, sekce: DVB-S přijímače |
|
Tři králové s OS Linux PIP, prepinani,mkvAsi mam jiny DM, odkdy nema Dreambox 8000 PiP? A proc by snim mel mit problemy? Prepinani DM8k na kernelu 1.6 do dvou sekund kodovane, do 1 sekundy nekodovane programy, vcetne HD. Co se tyce mkv, neprehraje vsechny, obcas se seknou.DM 8k parabola E85 31.5e - 5w, Technomate 6900 parabola noname 80, 2xFerguson 102e, NAS Synology 209 4TB
|
Miguel
Registrace: 9/2005 Příspěvků: 377 |
| Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41 | |
|
|
RE: Tři králové s OS Linux PIP, prepinani,mkvNechci se Vám plést do Vaší velmi odborné diskuse. Možná nedá se vším stoprocentně souhlasit, ale kdo z Vás to měl možnost takto otestovat, odpovím za Vás sám - nikdo. |
RRabbit
Registrace: 12/2010 Příspěvků: 127 |
|
|
RE: Tři králové s OS Linux PIP, prepinani,mkvjestli tě zajímají vlastnosti tuneru, tak možná by stálo za pokus tohle. ale není to Linux. ale v Reichu to má vynikající recenze na DX fóru:www.satellite-heaven.de/testberichte/drhd-f16-hd-usb-pvr-sat-receiver.htm Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 19 826 |
|
|
RE: Tři králové s OS Linux PIP, prepinani,mkvje to vlastně starý známý Clarke-tech 5000 Combo Plus s vylepšeným softwaremVantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 19 826 |
|
|
4 ALL KINGSněkdo i z pozdravení udělá problém !přečtu vyberu poučné pokud vím více doplním, Kritika jasně ale také sebekritika! Napište lepší recenzi ! , stejně bude popliváma jinými. pěkný sluneční den a hlavně zdraví T :8) |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
|
|
RE: Tři králové s OS Linux PIP, prepinani,mkvF-16 ku mam a je to hodne dobry stroj, vyuzivany prave na DX. Obyvakove/loznicove reseni - nez se doma hadat se zenou, tak si na notasu klidne pustim co chci, kdy chci pres streaming a ze 4 boxu. Sluchatka na usi a kdyz zena neco rika, jen pritakavam. Proto cekam na rozumne reseni s E2, i kdyz radeji bych uvital E1HD. Myslim neco spolehliveho, co nespadne 2x za den.Posledni klon DM800 s tunerem "M" je celkem Ok, ale zas to nejak kazi sitovka. Streaming se treba po 4 hodinach odpoji. Server ukonci spojeni, zatim jsem po pricine nepatral, ani nevim, zda original ma podobne problemy. Napr. na HDBoxu 9200 jsem testoval E2, streaming a jel 2 dni bez problemu. Na stejne siti a kabelu. No ten se taky hreje. Stejne tak jsou na streaming spolehlive stare DM7000. DM8000 pry nema zrovna kvalitni tunery (mozne reseni tuner "M", uvidim). Pristi mesic kupuji Coolstream Neo, tak uvidim. Neutrino je dle me (nebo pro me), daleko lepsi OS, nez E2. Na prehravani filmu mam popcorn. Proste mi nejak chybi HD s linuxem a streamingem stroj bez vetsich nedostatku. Jeden topi, u druheho huci vetrak (a stejne topi), u ostatnich neni dobre naportovana Enigma z duvodu caste HW zmeny CPU a vstupnich cipu. A vsechny maji tunery o nicem. SW - kdyz se i neceho nejaky team chytne, zachvilku prijde dalsi HW revize, treba s jinym tunerem a vse je jinak. Po pul roce se podpora zastavi, protoze jsou dalsi typy na skladech a je taky nutnost zdurazdnovat, ze na nich pobezi E2. Ze pobezi na 20% a spolehlive verze se nikdo nedocka se uz nepise. Z 2 tunerovych stroju se mi zamlouval prave ET9000. Jak ctu, ze topi, tak dal cekam. |
wenk
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 619 |
|
|
srovnávací testhttp://www.swoopo.cz/product_info.php?info=p304_Clarke-Tech-ET-9000-Linux-Enigma2-Twin-DVB-S2.html |
netace
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 3 747 |
|
|
RE: Tři králové s OS Linux PIP, prepinani,mkv@tonekNic ve zlem, ale zamerovat se na vzhled, ergonomii dalkoveho ovladace a trhanim mkv u satelitnich prijimacu se dostavame presne k terminu hrackarstvi. Me zajimaji prijmove schopnosti, zahrivani, pouzity procesor, velikost pameti, spoluprace s moduly, s motorem a pokud jde o linuxove prijimace take CPU a spolehlivost OS. O psani recenzi uz jsem psal. Mam doma asi 30 satelitu (vcetne DVB karet) a kladna recenze by byla snad jen na 3 prijimace a 2 satelitni karty. Z toho jenom jeden prijimac se k nam dodava. Melo by nejaky smysl psat recenze k vydeseni potencionalnich zakazniku? Recenze muze psat laik, nebo komercni recenzent. Ne 20-let zaniceny sat. fanda. Ja se na veci divam z jineho pohledu, nez bezny uzivatel. Paradoxne po case prave ti uzivatele po case nejvic nadavaji, protoze si s resenim neporadi, podpora po chvilce zanikne a stroj konci ve skrini. |
wenk
|
|
RE: Tři králové s OS Linux PIP, prepinani,mkv@netace. Jo, dle toho jsem se rozhodoval. No evidentne chybela v tom srovnavacim testu teplota...Ja nevim, to je pro vyrobce takovy problem koncipovat chlazeni bez vetraku. I na male CPU se da nahodit dobre navrzeny chladit. Treba velky jak krava. Ale hlavne ucinny. Pokud hreje zdrojova cast, tak taky neni problem dimenzovat ho k optimalnim hodnotam, nez ho pustim do sveta. |
wenk
|
|
RE: Tři králové s OS Linux PIP, prepinani,mkvtsy ve, to sou veci. uz zacinam chapat proc sou jinde ty recenze aspon trochu radoby uzivatelsky lidsky a jinde sou jen vopsany manualy a nafoceny streva. jako ja bych zadara taky vypotil takovej blabol jako je ta zminovana 55 ale prijde mi daleko dulezitejsi jak tady pise kolega wenk co dela ten tuner . nemam cas a nemam merak abych to mohl porovnavat a testovat. to je casove narocna zalezitost merit porovnavat a udelat z toho nejaky smyslny zavery ze to fakt zadara bude delat jen blazen. pokud si prodejci a autorizovani dovozci vcetne alfasexe myslej ze tohle je cesta jak odprezentovat svoje produkty, tak ja si to nemyslim a nidko mi to nevymluvi. nejvic zajimavy je to, ze jeden kolega dostal vcelku solidni nabidku na psani recenzi :)) jenze to nechce :)))Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
|
|
RE: Tři králové s OS Linux PIP, prepinani,mkvbublajs: lenze wenk, a teraz nech je mi odpustene, trieska trosku do vetra :8) .. odpisat CT9000 kvoli tomu ze hreje ako krava, nuze tak to je silne kaficko... takymto typkom vravim "experti" ...nech sa dari, ahoj ;) ps: a ak tu niekto zacne zase maturovat nad tym co som napisal, tak za a) CT ma pripravu na vetrak a za b) pouzivam a to ze hreje o trochu viac som zatial v neakom negativnom zmysle nepostrehol ... ono ktory dvb-s/s2 nehreje Vzdát se je horší než být poslední.
|
alfasex
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 4 085 |
|
|
RE: Tři králové s OS Linux PIP, prepinani,mkva co jako ??? nic nemenis na tom, ze nekolik poslednich recenzi je obycejna ostuda nejen autora . nejak mi unika, proc neudelate nejakej pruzkum anketou kde by ste si zjistili co by lidi radi cetli v recenzi. musite si uvedomit, ze fotky strev a reci o tom, jak nascanuju kanaly na 23E nikoho nezajimaj, protoze je to vlastnost , kterou umi i prijimac z roku2000. myslim ze napadu sem tady napsal az az. z toho by se dala sestavit takova nejaka univerzalni kostra pro recenzi a vyplneni par tabulek. nejaky ty postupy pro objektivnejsi zhodnoceni nekterejch pocitu autoru by se asi taky daly najit. spousta velicin je snadno meritelna . dokonce i ta kvalita obrazu :)Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
|
|
bublajs"univerzalni kostra pro recenzi"tak priatelu nieco taketo neexistuje :razz: respektive ak by sa clovek tohto drzal, tak ta recenzia po tyzdni/mesiaci/roku moze byt voci danemu vyrobku hodne neobjektivna napriklad uz spominany CT 9000, chlape su na to snad 3-4 images (prve vlastovky) a samozrejme ze je to skor o kritike a bugs, no co pride s dalsou verziou images nikto v tejto chvili nevie tiez Mega recenzia sa neda urobit za tyzden testovania (v pripade linuxoveho primaca na tuty urcite nie), nejde len o cas ktory dany primac je na trhu, ale hlavne o vyvoj fw, plugins atd atd vazne, zacinam sa zamyslat, ci je som na hlavu ja, a viacero z vas je ok, alebo je to obratene ... kritika, ktora sa tu vezie uz niekolko rokov, od "nadrzania" tej ktorej platforme, cez postup adminov (nie len teraz, ale i v minulosti), aktualna sprska kritiky na recenzie, diskusia ohladom pravidiel ... toto je mozne len v nasom priestore CR/SR skuste otvorit "hubu" na niektorom zahranicnom fore, a nenajdete "dvere" ... je zaujimave, ze sa nam tu trtosi par predajcov, ktori maju tu drzost tu spustit neaku kritiku, a ked ryzovali na predaji "FTA 1W" tak vtedy boli ticho ako svab pod chrastou drzost, bez stipku kosti sa tu par hlupakov, bucha do prs, ako na server parabola.cz mozu kaslat, ze je to tu len o blbostiach, a na druhu stranu pod xy usernames sa zase dotrepu do diskusie ... a o drzosti kritizovat majitela serveru parabola.cz sa zmienovat radsej nebudem, pretoze ako som na internetovych forach flegmatik, tak by mi musel stupnut krvny tlak, a to ja vo svojich rokoch za potrebu nemam.. nech sa dari, ahoj ;) bublajs len ta prva cast bola na teba, zvysok bolo vseobecne hodnotenie Vzdát se je horší než být poslední.
|
alfasex
|
|
RE: Tři králové s OS Linux PIP, prepinani,mkvpodivejse, takova kostra existuje respektive si ji muzes vyrobit, protoze vis co potrebujes zjistit at jde o cokoliv. treba takovy parametry jako rychlost prepinani proste musis vztahnout k ty verzi firmware jakou mas k dispozici a tyhle parametry muze v nasledne diskuzi po vylepseni firmware nekdo znovu zmerit. ja v tom problem nevidim. problem vidim v nemoznosti diskuze k takovemu tematu. reseni se najit da, ale to se musi chtit. u nekterejch jedincu vidim predevsim jakousi formu zatvrdlosti ktera spociva v jejich napdozemnske schopnosti hledat problemy :)Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
|
|
RE: Tři králové s OS Linux PIP, prepinani,mkv@alfasexNemusis pouzivat osobni vypady, na to me neuzije. Ja jsem popsal prijimace, ktere jsem dosud mel v rukou. Dle recenze hreje hodne a pro me je odepsany. V elektronice se vyznam pomerne dost a dokazu si predstavit jakou zivotnost bude mit ten prijimac a taky spolehlivost. Navic, to jsou me osobni pozadavky na prijimac, tak jsem to i uvedl. Ze nekomu nevadi mit vetraky, jako kompenzaci nedodelku je taky jeho vec. Co se tyce "expertu", ver ze me znalosti zdaleka prevysuji tve laicke poznatky. |
wenk
|
|
RE: Tři králové s OS Linux PIP, prepinani,mkvJen k tem recenzim. Je problem napsat recenzentovi, ze by mel prispevek obsahovat alespon dulezite vlastnosti u kazdeho satelitniho prijimace? Myslim, ze ne. Kdysi staly recenze za to, pamatuji casy, kdy se testoval i prijem z C pasmu na jednotlivych prijimacich, programy s nizkym SR a naopak extremne vysokym SR.Ale to bylo v dobach DVB-S. Nyni jsou tunery sroty, na vysoke bitrate nestaci v S2 (cest vyjimkam) a nikomu se nechce rict pravdu (mysleno vstupni dily). Nebo se demagogicky doporucuje zavolat si technika, protoze mate nabeton spatne nastavenou parabolu... Misto reseni a hledani schopneho prijimace se porovnava trhani mkv... A abych byl uprimny, vetsinou jsem zticha a dostala me recenze na 55-ku a hned po ni zklamani z CT9000. Ja proste vetraky nemusim a cekam. Neznamena to,ze bych nemel zadny HD prijimac, naopak jich mam pomerne dost a rozepisvat o jejich kvalitach se radeji nebudu. Udelal jsem jen tecku za sroty a cekam na zazrak:)) |
wenk
|
|
RE: Tři králové s OS Linux PIP, prepinani,mkvbublajs: keby to bolo len o rychlosti prepinania :8) i ked sam som zastanca ze sat primac ma sluzit na sledovanie programov a nie ako multi medialne centrum ludovej zabavy, no hold doba sa posunula niekde uplne inde...wenk: prepac, ze si laik vobec dovolil napisat, ze tzv. "expert" troupi hlouposti :8) mozno by som sa rozpisal viac, ale voci prof.Wenk si to dovolit nemozem, pretoze stary pan si nevsimol ze sa pise rok 2011, a problematika sat techniky ci uz ohladom marketingu az po hw sa radikalne zmenila, a snazi sa zit este v dobach davno minulych (C-pasmo, SR niekde u rusov, toto zaujima menej ako 1percento) ... vsetko sa toci okolo 23.5E, takze my friend, wake up and open your eyes.... a k CT9000: ak moze na nieco tento stroj doplatit tak je to sw podpora, ale urcite nie tebou spominany vetrak (skor je +, ze vyrobca myslel na moznost zabudovania vetraku) nech sa dari, ahoj ;) Vzdát se je horší než být poslední.
|
alfasex
| Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|