, sekce: Příjem satelitů |
|
Panasonic TX-P42GT20E: NovaHD (SKY-link)Používám pro příjem satelitního signálu TV Panasonic TX-P42GT20E a kartu CS-link. Všechny kanály včetně HD mi fungovaly spolehlivě i za špatného počasí až do dnešního dne, kdy jsem NovuHD (CS-link) přeladil z důvodu blížícího se konce vysílání na novou frekvenci NovaHD (SKY-link). Věděl jsem, že je to problémová pozice, ale nečekal jsem, že to bude až taková katastrofa. Obraz drží jen silou vůle a každou chvíli začne kostičkovat. Nechápu, jak se mohl CS-link se SKY-linkem dohodnout tím nejblbějším způsobem a to tak, že kanál, který nikdy nekostičkoval a běžel na všech strojích, se odpojí a ponechá se problémový kanál od SKY-linku, se kterým má většina uživatelů jen problémy??? Rád bych se informoval, zda někomu s TV Panasonic funguje tento kanál bez kostičkování atd. Parabolu mám 85cm a LNB (0.1 dB) umístěn ve středu. Síla 100% a kvalita 90%. |
Luboš
Registrace: 1/2005 Příspěvků: 168 |
|
|
RE: Panasonic TX-P42GT20E: NovaHD (SKY-link)Většina? :-/Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
|
|
RE: Panasonic TX-P42GT20E: NovaHD (SKY-link)No já problémy nemám ani na nejlevnějším krumplu ale jestli ten tuner v panáku nebude ještě o třídu horší?Dreambox,HD Box 9105+,NXP 256,Mystique SaTiX-S2 Sky V2 USB
|
satmam
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 1 971 |
|
|
RE: Panasonic TX-P42GT20E: NovaHD (SKY-link)Dva dni to jede v pohodě a pak zničeho nic to začne blbnout kostky záseky atd za chvílu zas jak když utne a je klid :fuming: Je to na posr.... |
slapet
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 1 710 |
|
|
RE: Panasonic TX-P42GT20E: NovaHD (SKY-link)většina uživatelů s ním problémy určitě nemá a jede naprosto bez problému,problém mají některé tv Panasonic se zabudovaným sat tunerem |
rojroj
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 458 |
|
|
RE: Panasonic TX-P42GT20E: NovaHD (SKY-link)Aha nikdy jsem tv nova nesledoval dele jak 10min tam bude asi problém. :)))Dreambox,HD Box 9105+,NXP 256,Mystique SaTiX-S2 Sky V2 USB
|
satmam
|
|
RE: Panasonic TX-P42GT20E: NovaHD (SKY-link)Tak to budu raději ještě 8 dnů koukat na bezchybnou NovuHD na původní frekvenci CS-linku. Není nějaká zákaznická linka, kde by se dalo na CS-link a SKY-link obrátit?? Raději ať na frekvenci 12109 vysílají tu Primu_LOVE. U těch tureckých telenovel mi kostičkování vadit nebude. |
Luboš
|
|
RE: Panasonic TX-P42GT20E: NovaHD (SKY-link)tak náhodou mám taky tuhle televizi a problémy teda s novou hd nemám :lookaround: takže kde je ta většina??? :lookaround: :laughing:Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
|
|
LubošTak než budeš volat operátorum tak nejdřív si nech seřídit parabolu prověřit(proměřit)kabeláž.Uděláš líp. ;)Dreambox,HD Box 9105+,NXP 256,Mystique SaTiX-S2 Sky V2 USB
|
satmam
|
|
RE: Panasonic TX-P42GT20E: NovaHD (SKY-link)jako jinak mám tu plazmu momentálně zapojenou přes LNB OUT jinýho přijímače a teploměry mi u tohoto tp ukazuje kvalitu asi 8 z 10 a sílu 10 z 10Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
|
|
RE: Panasonic TX-P42GT20E: NovaHD (SKY-link)Stejné hodnoty mám na teploměrech taky. HD kanály, které mám z A19 a A28 (nastaveny na šilnání) a které vykazují mnohem horší hodnoty, fungují bez problémů. |
Luboš
|
|
RE: Panasonic TX-P42GT20E: NovaHD (SKY-link)On není ani tak problém v televizi, jako kombinace televize a CA modulu. A je také potřeba mít správně dosměrovanou parabolu....Já se práce nebojím. Klidně si k ní i lehnu.
|
kubisek
Registrace: 2/2005 Příspěvků: 1 106 |
|
|
RE: Panasonic TX-P42GT20E: NovaHD (SKY-link)tak to nevím proč ti to teda tak blbne, může to taky dělat nevhodnej CA modul, já tam mám strčenej easy-tv od mascomu :lookaround:Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
|
|
RE: Panasonic TX-P42GT20E: NovaHD (SKY-link)prima love nebude vysílat turecký telenovely. na to je expert právě Nova. na prima love budou i náročnější pořady jako např. doktor mozekhttps://www.parabola.cz/clanky/4235/prima-love-tv-program-na-prvni-tyden/ Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 19 826 |
|
|
RE: Panasonic TX-P42GT20E: NovaHD (SKY-link)mě nova hd sice nekostičkuje,jen často při přepnuti na ni musím restartovat humaxe hdci5000,protože všechy cw programy skylink najednou zakodované1+13+19+23+28
|
keff
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 1 354 |
|
|
NOVA HDJá mám zatracovanej TF 7700HCSI a i na něm jede NOVA HD na 12 109 bez kostiček.Po přechodu na tuto frekvenci žádnej problém.Panasonic už neni co bejval. |
Dasty
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 88 |
|
|
RE: Panasonic TX-P42GT20E: NovaHD (SKY-link)Zdravím Luboši...Tak takové problémy jsem naštěstí měl taky. Sice mám TX-P42V20E a používám Skylink ale kostičkování na 12109 bylo na denním pořádku. Doladil jsem parabolu, kvalita signálu 85%, vyměnil modul za Mascom CRW Irdeto 1.21B AlphaCrypt 3.21B a stejně jsem to nakonec musel odvézt do servisu. Tam zjistili že je vadný satelitní tuner. Po výměně šlape vše v pořádku...ani jedna kostička. :))) Ještě včera jsem upgratoval modul a i pak vše v poho. Nevím čím to ale myslím si že ty tunery v tv jsou špatné. Nebyl jsem sám kdo s touhle tv měl problémy. |
ufonek
Registrace: 2/2011 Příspěvků: 33 |
|
|
RE: Panasonic TX-P42GT20E: NovaHD (SKY-link)Umí sat. tuner této televize disegC 1.1 ? |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 396 |
|
|
To LanceDiseqC 1.1 tyto TV neumí, pouze DiseqC 1.0. |
Luboš
|
|
keffco se humaxe týče, tak tam je dobrý použít modrej cryptoworks philips, nebo trochu novější. :lookaround:Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
|
|
Lubošon ten tuner v panasonicu bude stát asi dost za hovňo, protože celé odpoledne chrápu u city-tv s vypnutým panelu a sotva sem zapnul panel, tak najednou to začlo vynechávat jak krááva a přitom teploměry ukazujou stále svoje oblíbené síla 10 a kvalita 8 :dead:Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
|
|
EemilZkusil jsem odpojit z konektoru kabel pozemní antény a vypadá to, že TV přestala kostičkovat. Nicméně u TV, která mne stála necelých 30.000, bych očekával větší kvalitu. Dle manuálu i menu v TV má přístroj být schopen bezvadného provozu i při zapojení obou tunerů a záležet má jen na spotřebiteli, zda bude používat ten, nebo onen tuner a klidně přepínat z jednoho na druhý atd. |
Luboš
|
|
Lubošjá ji mám teprve 2 týdny, ten integrovanej tuner používám jen jako rezervu. Nikdy jsem neměl problém s novou HD, ale dneska i když jsem pak přepnul z city na novu, tak mi ta nova taky kostičkovala a vynechávala, že se na to nedalo ani dívat. Přitom na žádným jiným sat. přijímači co jsem měl, nebo mám mi ani city a ani ta nova neblbla. :lookaround: Takže panasonic je .... :dead: ;PNejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
|
|
RE: Panasonic TX-P42GT20E: NovaHD (SKY-link)...už som sem na fórum niekoľkokrát písal, že Matsushita je MatsuSHITa! ;P |
brga
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 1 199 |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|