, sekce: Příjem satelitů |
|
problém DISEqCPotřeboval bych prosím poradit. Mám dvě paraboly, příjem UPC a Skylink. Na Thor parabole je LNB Quad pro 4 BigSat, na Astře LNB Twin pro 2 Golden Interstar. 2 koax. kabely příjem Thor jdou přímo do přístrojů, na dalších dvou jsou DISEqC přepínače a připojené 2 koax. kabely příjem Astra. Jen tak mimochodem používám přístroje Fergusony 8900, Ariva 200, Ariva 100. Teď k problému. Vše je zapojené i nastavené v přístrojích. Vše funguje. U Fergusonu 8900 vše přestalo fungovat cca po 3 hodinách. (píše žádný signál ze žádné družice - restart apod. nepomohl.) Odpojím DISEqC a zkouším připojit přes F spojku, první Thor a potom Astru. Vše funguje. Připojím vše zpět na DISEqC a žádný signál. Tohle stejné se událo i u Arivy 200, ale cca až po 18 hod. Ok asi odešel DISEqC. (mimochodem byl to DISEqC Golden Interstar) Kupuji nový nyní značku DISEqC BlueLine V trochu jiných časových intervalech se problém objevil stejný. Přes DISEqC není signál. Naposledy tedy měním DISEqC přepínače za značku Maximum 1214. Vydrželo to 2 dny a problém u obou přístrojů stejný. Koaxiální kabel mám Nordix CM 407 a lisovací F konektory Cabelcon. Může mi prosím někdo poradit, kde může být problém. Abych měl takovou smůlu na DISEqC přepínače se mi nechce věřit. Díky. |
waterford
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 114 |
|
|
RE: problém DISEqCDobrý no. Napadá mě pouze změřit odběr toho Goldena co máš pro Astru(popř. zkusit jiný twin). Na těch "odvalených" přepínačích není průchozí ani vstup 1?Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
|
|
RE: problém DISEqCasi v tých Arivách, keďže ti odfajčili spolu 4 Diseq prepínače. To už je dosť pálka.skúšal si ferguson pripojiť na niektorý z tých nefunkčných Diseq prepínačov čo to urobí? |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 180 |
|
|
problém DISEqCZkoušel jsem už vše. Ponechal jsem výstup 1 a odpojil výstup 2 a naopak, nic se nezměnilo. Vyměnil jsem i LNB, ale jen za singl (náhradní twin nebo quad se mi neválí v šuplíku) a prohazoval kabely a taky nic. Když to hodím na F spojky tak to funguje. Samozřejmě zvlášť Astra a zvlášť Thor. Udělal jsem i nové konektory. Poslední co mě napadá, ale to je podle mě blbost, je že na půdě mám tyto dva kabely, které vedou z výstupu od jednoho a druhého DISEqCu (DISEqCy jsou venku za parabolou) spojené přes F spojku (každý zvlášť samozřejmě.) Že by tam docházelo k nějaké ztratě, nebo já už nevím. Nejsem úplný začátečník, ale tohle mě dostalo. Nechci být sprostý. Jdu ještě připojit Optibox, který se mi válí ve skříni, ale aby jeden DISEqC odpálil Ferguson 8900 a druhý Ariva 200 to mi hlava nebere, pochopil bych, že se odpálí jeden, ale všechny a jiným přístrojem. :-/ |
waterford
|
|
RE: problém DISEqCTak ten singl dej místo toho Goldena a zkus to s novým přepínačem, odvalený už nespravíš.A jestli tě chápu, tak na těch vadných není průchozí ani vstup 1. Nebyl na tomto vstupu připojen ten Golden? Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
|
|
problém DISEqCTen singl dám místo Goldena a jdu koupit nový DISEqC, jenže potřebuji do budoucna mít na Astře LNB Twin. Dále není průchozí ani vstup 1. Na prvním DISEqCu byl kabel z Astry (Golden) napojený do vstupu 1, na druhém DISEqCu do vstupu 2, takže nevím co z toho vyplývá. |
waterford
|
|
RE: problém DISEqCNa některých vadných přepínačích sice odejde přepínání(reakce na diseqC povely), ale zůstane průchozí 1 vstup. Tak jen zjišťuju, zda tam třeba chvilku netekl max. proud, který mohl přijímač dodat..a přepínači zjevně nechutnal..Ten singl bude přece jen na zkoušku(pár dní nonstop by mohlo stačit a druhý přijímač pojede zatím jen na jednu družici) ať nekupuješ zbytečně nový twin. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
|
|
RE: problém DISEqCMohl to ale z druhé strany udělat i ten Quad(to poznáš, jestli ti nový přepínač odejde i s tím singlem)Každopádně věnuj péči konektorům. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
|
|
problém DISEqCNový poznatek!!!Vzal jsem úplně ten první DISEqC Golden, který nefungoval, ale nezkoušel jsem ho při přehazování kabelů a fungují všechny vstupy i výstup. Z výstupem jsem nedělal nic, jen jsem připojil kabel pouze od Thoru (LNB Quad) jak na vstup 1 tak na vstup 2. Pokaždé jsem samozřejmě změnil nastavení v přístroji podle vstupu a DISEqC funguje. Jakmile připojím Astru ať už LNB singl Golden nebo twin Golden, a vše nastavím v přístroji, žádný signál z obou družic. Připojím pouze Astru, odpojím Thor, žádný signál, připojím Astru bez DISEqCu přes F spojku, Astra v pohodě. Tak teď už tomu nerozumím vůbec. |
waterford
|
|
RE: problém DISEqCTohle vypadá na problém se zeměmi - zemní smyčky. |
Lukas
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 43 |
|
|
waterfordz toho čo píše Lukas vyplýva - odpoj úplne všetky prijímače, LNB, Disecqy. Zapoj len jeden prijímač + Diseq + 2 LNB a malo by to fungovať.Potom pripoj ďalší prijímač. atď. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 180 |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|