Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Problem s prijimacem Topfield TF6000CR

posledni dobou mi prestava hrat. jindiva to hralo jako hodinky ale najednou pri startu mi nehrali zadne programi (krom kmitoctu 12070 23.5). muselo se to "rozehrat" aby fungovaly. Ale zhruba za mesic sem ho zapl a nesel ani jeden, ani ten kmitocet. Nevite co stim??? PREDEM DEKUJI (na vysvetlovani jsem levej :-) )

Zdravím Vás!

bobo2
Registrace: 8/2009
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Problem s prijimacem Topfield TF6000CR

oprava smps, zajdi do servisu

J a
Registrace: 7/2005

smps

prosim vas co je to smps? diky

Zdravím Vás!

bobo2

bobo

včera tu byl podobný srandista
každý měsíc se to tu řeší pohledej a možná si to spravíš sám,
co je smps ti řekne pan Google,
já jen ve skratce
spínaný zdroj

tonek
Registrace: 1/2009

re :

Spíše bych se podíval kde je popelnice.TF6000CR-největší propadák co znám Rv ;P

Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK

lubbik
Registrace: 11/2006

omlouvam se.

Zdravím Vás!

bobo2

nemáš se za co omlouvat jen kdesi v pravidlech je cosi

NEŽ SE ZEPTÁŠ tak HLEDEJ

ahoj a ať to šlape :8)

tonek

Nejlevnejsi prijimac

tak kdyz rikate, ze ten prijimac stoji za *****, tak bych prosil poradit jaky uspokojivi prijimac koupit (co nejlevnejsi). Dekuji

Zdravím Vás!

bobo2

ha ha to bude rad!
já neříkám že stojí za ...., asi jsi ani nepřečetl včerejší topic:

Datum přidání: 27.02.2011, 20:52.41 2dny

RE: Špatný příjem
Bývají suché kondenzátory ve zdroji. Stačí vyměnit a jede dál.

Datum přidání: 27.02.2011, 21:12.25 2dny

Datum přidání: 27.02.2011, 22:57.49 2dny

RE: Špatný příjem
velmi slušný přístroj ve své době ,ale i dnes po opravě zdroje bezproblémový,je to jediná vada na kráse,mám jich v terénu asi 300 ks

velmi slušný přístroj ve své době ,ale i dnes po opravě zdroje bezproblémový,je to jediná vada na kráse,mám jich v terénu asi 300 ks

ostatní si tam přečti

pokud nejlevnější tak bezproblému OPTICUM 4060CX
počty srovnatelné s Petrem

tonek

@bobo2

Nevěř všemu, co se tady píše.
TF6000CR je standardní přijímač, který ti může sloužit i 6 let bez poruchy. Potřebuje však opravu, pokud se tato provede kvalitně a značkovými součástkami, s přijímačem už nebudeš mít problém nikdy, pokud do něj neuhodí blesk.Sám do něj nevrtej a pokud ti někdo bude tvrdit, že se to dá opravit za pivo nebo kilo, nevěř mu, protože za ty prachy to KVALITNĚ a téměř navěky udělat nelze. Můžeš se obrátit na mě, nabízím na opravy záruky. satservis@satservis.cz
Měl jsem na této stránce reklamní banner, nikdo mě neoslovil,zda jej chci platit a prodloužit dále, možná si redakce myslí, že jsem umřel, ale opak je pravdou... Klidně to pošli, do 4 dnů to máš OK. zorbas

Zorbas
Registrace: 4/2003

zdravím Zorbase

že si zase vylez

R^
:8)

tonek

re :

Jelikož si za výměnu kondíků pozáruční servisy účtují i 700kč,nevidím to jako přínosné,navíc závada se opakuje,nebo zdechne tuner.Je divné,že třeba Humaxy,nebo Optiboxy na to netrpí,prodalo se jich tak stejně.Před větším problémem s tímto jinak normálním satem mě zachránili lidi tady z paraboly,když se tady objevily první poznatky s tímto normálním satem...

Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK

lubbik
Registrace: 11/2006

lubbíku

možná Zorbas napíše více
ale ty kondy jdou do háje i u Tebou jmenovaných značek! :8)

tonek

Zorbas

To jsem rád, že si to tady napsal. Závady zdrojů to jsou dětský nemoce. tyto vady mají i jiné přístroje.

Rudolf
Registrace: 2/2006

Ach,Topfieldy,chvalabohu,mal som ich iba zo pár kúskov,niekedy pred troma rokmi,keď momentálne nebolo niečo nič né na trhu,u všetkých do jedného odišli zdroje.Pre mňa dosť rozumne,pozáruke,ale horšie pre zákaznika. Rv

Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.

letas
Registrace: 5/2007

Tie poruchy zdrojov sa opakujú,asi opravári použivajú stejné elyty,ako výrobcovia.Hodne už opravených zdrojov po roku,dvoch,tá istá závada.

Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.

letas
Registrace: 5/2007

No kdyz chces kondik za 10Kc tak se nediv.

J a

Porucha zdroje se nezopakuje už nikdy

Pokud jako servis naúčtuji třeba zmíněných 700Kč vč.DPH, dám na zdroj dvouletou záruku po opravě. Ale vydrží rozhodně déle. V podstatě se mi za 9 let nevrátila ani jedna reklamace na špatný kondík, používám ty nejlepší a nejdražší. Ale kdo to chce levně, může to dávat do servisu každé 4 měsíce. A koupě nového přijímače? Nic neřeší, kvalita elektroniky v budoucnu bude už jen horší, pokud nedojde k nějakému zásadnímu zlomu nebo zhroucení současného systému a ekonomiky. zorbas

Zorbas
Registrace: 4/2003

To Zorbas:

Zdravím Zorbase - z diskuse tady plyne že si profík - můžu dotaz - v elektrice se nevyznám (tak se asi budu ptát blbě).

Mám TF 7700HSCI a mám problém s přepínáním
a) mezi polarizacemi (V x H)
b) mezi pásmy (dolní x horní)
c) mezi satelity (A1 x A3)

a to v různých časech a kombinacích (někdy to de, někdy zase ne). Někdy jde přepínat jen v rámci jednoho satelitu, jindy zase i mezi satelity ale jen stejnou polarizaci a pásmo apod.

Diskusi o "kondících" jsem už na různých fórech četl mockrát, ale nejsem si jist, jestli taková výměna "kondicionéru" ;) (nebo kondiciogramu) :laughing: je řešením i pro můj problém???

A druhý dotaz - protože su laik a do Ostravy to mám docela daleko - můžeš mi rámcově naznačit, co taková oprava stojí (samozřejmě s kvalitním materiálem). Nemusí to být přesná suma, ale jestli se bavíme o desetikorunách, stokorunách, tisících... (jde mi o to, že pokud bych sehnal nějakého servismana tady, tak aby mi třeba nechtěl nacpat celý nový zdroj nebo něco a místo opravy za 150,- nenabídl opravu třeba za 3.000,-).

Předem dík za reakci

vahač
Registrace: 6/2009

Zpátky k tématu

Tak jsem vyměnil kondentátor (470uF/16V 105°) za 470uF/16V 85° a problém je VYŘEŠENÝ. Díky všem

(U zdroje jsou 3 v řadě, tak ten prostřední. Viditelně nafouklý)

Zdravím Vás!

bobo2

Ty jsi typicky i.d.i.o.t ktery chtel usetrit. Tak to tak nech, koukej se par tydnu nez to chcipne a pak uz sem prosimte nepis.

J a

myslim ze tech i.d.i.o.t.u , kteri to resi takhle je podstatne vice

rj45
Registrace: 6/2007

Ja,rj45

Kluci,kašlete na ně.To prostě jiné nebude.Je toho "SOMRU" všude plno.Každý odborníkem.....
Radku,vždyť to znáš néé :laughing:
Servisy kradou atd...Lepší si to udělat sám,nebo v hospodě za pivo a jiné variace na stále stejné téma.
Nedávno jsem o tom tady psal.Sice to odnesl v tu chvíli asi nevinný pisatel,ale nemohl jsem si pomoci.
Zdravím.

Fero Ch
Registrace: 2/2007

bobo2

Tos to teda VYŘEŠIL, dal jsi tam ještě horší kondík než tam byl... :)))

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček
Registrace: 1/2006

Ale bylo to levnéééééééééééééééé :))) :)))

J a

to ,že odcházejí elyty,je známá věc,ale že tak brzy je částečně způsobeno nesprávným umístěním přijímače,na televizi,v zavřené prosklené skříňce,nebo na přijímači leží VHS,DVD obaly,prostě musí větrat,mám jich v terénu asi 300 od doby co začaly asi 3 roky,vadných zatím asi 10ks t.j.0.3% ,který přijímač z této doby a cenové katagorie má lepší životnost? R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra