Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

magnetizace tv reseni?help

Zdravim panove.DOvezl jsem si tuto televizi ale problem je zachycen na tomto videu.Mate nekdo zkusenost?Uz jsem mluvil s televizakem a za petikilo to prej de odmagnetizovat pokud neni posunuta maska,nejake zpusoby uz jsem zkousel jak je popsano u videa.Mate nekdo nejakou zkusenost ci radu?Diky za pripadne reakce.

:scared: :O
http://www.youtube.com/watch?v=242j1gmOHDQ

dvb-s, dvb-t, wifi, it;

bob85
Registrace: 1/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34
Odpověď v diskusním vlákně

RE: magnetizace tv reseni?help

zde je dalsi ilustrativnejsi video.

Je to thomson 72 cm,tak je mi ji lito vyhodit :scared:
http://www.youtube.com/watch?v=Vncn-m9pDgw

dvb-s, dvb-t, wifi, it;

bob85

Odmagnetovanie masky obrazovky

To video som síce nepozeral, ale poradím všeobecne. Skutočne sa môže stať, že maska sa zmagnetizuje (napr. hraním malých detí s magnetom)a potom je ten obraz "jeden fialový hnus". Ale existuje na túto bolesť jednoduché riešenie. Demagnetizačná cievka - v núdzi v amatérskych podmienkach výstupné trafo zo starého elektrónkového TV. To trafo je konštruované tak, že v cievke sú E plechy a zvonka I plechy. Trafo sa rozoberie - oddelia sa I plechy a cievku (primárne vinutie) s nasadenými E plechmi použiješ na demagnetizáciu. Postup je taký, že na primárne vinutie (väčší odpor)pripojíš sieťovú šnúru, zapneš do sieťovej zásuvky 230V, priblížiš k obrazovke a krúživými pohybmi od stredu do strán odďaľuješ cievku od obrazovky do vzdialenosti 1m. Potom treba vypnúť zo siete, pretože cievka sa rýchlo zohrieva a mohla by aj zhorieť. Ale pokiaľ táto operácia netrvá dlhšie ako 1 minútu, tak nič sa nestane. Ak by to nestačilo urobiť raz, tak celý postup môžeš zopakovať. Uvidíš ako budeš prekvapený výsledkom. No ale nakoniec to najhlavnejšie. POZOR NA BEZPEČNOSŤ!!! Pripojenie sieťovej šnúry dôkladne zaisolovať a použiť pevné gumové rukavice.

Eman
Registrace: 4/2007

Pokud je v tv okolo obrazovky demagnetizační cívka, tak zkus nejprve tv vypnout síťovým vypínačem (pouze pomocí dálkového ovládání to nestačí) a ráno ji zase zapni. Pokud to nepomůže, tak to odvez do servisu a tam ti ji odmagnetují. A dbej na to, aby se kolem tv nevyskytovalo nic železného nebo magnetického.

VU+ & OpenATV

asconn
Registrace: 9/2006

Svoji TV jsem odmagnetovával kroužením klasickou trafo pájkou , jde to vpohodě.

KamilZ
Registrace: 11/2010

asconn

Presne tak-niektore tv to mali takto vyriesene.Bolo treba obcas vypinat tv hlavnym vypinacom.

Kasr
Registrace: 8/2008

A velku srandu som zazil pred asi 15 rokmi-kupil som novu tv a polozil ju na stolik so suflikmi.A vo vrchnom som mal velky reprodultor,na ktory som zabudol.A uz som chcel tv reklamovat.Este ze ma napadlo otvorit suflik.

Kasr
Registrace: 8/2008

Z přiloženého videa to vypadá,že to bude pohnutá maska v obrazovce způsobená např. pádem.

thomash22
Registrace: 2/2006

tam uz by to bylo pak asi bez reseni,no kdyz si zavolam televizaka na odmagnetizovani a on to nesvede tak asi budu muset stejne zaplatit kc co?kdyby si nekdo chtel prividelat a svedl by to opravit napiste praha

dvb-s, dvb-t, wifi, it;

bob85

thomas22

podivej se prosim i na to druhe delsi video,tak sem zkosuel jak to reaguje s magnety

dvb-s, dvb-t, wifi, it;

bob85

demagnetizace nevim jestli probehne pri zapnuti ale brnkne ne vzdy ale udela brnk,tak uz nevim

dvb-s, dvb-t, wifi, it;

bob85

A co opravit demagnetizaci že by pozistor ???

pit178
Registrace: 11/2007

do ctvrtice :) uz se stim hraju dva dni treba se zasmejete, ze stare velke televize jsem vytah ten demagnetizacni kabel co je tam okolo obrazovky udelal z nej kruh je to zaizolovane a naral do nej autobaterku trochu to reagovalo na obraz,tak jsem narval 220 V ,prichytl jsem to na basebolku a krouzil a melo to hodne velky vliv na ty barvy ale bez vysledku protoze to nazhavilo,izolace se roztekla do dratu a vyletel cert.pojistky to zajistily :) ale asi jsem sel dobrym smerem.ale co paklize je posunuta maska.co dal??????

dvb-s, dvb-t, wifi, it;

bob85

Jo, pozistor, vdecne to tema i na jinych forech :)A hreje, zmetek jeden :)

J a
Registrace: 7/2005

No pokud se u toho nezabiješ a neshoří barák, tak pak už ji konečně můžeš vyhodit..
Co dál.. :)))

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Když ty servisy jsou tak drahy a jsou to takovy k.u.r.v.y zlodejsky :) :))) :)))

J a
Registrace: 7/2005

Tomik535

R^ :))) uz ty pokusi zkouset radej nebudu,spis potrebuju diagnpostikovat jestli je posunuta maska,nebo jestli profik s poradnou demagnetizacni civkou si s tim poradi,nejde t oz analyzovat z toho videa?na leve strane obrazovky je takove oko co nejde rozhybat jako by tam byl magnet vevnitr ,potrebuju z te televize toho satana vymitit :zombie:

dvb-s, dvb-t, wifi, it;

bob85

J a

chapu je taky musej vydelavat :) aby mi prijel na kafe zakrouzil tam tou civkou a rekl ze je to na (nevhodné slovo) se mi taky moc nechce

dvb-s, dvb-t, wifi, it;

bob85

no pokud bude funkční demagnetizace tak muže kroužit třeba dva dny :laughing:

pit178

bob85: Hodˇ to ze skály a máš pokoj .... :laughing: Beztak je to neopravitelné, nebo tak drahé že se nevyplatí opravovat ;)

Violista
Registrace: 7/2007

zas tak drahé to nebude pokud to nebude maska 500-600kč není zas tak moc

pit178

informace ktere jsem ziskal od predchoziho majitele televize,jinak televize po delsim vypnuzi brnkne,tak nevim co myslite?

Závada nastala v podstatě během provozu, v dosahu nebyla žádná reprobedna takže magnetizaci bych to nepřisoudil. Po telefonu mi v servisu technik řekl že se s tím setkal a závada bude patrně v kabelu k tuneru, oprava cca do 500,- ale nebylo jak dopravit tv do servisu a po koupi nové LCD sem to již neřešil at už k velikosti nebo hmotnosti televize.

dvb-s, dvb-t, wifi, it;

bob85

pokud to nespadlo a je to jak popisuješ tak to nech opravit těch 500kč to zas není tak moc u nás by to stálo taky okolo 500kč je to standartní cena.

pit178

pit 178

myslis za 500 tu demagnetizaci?nebo ten kablik,No televizak z modram ze by tuo udelal u me a do petikila.predchozi majitel mi popsal to vyse,nemam duvod mu neverit

dvb-s, dvb-t, wifi, it;

bob85

no já bych to v bytě nedělal,ale když se mu do toho chce tak prosím.Nevím sice co myslel tím kabelem k tuneru :bigeyes: ,ale uvidíš v každém případě oprava v bytě je nahouby já to vozím na dílnu,ale to se ti zase prodražuje.

pit178

@bob85

Teoretiků tady najdeš hromadu a jejich teorie jsou vcelku správné. Jen to někdo musí zkusit. Ty máš dokonce i exkluzivně opraváře, který je ochoten do toho jít...

Podle toho sondování jsi před rozhodnutím udělat z toho TV dárek pro popeláře.
Tak když nechceš i to málo investovat do pokusu o opravu,
zkus to sám. Když to nevyjde, tak to vyhoď až potom.

bob.r
Registrace: 1/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra