Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Technisat DigiCorder HD S2X - nahrávání

Nemáte někdo zkušenosti při nahrávání dvou programů na tomto přijímači. Pokud mi v 18:55 začne nahrávání TV Prima a v 19:30 začne nahrávání TV Nova (HD i neHD verze),tak první nahrávání TV Prima se zasekne a už nepokračuje dále.. Při souběžném nahráváním s jiným kanálem (ne Nova) se tohle neděje. Mám Twin konvertor, 2 CI moduly Technisat, 2 Skylink karty. Nevíte někdo co s tím?

Zdenik
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Technisat DigiCorder HD S2X - nahrávání

- presný typ prístroja - je to HDS2X alebo HDS2Xplus ?
- zasekne sa prvé nahrávanie len ak je druhé nahrávanie Nova? ak je 18.55 Prima a 19.30 Barrandov je to OK ?
- čo máš nastavené v menu-special functions-dual decoding?
- čo máš nastavené v menu CI-module "receiver type" ?
- aké oprávnenia máš na kartách?

Dagy2
Registrace: 11/2010

Dobrý den,
moc děkuji za odpověď.
1. jedná se HDS2X variantu.
2. pokud se začne nahrávat prima a později barrandov, vše funguje jak má. oba záznamy jsou v pořádku celé. tento problém jsem zpozoroval pouze u nahrávání primy a následně novy (jak hd tak sd verze)
3. duální dékódování je vypnuto.
4. v menu Ci modulu vidím pouze položky Module information, Software download a Supress message. nemohu nalézt receiver type..
5. na jedné kartě je balíček multi hd, na druhé kartě je pouze základ.. (ale nova (hd i sd) i prima mají oprávnění na obou kartách v pořádku)

Zdenik

1/ CI-moduly predpokladám že sú TechniSat TechniCrypt ?
2/ ako sa chová nahrávanie 18:55 Prima + 19:30 NovaSportHD ?
3/ pochopil som, že na Prime je po 19:30 černá obrazovka (resp. zastavený obraz) a Nova sa nahrá normálne. Je to tak?

4/ skús: zvoľ na prijímači Primu a potom PIP a zvoľ Novu HD. Oba programy musia byť zobrazované korektne a tiež musí byť možné "prehodiť" okná v PIPe medzi sebou - tlačítko s dvomi šípkami.

Skús a daj sem odpoveď.
P.S. Dual decrypt doporučujem na CI1+CI2 - výhodou je, že bude možné nahrávať 2 programy naraz aj z multipaketu, pokiaľ budú na jednom TP (napr. Filmbox, Filmboxextra). Nepôjdu však samozrejme 2 HD programy, pretože nemáš verziu plus.

Dagy2

FW verzia

ešte pre úplnosť
- akú máš verziu FW ?
- robil si niekedy update ?

Dagy2

1. Ano oba moduly jsou Techisat
2. Tato kombinace dělá stejný problém jako Nova či Nova HD, Prima zůstane černá.. Ještě jsem to samé zkusil s BRAVA HDTV a tento problém nenastane a stejně tak s ČTHD taky tento problém nenastane.
3. Ano po 19:30 na Primě zůstane černo a Nova nahrává klasicky dále. Když záznam přeruším a dám v 19:30 start Nova HD i Prima zároveň, tak se nahrají oba záznamy úplně v pořádku.
4. PIP funguje v pořádku (Nova sport HD i Nova HD s Primou v pořádku).
5. Verze FW je následující 2.35.13.4(1106e). Update jsem dělal někdy v roce 2009, od té doby nic novějšího jsem neobjevil.

Zdenik

Problém je pravdepodobne následovný:
- tvoj prijímač je DVB-S+DVB-S2, to vieš. U kombinácie s CTHD problém nie je, pretože CTHD vysiela vo formáte DVB-S, takže túto stanicu vedia prijímať oba prijímače.
- to prečo to nejde zrovna u Novy ale u Brava to ide je dané uložením tvojich kariet do CI-modulov.
TechniSat pri nahrávaní najprv hrábne do určitého CI-modulu či tam má kartu so správnym zápisom. Ak tam nie je zápis tak hľadá v druhom slote. Podobne vyberá DVB-S/DVB-S2 prijímače pre záznam.
Preto som sa pýtal, čo máš v menu Receiver type u CI-modulu. Ja mám moduly TechniSat MultiCrypt, kde je možné na týchto moduloch ovplyvňovať, ktorý modul s ktorým tunerom prednostne pracuje.
Predpokladám, že keď dáš nahrávať 18.25 NovaHD, 18.30 Prima, tak všetko klapne OK.

