Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Kolísání DVB-T signálu

Dobrý den, chtěl bych se zeptat proč mi kolísá DVB-T signál a jak by se to dalo odstranit. Mám anténu se ziskem 14-16 dB a na jednu TV mi to jde přes Evolve v pohodě. Teploměry ukazují síla 65 a kvalita 75 u prvního a druhého multiplexu z Černé Hory. Vzdálenost 38 Km. Mám ještě jednu anténu se stejným ziskem a v počítači TV kartu AVER 2x tuner - síla signálu 100% a kvalita také 100% u obou muxů. Pak ale nastane, že u PC TV karty mi to začne kolísa a druhý mux začne vypadávat a nejde (pokud vyhodím rozbočovač stejně nejde) u EVOLVE vše v pohodě - tam to vypadlo celkem dvakrát za měsíc a to, když bylo dosti větrno. Poradí někdo jak by se to dalo vyřešit? Díky moc za jakoukoliv radu.

Satelit amatér

Pacanda
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Kolísání DVB-T signálu

Nech celou instalaci "přeměřit" odborníkem,dle naměřených hodnot bude možné odstranit nedostatky(pravděpodobně nedostatečná úroveň signálu...).Případně si to změř sám(vkládáním odporů do signálové cesty zjistíš jak moc máš signál "kvalitní".....)Pěkně usněžený,ale přesto plně digitální den. R^

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

Kolísání DVB-T signálu

Beztak opět bude na vině nějakej šílenej integrovanej polskej zesilovač, a nebo anténa na nevhodném místě. Kvalita na tachometru by Vám měla ukazovat v maximálních hodnotách pokud je vše správně :8) Otázka jak je řešeno rozbočení, jakej kabel atd. atd. Jinak zdravím.

Violista
Registrace: 7/2007

RE: Kolísání DVB-T signálu

Mám doma podobný rozvod. Při přechodu na digi(Bukovka) vše ok. Až v zimním období začaly obdobné problémy. Usuzuji, že to bude zub času na kontaktech antény(původní anténa na analog).Střídání teplot a vlhkosti asi ovlivňuje kontakty. Až bude lepší počasí tak musím na střechu to omrknout. ;)

rodra
Registrace: 10/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra