, sekce: Skylink |
|
Skylink IRDEDO ICE - změna klíčůDobrý den,vlastním dvoutunerový STB a velice často používám nahrávaní v takzvaném nezakodovaném tvaru. Na jeden kodovaný program se dívám a druhý kodovaný si nahrávám v nezakodovaném tvaru. V současné době používám starou cryptoworks kartu, na které se mění klíče jednou za "uherský rok" takže můžu mít na disku nahrávky v nerozkodovaném tvaru relativně dlouho. Chci si objednat Skylink Next kartu do druhého STB, ale bohužel musím vyměnit i "mateřskou" kartu za ICE. V obchodě mě ale varovali, že když si tuto kartu nechám vyměnit, tak budu mít problém, jelikož skylink na těchto kartách často mění klíče, tím pádem nahrávku již nedekoduji. Prosím tedy o informaci, jaké s ICE kartami máte zkušenosti (jak často mění klíče) co se týče dvoutunerových příjmačů? |
marecb
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 186 |
| Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39 | |
|
|
CW Irdeto nieaha, dalsia vec, tento ma Dagy2 - to je TS Multicrypt modul - este starsi a CW, Irdeto - tusim 3 systemy -- to nie je len CW modul |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
|
|
RE: Skylink IRDEDO ICE - změna klíčůJj o tom technisatu jsem taky uvažoval, ale odradily mě právě ty 2 karty, to mi připadalo jako zbytečné. Ono se starou kartou zatím nemám žádný problém, tam opravdu mění kódy strašně málo. Nejspíš asi kašlu na novou ICE a doufám, že výměna neproběhne ještě dost dlouho :) |
marecb
|
|
no zial jedno sa tvrdi a pravda je inato co pisu v O..o zial nie vzdy odzrkadluje skutocnost.Tvrdia ze ten modul kt maju je Dual, no ked to pisali povodne pre jeden ArtNo bola pravda, odvtedy su moduly ine a neupravia text ze ano ale to co predavame to uz neplati ze... ako aj pise ze MasCom atd ziadny problem a pritom to ma tiez daleko od pravdy - kontkretne ja mam MasCom easy upgradnuty na AlphaCrypt -- dostal som ho s fw 3.19 a ja somar updatol na najnovsi 3.22 a mam s TS HD8+ problemy ako nikdy predtym: su v nom SkyLink.SK SIM a CS-Link (povodna Gital) Smart-karta a nie ze sa to bije - vypise check your smart-card etc ale stale ked zapnem prijimac tak ze This chann is encrypted in CW d0f, Irdeto 624... a nic. Musim ist do menu na CA dat Reset modulu a stanica nabehne. Potom dlho ide, mozno aj 2 hod. prepnes co ja viem AXN (z CS-L) a opat. Alebo pozeras a stanica sekne ze encrypted, par sekund a nabehne. Ked vypnem na nejaky cas, a zapnem opat Reset CI... ... Tusim posledny upd na 3.22 to najviac pokazil - ono asi preto MasCom posiela AlphaCr s 3.19... Este dodam ze mam HD8+ z rakuska s CL+, predtym HD8-S tam sa to stavalo tiez ale ovela zriedkavejsie. Dik pekne za poslane udaje! K |
krikri
|
|
RE: Skylink IRDEDO ICE - změna klíčů@krikri, sorry, ten 0007 byl Technisat, ale Conax, zkusil jsem ho s kartou TnK a dual decrypt na něm nefunguje.Ten CW s kterým to šlo už nemám, ten AN ti tedy nepovím. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
|
|
@Tomik ak by si chcel mozes ho Upgono mozes aj ten modul prerobit na CW / AlphaCrypt - jednak maju fw na strankach ked mas programator alebo ak by si ho poslal do TS ti ho prerobia... len pre info;ak by ti bol Conax uz na nic... |
krikri
|
|
@krikriAk ti to k niečomu pomôže, kedysi som sa s tým starším TechniCrypt-om (cca 3-4 ročným) zabával na dvojtunerovom Vantage HD8000S...Modul TechniSat TechniCrypt CW, Artikel-Nr: 0001/4535, FW: 26.0.5.0.31 (po OTA upgrade); DualDecrypt ide v pohode, aj 2 HD programy súčasne, ale len z jedného TP. Na dvojtunerákoch teda viacmenej nepoužiteľný, alebo nevyužiteľný. Naopak v jednotunerových (HD 1100S, HD 7100S/ST,...) funguje spoľahlivo, ale tiež na max. 2 programy, t.j. 1 sledovať + 1 nahrávať, 2 nahrávať, nedokáže 2 nahrávať a 1 sledovať (ibak ak je tretí FTA). Takže ani ten starší modul nie je žiadny zázrak (aj keď sa mi čosi marí že zo starším Fw išlo v IP-Boxe 400S dekódovať aj 2 TP súčasne, ale to si už fakt nepamätám, musel by som to vyloviť niekde v poznámkach...). S Diablo CAM rev 2.2 (UW 1.60) síce DualDecrypt fungoval aj z dvoch TP, ale sem tam sa v nahrávke objavilo sekanie, hlavne pri prepínaní programov, proste nestíhal. Pokiaľ bol nastavený iba "record" bez ďalšej manipulácie s receiverom, nahrávky boli v poriadku. |
Kvinto
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 448 |
|
|
@krikriPřesně o tom jsem mluvil v mém předchozím příspěvku. Taktéž jsem měl TS HD8+ a tento modul. Po aktualizaci mi začal dělat ten samý masakr co tobě, byl jsem nucen koupit nový modul, to fakt nešlo. |
marecb
|
|
Skylink IRDEDO ICE - změna klíčů (# 2245)Nechápu proč si nahráváš kódovaně? Já mám taky 2tunerový DVB-S a nahrávám nekódovaně, alespoň si tedy myslím, protože, když vytáhnu 1.kartu CSLINK a 2.kartu SKYLINK a pustím si nahrávku, tak normálně hraje. Mám TECHNISAT HD-S2.A karty DualCrypt TECHNISAT CW.Doporučuji. |
fafejt
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 59 |
|
|
RE: Skylink IRDEDO ICE - změna klíčůJasně, tento STB potřebuje dvě karty, které nejspíš máš. Takže při nahrávání je video nekódované. Některým STB ovšem stačí jedna karta (na oba tunery) a tam je již nahrávka, pokud současně sleduješ jiný zakódovaný kanál, v zakódovaném tvaru. Technisat toto neumí. |
marecb
|
|
ako nahrat kodovane??ja ani neviem ze sa da na TS nahrat kodovane ;-)@fafejt aj Ty mi prosim napis Article Number tvojho TS modulu - ja viem ze som uz asi otravny ale ked pojdem to buduci tyzden kupit nech mam jednotny a isty nazor co chcem a potrebujem; dakujem! K PS: marecb zena uz dopozerala? - neposlal si model & ArtNo CI modulu :( |
krikri
|
|
RE: Skylink IRDEDO ICE - změna klíčůNeboj, dneska ti ho pošlu jen co dorazím z práce :)Včera jsem ještě něco řešil a zapoměl jsem na to, sorry :( |
marecb
|
|
RE: Skylink IRDEDO ICE - změna klíčůDnes jsem mluvil na toto téma s technikem z Mascomu a ten říkal, že ty ICE karty jsou v těch PVR STB ještě použitelné. Mění klíče cca co 3 týdny. Nicméně čisté Irdeta jsou na hovn.. tam se mění klíče i co 1/2 hodiny. Tak uvažuji, jestli rysknou a nechat si vyměnit kartu za ICE a mít předplacené programy za 1/2, jelikož next kartu "dám" švagrovi. |
marecb
|
|
RE: Skylink IRDEDO ICE - změna klíčůDnes jsem mluvil na toto téma s technikem z Mascomu a ten říkal, že ty ICE karty jsou v těch PVR STB ještě použitelné. Mění klíče cca co 3 týdny. Nicméně čisté Irdeta jsou na hovn.. tam se mění klíče i co 1/2 hodiny. Tak uvažuji, jestli rysknou a nechat si vyměnit kartu za ICE a mít předplacené programy za 1/2, jelikož next kartu "dám" švagrovi. |
marecb
|
|
RE: Skylink IRDEDO ICE - změna klíčůBedlivě jsem si přečetl vaše příspěvky a musím říct, že jsem rád, že mám dvoutunerák Edision Argus VIP2, na alternativní SW mám 2x UNI čtečku na všechny evropské karty včetně čisté IRDETO (nepotřebuji žádné moduly), co se týká nahrávek, tak žádné nahrávání v zakodovaném tvaru.Teď jsem křížem vyzkoušel 3 karty (ICE, čisté IRDETO, csLink), vždy nahrává souběžně po jednom programu z každé karty a dívat se můžu ještě na programy z těch nahrávaných. Takže tak. Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w
|
ojoj1
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 1 434 |
| Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|