Dagy2

test nahrávania

HDS2 má osadený tuner1 DVB-S2 a tuner2 DVB-S.
Overiť si to môžeš následovne:
-Nalaď DVB-S2 program (NovaHD, DokuCS a pod). Potom zvol OK-status(žlté)-modré. Tu uvidíš info o naladenom programe a posledný riadok je Tuner, kde bude č.1
-Teraz daj nahrávať DVB-S program, napr. Primu a skontroluj pri spustenom nahrávaní aký tuner je použitý. Bude tu vždy tuner č.2 ak program nie je v norme DVB-S2
-Počas nahrávania zvoľ ľubovoľný iný program a opäť skontroluj ktorý tuner sa používa pre tento program. Bude to tuner č.1

Teraz urob skúšku tak, že prvý nahrávaný program bude v DVB-S2:
-Zvoľ NovaHD a začni nahrávať. Skontroluj č. tunera, malo by byť č.1
-prepni na iný SD program, skontroluj č.tunera-malo by byť č.2

Konečný test:
- naprogramuj časovače tak ako máš vyskúšané že to nejde, t.j. Prima 18:50, NovaHD 19:30 a vypni prijímač
- o 18:50 uvidíš na displeji "DVR Timer". počkaj cca 2min a zapni prijímač. skontroluj ktorým tunerom nahráva program na Prime. Mal by to byť tuner 2, aby bol voľný DVB-S2 pre pozeranie, resp. ďalšie HD nahrávanie.
- zase vypni a počkaj až bude 19:32. Znova zapni prijímač a skontroluj obe nahrávania, aké tunery sú použité.

Zapíš a ozvi sa.
FYI: mám rovnaký prijímač, rovnaký FW, odskúšal som to v noci na Prima + NovaHD, všetko bolo OK.

Dagy2

ja mam stejny problem a zatim to resim tak, ze nastavim navic nahravani NOVA HD na cas 18:54 az 18:56. Tim ten satelit prinutim, aby v jakemkoliv pripade zacal nahravat tu primu na druhem tuneru a pak proslo to druhe nahravani bez problemu.

V jake polozce se nastavuje u TechniSat MultiCrypt ten prednostni tuner? Rad bych si zkontroloval jak to mam nastavene.
Ja mam nemeckou variantu, tedy Technisat DigiCorder HD S2

izidor
Registrace: 3/2008

@izidor aky mas CI modul

mas prosim ta TechniSat CryptoWorks modul??
- s DualDecryptom..
Ak ano, mozes mi napisat jeho Article number -- take to 0001/4567
Zhanam tento modul, su ale 2 druhy s roznymi ArtNo...
Dik!
K

krikri
Registrace: 3/2010

izidor + zdenik

skúšal som to dnes v noci ako som už písal a je to OK.
Dal som Primu 01:25-01:35 a Novu HD 01:30-01:40.
Oba programy sa nahrali korektne.
FW musí fungovať tak, aby prvé nahrávanie ak je DVB-S išlo vždy s tunerom DVB-S a DVB-S2

Nastavenie na CI-module sa robí v menu podmineny pristup -ci-modul. Su tam polozky update software, data modulu a polozka "receiver type". V tejto sa dá meniť na 1 alebo 2 a pomocou tohto ovplyvňovať výber dekodovacej karty každému tuneru. Ak si nič nemenil, myslím že budeš mať v oboch číslo 1. Či toto ale môže mať vplyv zrovna na Primu a Novu? Ale nikdy nevieš čo sa udialo medzi nebom a programátorskou klávesnicou, možno ten čo programoval si nalial kávu do počítača alebo mu zavolala frajerka a je tam bug.

ďalšia vec čo môže ovplyvniť chovanie prijímača je nastavenie "dual-decrypt". NEodporúčam AUTO, ale CI1+CI2.

Dagy2

krikri

tak jsem se koukal, tak mam 0001 a ted v sobotu mi prisel i druhej stejnem modul a vypada to ze problemy s nahravanim jsou konecne minulosti

izidor
Registrace: 3/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra