, sekce: Technika |
|
mimo misuprosim vas poradte mi nejake forum na PC problematiku .potrebujem zosietovat dva pc cez router a nejako sa mi to nedari.jeden je pripojeny cez lan a druhy je notebok a je pripojeny na router cez wifi. ja poterbujem ab y na taciarni co je pripojena na pc bolo mozne tlacit aj z noteboku. nastavil som to podla navodu co je na mocrosoft staranke ale nejde to.na obidvoch mam XP dakuem za kazdu radu |
fox
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 256 |
|
|
RE: mimo misuhttp://www.pcforum.sk/index.php |
Raperko
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 334 |
|
|
foxa vidíš z jedného PC ten druhý PC? to je základ.Môžeš ukladať na PC na disk súbory z tvojho notebooku? potom na PC, ktorý má tlačiareň pri inštalácii nastavíš, že tlačiareň bude šérovaná a PC bude slúžiť ako printer server. Potom keď inštaluješ tlačiareň na notebook dáš pridať tlačiareň a vyberieš "network printer". Win ju musí nájsť a potom len odklikávaš. U XP je to úplne jednoduché. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 180 |
|
|
to dagy2praveže notebok pc nevidi ale pc vidi notebokked som ich medzi sebou pingol tak žiadna odozva.v obidvoch mam nastavenu rovnaku prac skupinu. hlavny problem je v tom že sa nevidia navzajom a ja neviem prečo |
fox
|
|
RE: mimo misuzaplej firewall v pc ??? nastav znova sit v pc |
*beda*
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 404 |
|
|
RE: mimo misuked pingnem router tak sa mi ukaze z obidvoch to je logicke lebo internet mi ide ale ked pingnem pc medzi sebou tak nickde robim chybu |
fox
|
|
RE: mimo misuTaky mám tuhle kombinaci, používám na to Network Magic a jede spolehlivě - ke stolnímu pc připojený HP2100 a tisknu přes wifi z ntb. Nejsem žádnej pc expert a nastavit to jde. V podstatě to popsal Dagy2. |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 855 |
|
|
RE: mimo misu1/ tak ako píše tu kolega - vypnúť firewall2/ DHCP asi máš nastavené na oboch. Predpokladám tiež, že keď pozrieš do menu routera vidíš oba PC a ich adresy 3/ nemáš náhodou notebook ako firemný od nejakej firmy v ktorej pracuješ? Ja mám napríklad chráený notebook tak, že sa z neho ani na neho nedá pripojiť na sieť nikde, firewall je neviditeľný pre bežného užívateľa. Takže musím tlačiť len tak, že tlačiareň je pripojená na USB routera alebo NAS. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 180 |
|
|
RE: mimo misunb mam od orange aj z internetom bola taka akcia kedisy davno. ten internet orange ale nepouživam. na nb je nanovo nahraty xp.teraz som znovu vypol fireal a restartol obidva z nb mi ping na z pc na nb ide ale naopak mi ping nejde ale zase na pc ked si dam zobrazit pocitace prac skupiny tak sa mi nb ukaze ale ked si dam na nb zobrazit prac skupinu tak nic. je to zaujimave lebo je to presne naopak ako pri ping tam mi ide z nb na pc |
fox
|
|
RE: mimo misuoprava ping mi ide z nb na pc a nejde z pc na nb |
fox
|
|
fox posli zakladne NW udajez obidvoch - PC a NB - urob v prikazovom riadku CMDipconfig /all a napis sem |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
|
|
RE: mimo misutot je notebok musel som vymazat niektore znaky lebo to nechcelo zobrat sem do foraC:Documents and SettingsLuboš cmd Microsoft Windows XP [Verzia 5.1.2600] (C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp. C:Documents and SettingsLuboš ipconfig/all Konfigurácia protokolu IP systému Windows Názov hostiteľa. . . . . . . . . . . . . : NBLUB Primárna prípona názvu DNS . . . . . . . : Typ uzla . . . . . . . . . . . . . . . . : Hybridný IP Routing Enabled . . . . . . . . . . . : Yes WINS Proxy Enabled . . . . . . . . . . . : No Adaptér siete Ethernet Lokálne pripojenie: Stav média . . . . . . . . . . . . . . . : Médium je odpojené Popis. . . . . . . . . . . . . . . . . . : NVIDIA nForce 10/100/1000 Mbp s Ethernet Fyzická adresa . . . . . . . . . . . . . : 00-24-8C-0F-32-3E Adaptér siete Ethernet Pripojenie bezdrôtovej siete 16: Prípona DNS špecifická pre pripojenie . : Popis. . . . . . . . . . . . . . . . . . : Atheros AR928X Wireless Netwo rk Adapter Fyzická adresa . . . . . . . . . . . . . : 00-15-AF-E1-F8-93 DHCP zapnuté . . . . . . . . . . . . . . : Áno Automatická konfigurácia zapnutá . . . . : Áno Adresa IP. . . . . . . . . . . . . . . . : 192.168.1.19 Maska podsiete . . . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0 Predvolená brána . . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1 Server DHCP. . . . . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1 DNS Servers. . . . . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1 Prenájom získaný . . . . . . . . . . . . : 13. marca 2011 19:05:14 Prenájom uplynie . . . . . . . . . . . . : 16. marca 2011 19:05:14 C:Documents and SettingsLuboš |
fox
|
|
