Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Kolísání signálu dvb-t

Dobrý den.Jsem elektrikář a rozvody DVB-T se nějak nezabývám,ale obrátili se na mě nezávisle na sobě 3 kamarádi,že jim stále vypadává signál.Jedná se o příjem z Kojálu a v místech 1xProstějov a 2x Kladky. Je to tady nebližší vysílač a projevuje se to tak že síla třeba z 80% spadne na 2 vteřinky na nulu a zas naskočí.Děje se to v celkem pravidelných intervalech a na všech třech muxích(2a3 jsou podstatně slabší signál).Všichni mají antény se zesilovačem a přijímače myslím Gogen a Strong.Při otočení antény na Praděd je signám z Pradědu bezproblémový a i z Lysé Hory.Ovšem na nich je bohužel zatím jen mux1. Dá se něco poradit,nebo nějaký odkaz kde by jsme se o tom mohli dočíst?

Petr V
Registrace: 6/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Kolísání signálu dvb-t

Dá, ať se obrátí na anténáře, ne na elektrikáře. Já jdu s bolavým zubem taky k zubaři, a ne k topenářovi.

polulin
Registrace: 10/2007

Vsadil bych na zesilovač.

Inetfinder FST-202, Dreamsky 9300, Dreamsky 8080, Ferguson Ariva HD Combo, Toridal 55T.

Stanowi94
Registrace: 2/2009

vsadil bych na:
-zesilovače
-ty antény budou polské síta (když se zesilovačem)
-šmejdy STB Gogen a Strong
-nabastlené kdovíjak (asi to bastlili sami, když se teď obrací na elektrikáře)
Takže všechno. Anténařina není okopávání zahrádky. Rada viz "polulin".

davidkriz
Registrace: 8/2009

davidkriz

Stanowi94 pomohol radou bez zbytocnych kidov, ktore su pri tebe vzdy pritomne!

Nespamujte ma, som na to starý!

gogo1
Registrace: 5/2006

Pokud kamarádi mají jako anténu polské síto, tak bych doporučoval vyměnit např. za plzeňské síto nebo raději se zeptat nějakého anténáře jaká anténa je v dané lokalitě vhodná. Jinak STB gogen a strong jsou celkem dobré a mašinky.

Jackass
Registrace: 9/2008

Možná až tam u Prostějova, Vám to muže rušit vysílač Černá hora - porovnejte Muxy a kanály mezi Kojálem a Č.H..

CES
Registrace: 4/2007

ČH by mu rušila max 40k, a ne všechny... pokud se ptá elektrikářa tak je to zbastlené kdovíjak, to je hlavní příčina.

davidkriz

gogo1

"Stanowi94" si pouze tipnul a to bez znalosti na co dotyčný vůbec přijímá... ale to tobě nevysvětlím, ty máš v hlavě guláš permanentně, to mám vysledované z tvých reakcí na všech různých diskusích :D
MPEG4 rulezz!!! R^ (jen nevíš proč, ale to nevadí... hlavně že byste měli něco lepšího než čehúni :laughing: )

davidkriz

Děkuji pánové. Já jim to přetlumočím.Dělali si to sami co já vím.Anténu mají to síto z Polska koupené sada v igelitu i s napájecím zdrojem nějde v OK elektro za 3-4 stovky myslím.Asi vyhodili prachy.Asi ten anténář bude nejvhodnější,protože kdybych jim poradil ať si koupí anténu samotnou za 1500,tak by mi asi nakopali do pr... Nicméně pro srandu zkusíme v jednom případě odstranit zesilovač a napáječ a dát to se symetrizačním členem napřímo.Jen abych viděl co to vlastně udělá. Ale když je mux 2a3 slabší,tak bez toho zesilovače to bude asi nechytatelné.Že by tedy se zesilovačem a z blízkého vysílače byl ten signál jako přebuzen a z dalekého Pradědu je to už se zesákem OK.

Petr V

Jsem jim kdysi radil ať si koupí a nechají namontovat satelit a budou chytat všechno a hned a nemusí čekat až zprovozní všechny muxy. Nedali si říct :)))

Petr V

no, takže všechny body mnou tipnuté sedly... :)
třeba to pomůže, uvidíte... základ je ale vědět co dělám. Pokud to nevím tak případný úspěch je spíše dílem štěstí a náhody.
PS: ať vyhodí ty krámy a koupí kvalitní STB.

davidkriz

Achjo, resit v Prostejove problemy s DVB-T :(
Kde jinde by to melo hrat lepe nez v PV a okolí. Pro anténaře práce na 60minut i s pitím kafe.

Dneska tam jedu na pokr, zítra až se vyspím se můžu stavit :)

J a
Registrace: 7/2005

polulin:

Děláš chybu! :laughing:

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

jákákoliv

YAGI do 60 kanálu
nebo lépe Logaritmicko -periodická UHF
a není co řešit,
úroveň všech třech MUXů je srovnatelná
a v Kostelci na Hané zcela bez problémů!!!!
tak vyhodit zesilovače pokud mají? nebo můžou být i vadné napaječe= filtrační kondenzátory.
kabel mají táké možná ještě po němcích???
pokud na více TV tak potom ovšem bude zesilovač (domovní)třeba!!!
ale ty antény jsi nám mohl prozradit!!!
:8)

tonek
Registrace: 1/2009

prozradil :-)

"Anténu mají to síto z Polska koupené sada v igelitu i s napájecím zdrojem nějde v OK elektro za 3-4 stovky myslím."

davidkriz

petr i david

sorráč za tu výtku sem přehlédl :((
ale tu Logpéro anténu koupíš v Omku do 3 kil!

tonek
Registrace: 1/2009

kolísání příjmu dvb-t

U mne je to ten samej problém.Přijímač STRONG se chová stejně.A na té samé malé STA (rozvod do hvězdy)jde SONY Bravia bez problémově.

Dasty
Registrace: 9/2009

Příjem je dobrý

Bydlím v Prostějově naproti Aquaparku a anténu na střeše mám natočenou na Bratislavu. Na tuto antenu přes Set top box Optex poslouchám MUX 1 bez zesilvače na 97% a MUX 2 asi na 40%, ale mekostičkuje, někdy při zhoršení počasí ano.
Natočení na Slovensko mám proto, že chci chytat slovenské programy.

navrazde
Registrace: 2/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra