![]() |
|
Montáž satelitní paraboly na zateplenou fasádu?Lze nějak připevnit držák na satelitní parabolu na zateplenou fasádu, aniž by se musel vysekávat otvor až na zeď (náš dům je zateplen 10 cm tlustým polystyrenem)?Prosekat otvor je nemyslitelné, to by správcová "nevydýchala", kdy se "ničila" fasáda? |
michalkol
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 16 |
![]() |
|
RE: Montáž satelitní paraboly na zateplenou fa...vyvrtaš dieru vložiš hmoždiny, medzi stenu a konzolu vložiš 10 cm tenku trubku. šrob musíš mat samozrejme o 10 cm dlhší. |
fox
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 256 |
![]() |
|
RE: Montáž satelitní paraboly na zateplenou fa...hlavne abys to nemusel vydychyvat Ty,az budez hradit fasadu v zaruce:),nebot jakakoliv vada (napr. plisen) muze byti spojovana se zasahem do fasady (i kdyz to bude nesmysl). |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
Montáž satelitní paraboly na zateplenou fa...Velmi Ti doporučuji tuto záležitost domluvit s vlastníkem domu,písemné povolení je nutnost,zvažuj i jiné možnosti.Kolega "hdpe" klepnul hřebíček na hlavičku.2 x Vantage 8000S + 160 HDD, Vantage HD 7100,Technisat HD8SX ,T-90,Multibeam E 85,parabola 100 Al
|
karxyz
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 192 |
![]() |
|
RE: Montáž satelitní paraboly na zateplenou fa...Já mám pocit, že jsem někde četl, že na montáž televizních antén není potřeba povolení, ale toto je již na jiné téma a nebudeme tu řešit dvě témata v jednom vlákně.Pokud tu už je takové téma tak sem prosím dejte odkaz a dořešíme to tam, ať se admini nezlobí. Dům je ve společném majetku nájemníků, ale hdpe má pravdu, že do narušené fasády, může vnikat voda, vznikat plísně nebo v zimě může zmrznout a budou vznikat trhliny, ale jak jsem řekl, dořešíme to v jiném vlákně. |
michalkol
![]() |
|
RE: Montáž satelitní paraboly na zateplenou fa...Zkusil bych se domluvit se stavební firmou, že držák hodíme na zeď, otvor se zapěnuje a zpátky "zafasáduje" a dají mi na to glejt, že přes tohle nic nepoteče.Zedník ti to udělá za pár minut, nebude to /včetně všimného/ drahé.. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: Montáž satelitní paraboly na zateplenou fa...Tomik535: Škoda, že nelze dát bod !Ale má to háček, pokud je fasáda v záruce tak se na ní nesmí dělat zásahy, takže by si to firma co fasádu dělala mohla vykládat jinak. Stejně se naruší celistvost a vznikne tepelný most. Řešení je poněkud dražší, ale pokud bude řemeslně odvedeno kvalitně tak asi nejlepší. |
michalkol
![]() |
|
RE: Montáž satelitní paraboly na zateplenou fa...Prvně bych šel samozřejmě za firmou, která ji dělala. Nevím jestli do ní v záruce nemůže zasahovat ani ona, ale popírá to logiku případné záruční opravy.Prostě se s nima domluvit, možná půjde jen o doplnění kolaudačního protokolu jednou A4 o provedení záruční opravy..či dodělávky.. S tím ať už si plete hlavu někdo jiný a potažmo paní správcová, ty to budeš mít zaplaceno a na papíře. :8) Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
re :Je to vždy problém,jak už tady zaznělo,je-li držák pod zateplením,není to z hlediska zateplení to pravé.Z tohoto důvodu neberu zakázky na STáčka,kde si vymyslí natahat kabely po zdi,kterou pak zateplují.Jinak k věci-existuje i držák do oken,je to vlastně taková rozpěrkaKathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 1 807 |
![]() |
|
RE: Montáž satelitní paraboly na zateplenou fa...Fischer Thermax bez tepelneho mostu je tvojim liekom, pokial hladas profi riesenie. kus stoji cca 4€. Samozrejme treba pouzit aj silikon... Takto sme namontovali niekolko platnovych konzol a pohodicka. Nikto ti nemoze ani nuk, je to vyslovene urcene do zateplenia...nic nemam
|
loon
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 786 |
![]() |
|
RE: Montáž satelitní paraboly na zateplenou fa...http://www.jhsystems.cz/post/Thermax-8-a-10-pro-stredni-zateze.aspxnic nemam
|
loon
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 786 |
![]() |
|
RE: Montáž satelitní paraboly na zateplenou fa...Divil bych se kdyby na to technické řešení neexistovalo. O to tady nejde, ale o ten glejt a dem.entní správcovou.. ;)Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: Montáž satelitní paraboly na zateplenou fa...pokud máš plastový okna, můžeš použít takový držák, který dávám i já ;)http://elektronika-kubat.eu/drz.html |
netace
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 3 747 |
![]() |
|
RE: Montáž satelitní paraboly na zateplenou fa...pod parapetem zateplení není,stačí držák připevnit skrz parapet ,nebo pokud není zateplení nad oknem,rozpěrnou tyč ,na ni už držák použiješ běžný R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 398 |
![]() |
|
pierrepetrmohl by jsi sem taky pastnout nějaký svoje fotky z nějaké montáže, pro představu, jak to myslíš a jak to vypadá ve finále ;) |
netace
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 3 747 |
![]() |
|
RE: Montáž satelitní paraboly na zateplenou fa......raději se tomu vyhýbám, zatím se vždy našla jiná alternativa.... :8)DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),
|
pigfucker
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 554 |
![]() |
|
Montáž na zateplenou fasáduTo je přesně to,co mělo být řešeno před zateplováním. Jediné normální řešení je na střeše namontovat paraboly a udělat nový rozvod sat.signálu do bytů nájemníků,či vlastníků bytových jednotek. Při té montáži se můžou rozvody doplnit o signál pro ST boxy terestriální,případně rozvod internetu. Normální člověk nechápe,že při nákladu na revitalizaci domů v částkách přesahujících běžně 10 milionů,se nenajde těch pár desítek tisíc na tyto nové rozvody. |
Jendaj
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 201 |
![]() |
|
RE: Montáž satelitní paraboly na zateplenou fa...Dělá se to tak že kontaktuješ firmu co to zateplení dělala a ta tam pošle maníka který držák přidělá.Cena 300kč. |
jouza
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 38 |
![]() |
|
RE: Montáž satelitní paraboly na zateplenou fa...Být majitelem této stavební firmy, tak tam za tři stovky tak akorát pošlu pohled hezké velikonoce.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
@Tomik535Asi tak. :) Možná tím jouza myslel 300/h :))) |
Harnadek
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 515 |
![]() |
|
RE: Montáž satelitní paraboly na zateplenou fa...Možná je jen z jiného kraje. Za 600 to máš i se Skylinkem a 900 s toroidkou a 16ti lnb R^Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
netacetyto divočiny nedělám denně,ale několik už jich bylo,žádný archiv nevedu,už jsem o tom uvažoval,že si budu práci fotit,ale vždy odcházím od zákazníka spokojen a ten mě rád dohodí dál,abych teď začal zpětně objíždět a fotit svoje montáže,na to není zatím čas,ale tento konkrétní problém jsem takto řešil asi před dvěma roky tak ,jak jsem popsal,není to daleko,zkusím nafotit,pokud majitel ještě žije,problém bude asi s fotkou,je to na paneláku asi 8.patro,jestli z ulice bude něco vidět nedokáži odhadnout a profi focení nevlastním,pokusím se to nafotit a ozvu se R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
netacepokud nevíš jak to myslím,mohu namalovat a uložit kopii R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
![]() |