Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

Jaký kvalitní koaxiální kabel

Zdravím všechny. Mám takovýto problém - satelitní přijímače mám ve více místnostech, kabely vždy protažené přes stěnu z místnosti do místnosti. Teď budeme zateplovat dům a tak jsem se rozhodl, že bych chtěl veškeré kabely vést venku po fasádě právě pod zateplením. Vzhledem k tomu, že pak bude přístup ke kabelům a jejich případné výměně velmi omezen, potřeboval bych poradit nějaký kvalitní koaxiální kabel, který bych tam mohl dát s předpokladem, že nějakou dobu vydrží. Také bych chtěl aby měl trošku menší průměr, teď mám všude koaxiál průměr 6 mm a v místech kde jich prochází víc je to tedy síla. Viděl jsem i nějaké úzké koaxiály průměr mohl být tak poloviční, ale vůbec nevím co je to za typ. Dávali je do rozvodů u známého v paneláku. Poradí prosím někdo s názvem případně označením nějakého kvalitního a co do průměru tak užšího koaxiálního kabelu, případně budu rád za nějaký odkaz kde ho lze zakoupit. Předem veliký dík !

erkis
Registrace: 10/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Jaký kvalitní koaxiální kabel

Káble si daj do chráničiek pevne uchytených a bude možná aj výmena v budúcnosti. Sú káble s dieelktrikom 3,8 mm, no majú už pomerne veľký útlm...s tým treba rátať. Robia ich Belden, Nordix, Commscope... výber je pomerne veľký. Nezabudni s k nim ale kúpiť príslušné konektory.

Pokoj a bratská láska...

disdzo
Registrace: 7/2008

Re:

díky za info, teď jsem našel třeba tenhle Nordix-CM402-CU . Podle popisu by měl být zřejmě dost kvalitní. Uvědomil jsem si, že ten průměr vlastně až tolik nerozhoduje, vždyť na fasádě je můžu dát nad sebe a pak vždy odbočit jen jeden z nich. Takže průměr nerozhoduje. Ještě se chci zeptat, jaké chráničky pevně uchycené máš na mysli ?? díky

erkis

Re:

ještě jeden dotaz: jak poznám, že je kabel vhodný pro individuální satelitní příjem ?? Aby to pak nebyl koaxiál určený na nějaké kabelové rozvody s velkými zesilovači. U toho Nordix CM-402 Cu uvádí, že je to profesionální měděný kabel. Tak nevím...

erkis

Jaký kvalitní koaxiální kabel

Vykašli se na speciální kabely-dej tam zlatý střed ,kdzž jsi zjistil že na průměru nezáleží-a pod polystyren dej trubky(chráničky-) a máš to na 30 let

Miroslav1
Registrace: 2/2011

Dáváš ho tam dá se říct na stálo a ten Nordix je kvalita za rozumnou cenu 15 kč/1M.

http://www.eltasat.cz/koaxialni-kabely/nordix-cm402-cu

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr
Registrace: 4/2006

chránička, neboli takzvaný husí krk :lookaround:

trouba
Registrace: 3/2007

Použij Draka Coax9 AD 11S CATV-Drop-Cable, to je asi to nejlepší co se u nás prodává.

RRabbit
Registrace: 12/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra