie rozbocit pripojku hned pri privode do bytu na 3TV aku kazdemu tv kabel na priamo do TV?poradte lebo toto mi zapajali technici kablovky.Na začiatku signal/obraz dobrý a na konci skoro nič.Hovorim o signale analogovom aj digitalnom. |
furioso
Registrace: 1/2011 Příspěvků: 196 |
![]() |
|
Skus totoTento problém som mal aj ja u známeho nakoniec kupil toto zariadenie a funguje to úplne na parádu pozri si to:http://www.aerial.sk/eshop/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=2323&category_id=112&option=com_virtuemart&Itemid=1 |
mar331
Registrace: 1/2005 Příspěvků: 197 |
![]() |
|
Pre:mar331to stačí zapojit 1ks rozbočovač?Takto:do bytu ide kabel,ten zapojim do vstupu,potom 3x vystup kazdy už na priamo ku kazdemu TV?Pasivne nezosilia signal? Ide mi hlavne o digitálny signal cez ten koaxial.Porad. |
furioso
![]() |
|
Pasivnízeslabují signál.Aktivní 3 výstupy a ke každé TV zvlášt kabel.Ale bez měřáku určit ten nejvhodnější-to je spíš pokus. |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 460 |
![]() |
|
RE: ako rozbočit Kablovku?Pánové,kdysi bylo něco takého,jako aktivní rozbočovač,divil bych se,že by něco takého nebylo ke koupi.Možná že se mýlím?? :lookaround: |
zzaner
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 3 333 |
![]() |
|
Jistěje jich dost.Od třeba 4dB a vejš.Akorát vybrat ten nejvhodnější.Pokus-omyl se muže dost prodražit proto ten měřák nic víc. |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 460 |
![]() |
|
RE: ako rozbočit Kablovku?A by bol problém potiahnuť káble do hviezdy,tak sa to dá vyriešiť aj cez dbočovač pri prvom rozbočení.Odbočovač má nízky priechodzí útlm do 1 dB, a odbočovací od 7dB( Previs PTO7).Ale samozrejme záleží to od vstupnej úrovňe signálu.Možno by stačilo len vymeniť staré káble za káble s menším útlmom. |
jarosa
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 212 |
![]() |
|
RE: ako rozbočit Kablovku?Pokud by se jednalo o kabelovku od upc tak vše udělají k tvé spokojenosti.Mají na to vše potřebné. |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 661 |
![]() |
|
re:FanynBohužial nie je to kabelovka od UPC a technici dost neochotný,len výber iný nie je.Aktivný rozbočovač?bol by fajn?Pomohlo by to na signál?12V aktivný zosilovač 1 vstup/3 vystup?Poradte.... |
furioso
![]() |
|
RE: ako rozbočit Kablovku?poradit se nedá, na dálku se takové rady nedávají protože to nejde, bez znalosti úrovně. |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
RE: ako rozbočit Kablovku?:fuming: |
furioso
![]() |
|
furiosoněco v nepořádku? |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
RE: ako rozbočit Kablovku?domluv se v obchodě s anténní technikou na případném vrácení,pokud to nebude chodit,zkoušej až se trefíš,nebo zaplať firmu,máš to hned a se zárukou funkčnosti,ale není to zadarmo R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 398 |
![]() |
|
zzaner:Že je to ke koupi se nemýlíš, ale bohužel pro kabelovku je to obvykle nepoužitelná věc.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
![]() |
|
rozboceni kabelovkyJa jsem pouzil k plne spokojenosti rozbocovace od dnaelektro.cz. Pokud je dosti silny signal na vstupu, ve vsech 3 vetvy do tv bude stejny utlum: ztrata rozvodu 4,5 db a pruchozi utlum 6,5 db.A se dari. Podotykam ze upc pouziva podobne rozbocovace. Hodne zdaru. :)) |
aslivins
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 164 |
![]() |
|
RE:rozbočení kabelovkyJa som si objednal jeden aktivny rozbočovač,značka mi nič nehovori.No ale v popise bolo napisane že funguuje pri analogovom signále ale aj digitálnom,toto práve potrebujem rozchodit sice pri kablovke.Zisk je udavany 8-10dB.Neviem prečo mi to nezapojili hned takto že hlavny koax rozdelený na 3TV ale robili to tak ako som na začiatku pisal. Robila mi to firma SWAN od ktorej mam Kabl.TV inu možnost nemam,ak by som mohol tak mam UPC. |
furioso
![]() |
|
rozboceni kabelovkyMyslim ze si to sjednodusili. Ale pri pripojeni pres tzv Loop out, tj. od jednoho prijimace do druhyho atd, ztraty jsou vetsi nez pri pouziti rozbocovace. Pekny vikend ;) |
aslivins
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 164 |
![]() |
|
![]() |