Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

ladění satelitního motoru

zdravím, nejsem žádný nováček v satelitní technice, běžně ladím astry a thora..po inspiraci jsem si koupil satelitní motor nakonec optibox DM 3800. Manual jsem dostal pouze v angličtině, nakonec jsem si našel na netu v češtiněo je to akorat přeložený
www.eltasat.cz/pdf/Motor_Opticum_DM3800.doc

bohužel ani podle tohoto ani podle jiného jsem nedocílil funkčnosti. Motor ladím poprvé

Mohl by někdo poradit jak správně to zprovoznit?
parabolu mam offsetovou AL 80cm.
http://www.inter-sat.cz/satelitni-parabola-80-al-economy-line-ts_d619.html

Pomozte prosím. :(

H3lMuT
Registrace: 5/2010
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26
Odpověď v diskusním vlákně

pierrepetr

To neni ziaden kompromis.Toto je presne naladenie a ked to niekto chce mat skoro idealne musi sa s tymto,ale aj inymi nastaveniami pohrat niekolko hodin.Na hrubo parabolu s motorom,vratane montaze konzoly,paraboly a motora zvladnem zhruba za 1 hodinu v dobre pristupnom mieste.
Po namontovani paraboly(s nastavenou papierovou elevaciou) tocenim s celym systemom zachytim druzicu,kam som si dal natocit.Zafiksujem.Nastavim elevaciu na najlepsiu kvalitu signalu-ale kde-na motore,alebo parabole?V okoli juhu je to skoro jedno,ale na krajnych poziciach uz vôbec nie.Na krajnej doladim elevaciu napr na motore,ale v okoli juhu uz zase budem mimo...A takto by sa dalo este pohrat aj s azimutom.A este aj s osovostou montaze paraboly na rahne motora.
Vynechal som nastavenia lnb.No samozrejme nepopisujem spravny postup utahovania skrutiek u azimutu...

Kasr
Registrace: 8/2008
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra