Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Citlivost tuneru Dreambox 7000S

Na streche máme štyri paraboly /EAST 28°, 23°, 19°, 13°/ s quad konvertormi a cez disecq 4/1 privedené do prijímačov. Ja mám Dreambox 7000S. Úroveň a kvalita signálu na internom indikátore signálu v DreamBoxe 7000S je však nízka okolo 65%/56%. Ak však na ten istý kábel zapojím Dreambox 600 PVR, tak úrovne sú na indikátore sú podstatne lepšie 92%/89% pri TV staniciach, ktoré sú pre mňa zaujímavé a sú približne rovnaké ako na streche, na "krátky kábel" keď som to nastavoval s DB 600- lepšie sa už nedalo na tie staré ofsetky. Použitý kábel dlžka má cca 38 - 42 metrov. Vymeniť kábel asi nepomôže, keďže na tej istej koncovke
iný DreamBox ukazuje podstatne viac.
Otázka je či sú oba bargrafy Dreamboxov porovnatelé?
Aké by ste mi navrhli riešenie:
A: ako signál zosilniť aby som dosiahol lepšie hodnoty - v diskusiach zosilňovač satelitného signálu nedoporučujú
B: ak Dreambox 7000S vymenim za Dreambox DM 800 HD se, má tento lepšiu citlivosť tuneru
Je to iba vo vstupnej citlivosti tuneru? Ďakujem

ordo
Registrace: 2/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Citlivost tuneru Dreambox 7000S

Stale stejna pisnicka-procenta a procenta. Procenta ma smysl uvedet jen tehdy, pokud vime k cemu se vztahuji=jsme schopni odvodit exaktni hodnotu, coz u sat prijimacu vesmes nelze. Jak Ti funguji stanice, ktere Te zajimaji? Jsou OK? Pokud ano, tak neres procenta a koukej se. pokud mas vypadky, pak je asi vhodna chvile pozvat si nekoho, kdo tomu rozumi...

Bloud
Registrace: 2/2006

ten Dreambox 800 SE (jak se ptáš na konci) má údajně velice dobrou citlivost tuneru. ale to nemá smysl vůbec řešit s běžnou parabolou na satelity jako 28°, 23°, 19°, 13°. to se řeší u příjmu exotičtějších satelitů s větší parabolou. a dokonce i tam rozhoduje spíš LNB (na druhém místě po parabole). u těch přijímačů nejsou rozdíly moc výrazný

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond

z linuxů má vynikající příjmový vlastnosti AZ BOX Premium HD+. ale jinak na ty AZ BOXy spousta lidí nadává (kvůli softwaru). já nevím, já jsem to nikdy neměl. občas si čtu na DX fórech o tom příjmu

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond

Mám i DM 7000 i DM 800 HD i DM 500HD i DM 500
Ty grafy v menu přijímače jsou opravdu orientační a rozdílné na to bych nespoléhal.
Nejcitlivější je DM 500 HD některé programy které mi na T90 na krajních pozicích hrají na hraně a kostičkují tak DM 500HD utáhne bez kostek...
Ale víc jsem to nezkoumal a hlavně u pozic které přijímaš ty je to opravdu jedno.Ty mi hrajou všechny na všem bez problému
Než kvuli tomu kupovat nový přijímač bych se zaměřil na pečlivé a přesné ! a hlavně odborné! nastavení paraboly.
nikoliv to nastavovat způsobem Frantoooo ok už jedeeeeeeeeee dotáhni to.jdem na pííívo
;)

pat
Registrace: 1/2006
Galerie: pat

Ďakujem všetkým za odpoveď.
TO vortimond: tvoj príspevok podporil môj výber HD prijímača DM 8OO se, v budúcnosti uvažujem o ďalšej parabole s motorickým natáčaním a príjme z "exotičtějších satelitů"
To pat: dík za tvoje skúsenosti s Dreamboxy, do tej výmeny STB už musím ísť aby som využil HD TV príjímač. A tie paraboly mám nastavené ozaj na najlepší príjem, ostatným účastníkom idú napr. na ASTRA 19,2°E. programy Hitradio Ö3, TW1 na 12,692/H a môj tuner ich nevidí a nedokáže naladiť.
To Bloud: Ano, nefunguji stanice, ktere ma zajimajú? Nie su OK! Preto riešim moje "procenta". Z každej paraboly ide signal k štyrom učastníkom cez Disecq. Ostatní traja to majú v poriadku, ich tuner na mojom kábli ide OK. Všetko nasvedčuje tomu, že môj vstupný tuner je iný. Preto moje otázky ohľadom citlivosti tuneru. Dreambox 7000S mám od 2004. Potrebuje však kvalitný signál.
Ešte raz dík za Vaše oddpovede a poznatky

ordo
Registrace: 2/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra