, sekce: Zkušenosti |
|
Podvodní prodejci.Už několikrát jsem zde četl o podvodných prodejcích na internetu. Z těchto "výkřiků" je vidět absolutní neznalost možností. Tou hlavní je používat pro platby PayPal, které garantuje při jakékoliv platbě podvodníkovi nebo úpadci vrácení čásky v plné výši a to klidně za 14 dní nebo i déle. Stačí to nahlásit do centra a v případě nekomunikace onoho shopu máte peníze za pár dnů zpět na účtě - několikrát ověřeno i v sat.shopech Pokud jste tedy líní si toto PayPal konto zřídit zvlášť když ho používá na netu kdekdo a je zadarmo, tak se koukněte do zrcadla v okamžiku kdy pláčete, že vám někdo ukradl prachy.Kdo je kdo a co je co.
|
Janik
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 618 |
|
|
RE: Podvodní prodejci.díky za info. osobně jsem se o to ještě nezajímal, protože jsem zatím na žádnýho šmejda nenarazil. taky jsem objednával asi tři věci, takže žádný zkušenosti.Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 19 826 |
|
|
janiktvuj prispevek je taky celkem slusny vykrik.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
|
|
RE: Podvodní prodejci.Ja objednávam iba na dobierku čiže platím len ked mi tovar doruči kurier. :8) R^ |
fsat
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 740 |
|
|
RE: Podvodní prodejci.fsat,čo urobíš,keď Ti kuriér donesie pekne zabalenú tehlu a peniaze si mu už vyplatil ?GI LX3, Octagon SF8008, T-90
|
Rasto
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 941 |
|
|
RE: Podvodní prodejci.to můžeš tak maximálně z česka nebo ze slovenska počítám. normálně se platí v zahraničí vždycky předem. když ti zásilka ani po dlouhý době nedorazí, tak podáš stížnost na paypal. oni to prošetří a když rozhodnou ve tvůj prospěch, tak to prodejci strhnou z účtu. berou tyhle věci pochopitelně dost vážněVantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
|
|
fsatPlatíš když převezmeš krabici. Až zjistíš co v ní je, tak můžeš volat na lampárnu. Nebo snad doručitel počká s placením až se podíváš dovnitř? :lookaround: |
gaston
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 868 |
|
|
RE: Podvodní prodejci.to placení předem v evropě dost převažuje, u nás s tou dobírkou je to spíš výjimka. prodejce musí prokázat, že ti zboží poslal. problém je když se totálně ztratí i s veškerýma penězma na jeho vlastním účtě. pak nedostaneš nicVantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
|
|
RE: Podvodní prodejci.Děkujeme za oznámení. |
Metelesku
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 140 |
|
|
RE: Podvodní prodejci.Třeba s polského Sat sklepu mužeš taky na dobírku ale je to poštovné o více než 100% dražší !Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200
|
habr
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 7 106 |
|
|
RE: Podvodní prodejci.jinak pro zájemce: paypal je úplně zadarmo, bez ohledu na to v jaký zemi se nacházíš a jako zákazník nikdy neplatíš nic navíc k ceně zboží + poštovnýho. s převodama měn si nikdo nemusí lámat hlavu. jediný zádrhel je pro mnohé angličtina. jinak stačí embossovaná karta, kterou vydá na požádání každá banka a mělo by to fungovat. dokonce ani ta karta není nutně potřeba, peníze si můžeš převádět ze svýho účtu v bance na účet paypal. ale to trvá vždycky asi 3 dnyVantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
|
|
RE: Podvodní prodejci.Při placení kartou dostane prodejce peníze až za 1 měsíc, banka mu to tuto dobu blokuje. Takže je měsíc čas platbu reklamovat. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
|
|
RE: Podvodní prodejci.A při ztrátě karty a zneužití (všechny požadované údaje jsou na ní k volnému přečtení) tak o peníze také nepřijdete. |
Metelesku
|
|
RE: Podvodní prodejci.a registrace na ebay je taky otázka minuty. tam se ověřuje vaše existence právě podle tý platební karty.Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
|
|
RE: Podvodní prodejci.davejte si pozor na bazos.cz jsu tam podvodnici a porad jedny a ty same fotky. Pozor na okoli praha brno a karlovy vary. |
anubis213
Registrace: 2/2011 Příspěvků: 218 |
|
|
RE: Podvodní prodejci.Horší jsou nadvodníci od Třeboně. |
Metelesku
|
|
RE: Podvodní prodejci.gaston a rasto,objednaval som z nemecka sk aj cz vždy som z kurierom zkotroloval či daný tovar je v poriadku.Čiže krabicu som predním otvoril a zatial to bolo vždy ok. Na to má každý zákazník právo až potom som mu viplatil fa. :8) R^ |
fsat
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 740 |
|
|
@fsatTak to bud rád že máš takovýho kuriera jouduNormální to není otevřít , kouknout a pak teprve platit to je nestandartní postup... Standartní je zaplatit a pak třeba hned před kurýrem otevřít a případně sepsat reklamaci a vymáhat potom peníze. Ale Jouda kurýr si neuvědomuje co by měl za problém kdyby jste to otevřeli spolu před zapalcením a ty jsi řekl to nechci to není OK..strč si to za klobouk.. Tak to má na hrbu kurier...a co stím ?? rozbaleno.nezaplaceno a vybrakováno...a kdo mu to dokáže že nic nevzal on.. Kurier je jouda zatím měl štěstí... |
pat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 3 108 Galerie: pat |
|
|
RE: Podvodní prodejci.Bohužel jak jsem se zde zmiňoval naletěl jsem na ten sat-media-shop.de, kde prodávali ,,modrého dráčka" bohužel platbu vyinkasovali předem a zboží do teď neposlali nemají Pay - Pal a stránky jim za 2 dny přestaly fungovat po mém objednání - při prvotním objednání mě ani nenapadlo, že to mohou být podvodníci, když mnozí na ně dávali reklamu, že tam toho ,,modrého dráčka" prodávají, ale po těch 2 dnech už jsem znejistěl, kvůli nefunkčnosti jejich stránek, které nejdou doteď, proto jsem si ,,modrého ptáčka" hned objednal přes SAt.Kiwi.com, kde mají Pay Pal a Ti mě zboži poslali v pořádku, ale za 2 dny už zboží neměli.Takže už mám ponaučení jedině přes Pay Pal platit a ověřit si od někoho jestli to nejsou podvodníci. Ten sat-media shop.de se zcela vypařil :fuming: zatím mě nikdo zde nenapsal jestli si někdo z tohoto shopu něco objednával. Teď nic nenadělám je to má blbost. |
viking
Registrace: 9/2005 Příspěvků: 499 |
|
|
RE: Podvodní prodejci.to fsat ...otvorit krabicu s kurýrem dopravní firmy ....si mě pobavil.to visper ...tvoje fantas(nevhodné slovo)ie o tom, že při platbě kartou dostane prodejce peníze za měsíc je naprosto mylná -to bych o tom jako příjemce plateb kartou musel něco vědět. Karty rozlišujme ale na různé typy kdy třeba American Expres má jiné smlouvy jako Mastercard nebo Visa nebo Diners apod....nikdy to není měsíc ale cca týden. Mám za sebou stovky PayPal plateb do zahraničí a NIKDY jsem o peníze nepřišel. A to nekupuji pouze na Ebay. A to i zde na stránkách někdy zmiňované firmy mě chtěly podvést... např. i Marconidigital.co.uk nebo techdigital.co.uk. Kdo je kdo a co je co.
|
Janik
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 618 |
|
|
vikingty máš jenom jedinou možnost kde si stěžovat a to je přímo Visa nebo Mastercard atd. banka ti v tom asi poradíVantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
|
|
viking(2)a jestli jsi mu zaplatil převodem z účtu (bez použití karty) tak nemáš možnost vlastně absolutně žádnouVantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
|
|
pro Vortimondbyl to převod z účtu na účet - stalo se pro mě bohužel..., ale spíš bych chtěl někoho, kdo si od nich něco objednal, jaký měl s nimi zkušenost, protože ,,modrého dráčka" si objednávalo dost lidí a myslím si, že to museli brát i z tohoto shopu našel jsem i diskuzi na jednom německým fóru o tomto shopu - je to velmi neseriozní shop, ale zboží dodávali spíš byl problém se zárukou tam nevyměnili nic v poslední části psali i o tom, že se také někdo objednal toho ,,modrého dráčka" a že mu to také nedodali a ani neodpověděli na email takže jasnej podvodník. |
viking
|
|
Podvodní prodejciZde odkaz toho fóra:http://forum.autosec4u.info/showthread.php?tid=1810&pid=15091&mode=threaded |
viking
|
|
RE: Podvodní prodejci.co je ten modrý dráček?,to chci,ale nevím co to je :laughing: R^ :laughing: |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 496 |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|