RE: mimo misutoto je pcC:Documents and SettingsDoma cmd Microsoft Windows XP [Verzia 5.1.2600] (C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp. C:Documents and SettingsDoma ipconfig/all Konfigurácia protokolu IP systému Windows Názov hostiteľa. . . . . . . . . . . . . : Lubos Primárna prípona názvu DNS . . . . . . . : Typ uzla . . . . . . . . . . . . . . . . : Neznámy Smerovanie protokolu IP povolené . . . . : Nie WINS Proxy Enabled . . . . . . . . . . . : No Adaptér siete Ethernet Lokálne pripojenie 3: Prípona DNS špecifická pre pripojenie . : Popis. . . . . . . . . . . . . . . . . . : NVIDIA nForce Networking Con roller Fyzická adresa . . . . . . . . . . . . . : 00-13-D3-9E-8A-C6 DHCP zapnuté . . . . . . . . . . . . . . : Áno Automatická konfigurácia zapnutá . . . . : Áno Adresa IP. . . . . . . . . . . . . . . . : 192.168.1.13 Maska podsiete . . . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0 Predvolená brána . . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1 Server DHCP. . . . . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1 DNS Servers. . . . . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1 Prenájom získaný . . . . . . . . . . . . : 13. marca 2011 16:34:42 Prenájom uplynie . . . . . . . . . . . . : 16. marca 2011 16:34:42 C:Documents and SettingsDoma |
fox
|
|
RE: mimo misupokial Ti nejde ping z PC na NTB, tak na NTB si povol v nastaveni firewallu (predpokladam, ze tam mas standardny Windows Firewall) ICMP protocol a port TCP/UDP 135, potom skus na PC:ping 192.168.1.19 pripadne telnet 192.168.1.19 135 ak nepojde, tak skus ping na gateway: ping 192.168.1.1 tazko je to riesit takto po nete, pokial chces tlacit z NTB na tlaciarni, ktora je pripojena k PC (napr. USB, cize lokalne), tak na PC musis tlaciaren vyzdielat (mozno by bolo este vhodne pozriet aj permission, je vysoko pravdepodobne, ze na NTB si prihlaseny pod inym accountom ako na PC |
sgi320
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 569 |
|
|
a teda pingy ako?ping z PC "Doma"[192.168.1.13]# ping 192.168.1.19 ide a naopak nie? (vyskusaj obe ako aj z oboch na rotuer 192.168.1.1) Este take Windoze veci - ked pises ze na jednom PC "nevidis" druhy... pozri sa v sluzbach (Services) ci tam mas spustene sluzby Server a Computer Browser. To ze su obe v rovnakej Workgroup si overil! Potom tam kde je nainstalovana tlaciaren pojdes na ikonku tlaciarne a nastavis Zdielanie (Sharing). KEd si vypol aj WPF tak tam nema co blokovat. OZaj pre istotu - mas nejaky antivir - skor komplexny SW ktory by mohol mat svoj PersonalFireWall? (NOD SmartSecurity / Kaspersky AntiVirus / Symantec... .. )?? K |
krikri
|
|
RE: mimo misuspravil som to ICMP tak že som tam všetko povolil,port TCP/UDP 135 som nenasielterz mi ide ping na obidve strany ale pocitace pracovnej skupiny sa mi zobrazia len v pc na nb nie kde najdem sluzby (Services) a Server a Computer Browser. mam spustit na oboch alebo server tam kde ja tlaciaren a browser na nb tomuto vobec nerozumiem sory ale nie som pocitacovy maniak len obycajny uzivatel |
fox
|
|
RE: mimo misua este som zabudol na oboch ma nod es securitynemal by som na obidvoch spravit v sietovom pripojeni instalaciu klient siete microsoft a pridat službu zdielanie suborov a tlačiarni na pc to asi je lebo to je odfajknute ale na nb to nieje mam to na pc urobit este raz a nb to naistalovat |
fox
|
|
no0tak to uz bude! Ak tlaciaren je na PC a zneho vidis oboch klientov MS siete, tak je to dobre! Tzn ze Server ako aj browser na PC funguju! Ak si dal tu tlaciaren zozdielat co ja viem ako HP1200 tak z druheho PC-NB by v Exploreri mala byt dostupna ako\LubosHP1200 ak ti to nepojde bude lepsie ked poprosis nejakeho aspon trocha skusenejsieho kolegu zajtra v praci/skole, toto su neni zlozite veci... Cuz! |
krikri
|
|
RE: mimo misudalsi poznatokked dam ping z pc na nb tak ze zadam IP cize 192.168.1.19 tak mi ukaze spojenie ale ked dam nazov pocitaca nblub tak nic z nb ide ping aj ked dam ip alebo nazov pc znamena to ze mam nieco z nazvom NB? obidva maju určite rovnaku prac skupinu, pozeral som to v systeme obidvoch moj laicky postreh je že pc nevidi meno noteboku ale prečo |
fox
|
|
RE: mimo misuna pc dej vytvorit novou domaci sit -na konci ti to da moznost vytvotit sitovou disketu- ten soubor si dej na flesku a spust v notebooku /doufam, ze si to pamatuju dobre :-) / asi nejjednodusi melo by se to nastavit samo |
*beda*
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 404 |
|
|
uz to necham tak"Meno" (hostname) je zalezitost DNSved skus pristupovat na tu tlaciaren cez IP adresu ked mas pochybnosti LomenoLomeno 192.168.1.13 Lomeno NazovTlaciarne je toho vela na rozoberanie, vysvetlovanie a toto je predsalen satelitne forum... |
krikri
|
|
RE: mimo misudal som na radu bedu vytvoril som novu domacu siet na obidvochcez usb kluc, vypol som firewal a ono to fachči všetkym vám velká vdaka za to že ste sa tu so mnou trápili ešte raz velká vdaka |
fox
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|