Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Panasonic TX-P42GT20E: NovaHD (SKY-link)

Používám pro příjem satelitního signálu TV Panasonic TX-P42GT20E a kartu CS-link. Všechny kanály včetně HD mi fungovaly spolehlivě i za špatného počasí až do dnešního dne, kdy jsem NovuHD (CS-link) přeladil z důvodu blížícího se konce vysílání na novou frekvenci NovaHD (SKY-link). Věděl jsem, že je to problémová pozice, ale nečekal jsem, že to bude až taková katastrofa. Obraz drží jen silou vůle a každou chvíli začne kostičkovat. Nechápu, jak se mohl CS-link se SKY-linkem dohodnout tím nejblbějším způsobem a to tak, že kanál, který nikdy nekostičkoval a běžel na všech strojích, se odpojí a ponechá se problémový kanál od SKY-linku, se kterým má většina uživatelů jen problémy??? Rád bych se informoval, zda někomu s TV Panasonic funguje tento kanál bez kostičkování atd. Parabolu mám 85cm a LNB (0.1 dB) umístěn ve středu. Síla 100% a kvalita 90%.

Luboš
Registrace: 1/2005
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Panasonic TX-P42GT20E: NovaHD (SKY-link)

Většina? :-/

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

No já problémy nemám ani na nejlevnějším krumplu ale jestli ten tuner v panáku nebude ještě o třídu horší?

Dreambox,HD Box 9105+,NXP 256,Mystique SaTiX-S2 Sky V2 USB

satmam
Registrace: 8/2009

Dva dni to jede v pohodě a pak zničeho nic to začne blbnout kostky záseky atd za chvílu zas jak když utne a je klid :fuming: Je to na posr....

slapet
Registrace: 11/2007

většina uživatelů s ním problémy určitě nemá a jede naprosto bez problému,problém mají některé tv Panasonic se zabudovaným sat tunerem

rojroj
Registrace: 10/2009

Aha nikdy jsem tv nova nesledoval dele jak 10min tam bude asi problém. :)))

satmam

Tak to budu raději ještě 8 dnů koukat na bezchybnou NovuHD na původní frekvenci CS-linku. Není nějaká zákaznická linka, kde by se dalo na CS-link a SKY-link obrátit?? Raději ať na frekvenci 12109 vysílají tu Primu_LOVE. U těch tureckých telenovel mi kostičkování vadit nebude.

Luboš

tak náhodou mám taky tuhle televizi a problémy teda s novou hd nemám :lookaround: takže kde je ta většina??? :lookaround: :laughing:

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

Luboš

Tak než budeš volat operátorum tak nejdřív si nech seřídit parabolu prověřit(proměřit)kabeláž.Uděláš líp. ;)

satmam

jako jinak mám tu plazmu momentálně zapojenou přes LNB OUT jinýho přijímače a teploměry mi u tohoto tp ukazuje kvalitu asi 8 z 10 a sílu 10 z 10

eemil

Stejné hodnoty mám na teploměrech taky. HD kanály, které mám z A19 a A28 (nastaveny na šilnání) a které vykazují mnohem horší hodnoty, fungují bez problémů.

Luboš

On není ani tak problém v televizi, jako kombinace televize a CA modulu. A je také potřeba mít správně dosměrovanou parabolu....

Já se práce nebojím. Klidně si k ní i lehnu.

kubisek
Registrace: 2/2005

tak to nevím proč ti to teda tak blbne, může to taky dělat nevhodnej CA modul, já tam mám strčenej easy-tv od mascomu :lookaround:

eemil

prima love nebude vysílat turecký telenovely. na to je expert právě Nova. na prima love budou i náročnější pořady jako např. doktor mozek
https://www.parabola.cz/clanky/4235/prima-love-tv-program-na-prvni-tyden/

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

mě nova hd sice nekostičkuje,jen často při přepnuti na ni musím restartovat humaxe hdci5000,protože všechy cw programy skylink najednou zakodované

1+13+19+23+28

keff
Registrace: 6/2010

NOVA HD

Já mám zatracovanej TF 7700HCSI a i na něm jede NOVA HD na 12 109 bez kostiček.Po přechodu na tuto frekvenci žádnej problém.Panasonic už neni co bejval.

Dasty
Registrace: 9/2009

Zdravím Luboši...Tak takové problémy jsem naštěstí měl taky. Sice mám TX-P42V20E a používám Skylink ale kostičkování na 12109 bylo na denním pořádku. Doladil jsem parabolu, kvalita signálu 85%, vyměnil modul za Mascom CRW Irdeto 1.21B AlphaCrypt 3.21B a stejně jsem to nakonec musel odvézt do servisu. Tam zjistili že je vadný satelitní tuner. Po výměně šlape vše v pořádku...ani jedna kostička. :))) Ještě včera jsem upgratoval modul a i pak vše v poho. Nevím čím to ale myslím si že ty tunery v tv jsou špatné. Nebyl jsem sám kdo s touhle tv měl problémy.

ufonek
Registrace: 2/2011

Umí sat. tuner této televize disegC 1.1 ?

lance
Registrace: 10/2008

To Lance

DiseqC 1.1 tyto TV neumí, pouze DiseqC 1.0.

Luboš

keff

co se humaxe týče, tak tam je dobrý použít modrej cryptoworks philips, nebo trochu novější. :lookaround:

eemil

Luboš

on ten tuner v panasonicu bude stát asi dost za hovňo, protože celé odpoledne chrápu u city-tv s vypnutým panelu a sotva sem zapnul panel, tak najednou to začlo vynechávat jak krááva a přitom teploměry ukazujou stále svoje oblíbené síla 10 a kvalita 8 :dead:

eemil

Eemil

Zkusil jsem odpojit z konektoru kabel pozemní antény a vypadá to, že TV přestala kostičkovat. Nicméně u TV, která mne stála necelých 30.000, bych očekával větší kvalitu. Dle manuálu i menu v TV má přístroj být schopen bezvadného provozu i při zapojení obou tunerů a záležet má jen na spotřebiteli, zda bude používat ten, nebo onen tuner a klidně přepínat z jednoho na druhý atd.

Luboš

Luboš

já ji mám teprve 2 týdny, ten integrovanej tuner používám jen jako rezervu. Nikdy jsem neměl problém s novou HD, ale dneska i když jsem pak přepnul z city na novu, tak mi ta nova taky kostičkovala a vynechávala, že se na to nedalo ani dívat. Přitom na žádným jiným sat. přijímači co jsem měl, nebo mám mi ani city a ani ta nova neblbla. :lookaround: Takže panasonic je .... :dead: ;P

eemil

...už som sem na fórum niekoľkokrát písal, že Matsushita je MatsuSHITa! ;P

brga
Registrace: 9/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra