![]() |
|
LCD tv DVBProsím poradte mi s jedným problémom,a ten je že mám 2 ks LCD tv jeden mi naladí cez DVB(cez kabelovku u nás)67 programov a ten druhý mi naladí len 57 programov nemože byt problem v softweri?Pri hladaní sa na určitých kanaloch zastaví akože hlada a nenajde nič...Ten prvý je v pohode najde všetko čo mi operator ponuka cez to DVB(cez kabel).Poradte čo s tým maám či mám íst reklamovat televizor?Alebo jeniečo zo signálom?Alebo v (nevhodné slovo)i TUNER?poradte s..erem sa s tým už vyše týzdna a na nič som nedošiel.Operátor tvrdi že u nich problem nie je. |
furioso
Registrace: 1/2011 Příspěvků: 196 |
![]() |
|
RE: LCD tv DVBPokud oba TV připojuješ na stejnou koncovku (to je při zkoušce důležité) a problém setrvává, reklamoval bych to. Často to bývá menší citlivostí, nebo omezeným rozsahem tuneru. Je li méně citlivé TV ještě v záruce, žádné experimenty jako přehrání sw. bych nedělal. Pravdou je, že nižší citlivost budeš těžko dokazovat, ale nakonec by to měli uznat.Jedno malé heslo: když se kupuje co nejlevnější stroj, tak trochu se s problémy musí počítat. |
člověk
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 1 103 |
![]() |
|
pozrel som sa dokrištáľovej gule a tá sa pýta:- to sú na chlp rovnaké TV ? ak nie: - čo je to za provider so 67 programami? (UPC predpokladám) - v akom kódovaní idú tie stanice (DVB-C, DVB-T, MPEG2, MPEG4 ?) - v akom frekvenčnom pásme, resp. programovm rastri sa nachádzajú tie vysielané programy? hádam už aj bez ďalšej odpovede možno zistíš že nie je LCDTV ako LCDTV, resp. že keď dvaja robia to isté, nemusí to byť to isté. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 172 |
![]() |
|
RE: LCD tv DVBkabelovky tusim vysilaji nektere programy v DVB-C jestli mas jejich set top box tak je DVB-C jejak mas do druhe tv rozbocku tak ti to nenaladi programy ktere vysilaji v DVB-C.je to teda muj LAICKY nazor :(( |
sibir
Registrace: 1/2011 Příspěvků: 21 |
![]() |
|
@Dagy2 ked nevie nazvattie TV ze jeden je Technisat TV a druhy T"amt"ung za 129 juro a preco asi nenaladia vsetko - to iste,tak myslis ze bude vediet aky tuner MPeg2 ci 4...?! Ako aj ci vsetko je DVB-C (ceske UPC) alebo ma aj -T resp. analog kde v UPC su aj analogove stanice modulovane a niektore nie su tie iste ako v digitali...PS: odisiel mi ten novy HD8+ - ma slahne, musim ist zasa nach Wien - asi zdroj.. :-( |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
![]() |
|
-LCD tv DVB-Programy su vysielane v MPeg2 to mi povedal operator.UPC to nie je.Je to SWAN.System DVB-T pustany cez kablovku do UHF pasma.Analog ide od C 5 do C 48.DVB-naladim na C44,C49,C50,C51,C52,C53,C54,C55,C56,C57,C58,C59,C60,C66,C67,C68,C69.Problemove su kanaly 50,51,59,60.Z tychto mi ten jeden TV nevie naladit programy.napriklad na C51 su 2 programy novasport a eurosport,ale ked ich hladam že su udajne naladene nenajdem ich a toto mam aj na inych kanaloch.Pritom všetky kanaly su TZV.bezplatné služby. Aj signál ktorý mi ukazuje TV ja okolo 90-95%Q.Skuste este poradit. |
furioso
![]() |
|
RE: LCD tv DVBTyp TV?Ta ista pripojka?Co je to "su vraj naladene"?Z blbosti nemôzu byt naladene ale neoznacene,ako prazdna predvolba?Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
to je obdobnáslužba,jako u nás Spray Tv,akorát že oni to perou v MMDS a člověk musí mít Dvb-T s modulem Conax atd atd.Jinak jaké používáš tv a ne které ti to nejde?Ono to může být způsobeno několika faktory,třebas horší citlivostí tuneru.Ale pověs,jaká tv jede a na které ti to dělá problémy...Pak Ti tady snad někdo poradí.Zatím si dal neůplné otázky.._________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 954 |
![]() |
|
swanmá tak obmedzené technické informácie, že všetko je len hádanie.- predpokladám, že si skúšal v tej istej zásuvke oba LCDTV a jeden z nich tie 4 kanály nenaladil - nerozumiem poslednej vete - ktoré TV ti ukazuje signál 90% ten čo je OK alebo ten ktorý nenaladí? a koľko je kvalita u toho čo nefunguje? |
Dagy2
![]() |
|
Swan a LCD tv1.TV Panasonic VIERA LCD tv "32"= problemový.2.TV TECHNIKA lcd(z tesca) tv "24"= bez problemov. Ten panasonic,pri -auto ladeni po dlhšej dobe hladania na určitom kanali ho preskočí,potom hlada dalej. Na panasonicu pri ručnom ladeni zvolený kanal priklad K60 prehlada ho,vypiše že našiel priklad 3 tv stanice.Uložim,ukončim ladenie a tv stanice nikde?! V tom je problem.Ide to všetko na 1TV pripojku rozbočenu "T" rozbočovačom.Kvalita čo som spominal je na oboch TV okolo tych 90%Q-signalu/sila. |
furioso
![]() |
|
Swan a LCD tvA este podotýkam že žiadny modul a ani kartu nepotrebujem.Sice to kazdy TV má,že CI slot na modul a kartu. Operátor mi povedal že všetky TV stanice su v ANALOGU a aj V DVB-T bezplatne v cene ANALOGOVEHO pripojenia. U nas v BA mame CATV inu ako ostatok BA čiže nie UPC.Kedysi sme mali SATRO,to už nemáme ale SWAN,ten umožnuje prijmat cez DVB-T to iste spektrum TV programov ako v analogu cez tie iste kable. |
furioso
![]() |
|
RE: LCD tv DVBJeště by si mohl zkusit vytáhnout "T" rozbočku a TV Pansonic zapojit přímo do zásuvky vzniklé po "T"rozbočce. TV TECHNIKA by zůstal úplně odpojen. Potom provést znovu zkoušku autoladěním na Panasonicu. |
člověk
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 1 103 |
![]() |
|
hm mozno pakovinaten Labut system nepoznam, zaujimave...Ma napadla ina mozno pakovina a navyse si myslim ze nebude v tom ale spominam si ze ak mal clovek Video (VHS) alebo hocico externe S modulatorom tak ten sa moduluje na pasmo resp pasma zrovna tie okolo 60 ak si dobre spominam... |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
![]() |
|
Zkus dát lepší koaxiálPravděpodobně jsi použil na připojení běžnou levnou tenkou účastnickou TV šňůru. Tomu by odpovídalo to, že Ti nejdou kanály na vyšších kmitočtech - vyšších kanálech. Ten rozbočovač T může mít na vyšších kmitočtech také problémy. Použij sat. rozbočovač na 2100 MHz a udělej účastnickou přípojku ze sat. koaxiálu.První TV je asi připojen kratším kabelem a proto to jde jen na něm. Víc mi moje křišťálová koule neřekla. VYZKOUŠEJ to. Může to vést k úspěchu... |
bob.r
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 907 |
![]() |
|
bob.rjemu ale zase ďalšie vyššie kanaly idu. Takže to vyzerá ako keby časť spektra medzi 50 a 60 bola niečim odfiltrovaná.- skús ako ti tu radia predo mnou - napriamo Panasonic a ladiť manuálne. Nastav na ladení konkrétny kanál. - ad krikri - tie staré videa boli (aspoň moje VHS Akai a analog SAT) boli na kanaloch 30÷38 - kupil som pred 3-mi rokmi najdrahší Panasonic DVD/HDD v tom čase (EH-65). Vrátil som ho pretože jedným z problémov bol tuner, ktorý na mojej analogovej kablovke nevedel naladiť kanál 42, 62 a 64. Tuner kmital takým spôsobom, že obraz blikal v 2-sek intervaloch. Ostatné tunery (TV TeslaČR, TV Orava, TV Philips, VHS Akai) fungovali bezchybne. ak to nepôjde napriamo, Panasonic do opravy ale obávam sa že nepochodíš. |
Dagy2
![]() |
|
re:Teraz to mam na priamo iba na Panasonic a skušam to furt a nič.či to ide napriamo alebo cez "T"rozbočovač stale to iste.Asi ho dam do opravy,alebo hned budem žiadat vymenu TV.Este je v záruke.Koax je nový aj konektory.Vyskušam ešte rozbočovací zosilovač,ak aj to nerozchodim tak,servis reklamacia.Inak diky za radu všetkým. |
furioso
![]() |
|
TKRvidim že Panasonic nie je pre naše podmienky kvalitná značka.Pokusim sa vymenit za niečo ine napr.LG,Philips,Sa,sumg,Orava |
furioso
![]() |
|
panasonicbohužiaľ má vždy s niečim problém. Zdá sa, že prístroje sú postavené tak na hrane, že akýkoľvek malý rušivý moment komplikuje použitie základných funkcií (viď problémy po prechode na iné kodovanie u SkyLink HD transpondéru, problém so sat BD/HDD twintunerom, problém so stabilitou analogových tunerov a teraz DVB-T)Problém u teba je pravdepodobne v malom kmitaní signálu (napr. frekvencie) u poskytovateľa SWAN, ktorý normálne nikomu nevadí len Panasonicovi |
Dagy2
![]() |
|
re:panasonicNo prave som došiel od 3 susedov v bytovke,1.ma LG a vpohode.2.Ma oravu a v pohode.3.ma plazmu panasonic a ma ten isty problem,len on ma nevyhodu že,ho už nemá v záruke. Udajne bol aj v pozaručnom servise Panasonic a povedali mu že je to zapričinené tým,že tieto typy TV boli vyrabane ešte za éry pripravy DVB-T na slovensku a ty čo robili tie tunery do Panasonicou nevedeli kde a a v akej lokalite bude rušit,príp.nesnímat určité frekvencie. Panasonic ktorý bol vyrobený pre rokom 2009 má a bude mat problem s načítaním určitých programov.Ako bolo vyssie napisané,Aj satelitné tunery s tým maju problem. Kupoval som ho 2009 ale je to mode roka 2008.čiže spadám do toho termínu na (nevhodné slovo) tunerov a sused tiež on kupoval 2008 ked ten jeho bol novinkou na trhu ale (Plazma). Hamba je len tá že mi o tom nepovedal predajca,čiže TESCO.Ale čo by som čakal od takeho obchodu. Nabuduce som mudrejší,Panasonic už nekupim. |
furioso
![]() |
|
RE: LCD tv DVBJsou lidé, kteří už pochopili že Panasonic jsou už dnes jen skládačky nekompatibilního hardwéru. Já jsem ještě plně funkční přístroj od této značky nezažil, a to jsem jich pár měl. Od videa přes kameru až po televizi. I ty VHS od Panasonicu stáli za *. |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
furiosov opravovni ti pripoja TV (ak sa tým vôbec budú zaoberať bližšie) k nejakému generátoru TV signálu a záver bude ten, že u nich sa problém neprejavil.sorry for that. |
Dagy2
![]() |
|
![]() |