Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Zmena nastavenia pozicie satelitu -VU+

Ahoj,
Mam VU+DUO a v nom BH 1.4.5 s motorom. Potrebujem upravit nastavenie polohy satelitu. Pretoze nemam celkom kolmu konzolu, pre Hispasat by som potreboval zmenit jeho polohu z 30W asi na 29W. Skusal som v satellite.xml zmenit hodnotu
sat name="30.0W Hispasat 1C/1D" flags="1" position="-300"
na
sat name="30.0W Hispasat 1C/1D" flags="1" position="-290",
ale po nacitani sa to zobrazilo ako satelit bez mena, pozicia bola namiesto 30W zobrazena ako 30Z a ziadne programy neboli dostupne.
Je potrebne zmenit parameter pre poziciu aj v nejakom dalsom subore ?
Cez dreamboxedit ani cez dreamset sa mi to nepodarilo zmenit (mozno som len nenasiel tu spravnu cestu).
Poradi mi niekto ?
Dakujem
p.s.: pokial sa to tu uz niekedy preberalo, skuste ma nasmerovat. Nepodarilo sa mi to najst a ani ujo google mi nejako neporadil ...

vado
Registrace: 6/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Zmena nastavenia pozicie satelitu -VU+

Přidej nový "NEW" na 29W,dopiš transpordéry a naskenuj....

Pokud ne ,tak pěkný večer. R^

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

Srovnej polohu motoru

1. Lepší možnost:
Když nemáš kolmý stožár, nevadí. Mezi stožárem a motorem je držák. Srovnej deformací nebo úporavou toho držáku MOTOR, tak aby byl namontován na kolmici. Kontroluj vodováhou.
2. Kompromis
Další možnost kompenzace chyby v Tvém případě je změna nastavení Tvé zemské polohy.
a.) Posuň Tvé nastavení severně = Když nyní máš nastavenou zemskou šířku 49,000 , nastav třeba 53,000
b.) zemskou délku- příklad 14,500 východně nastav východněji = 14,300.
Když se to zlepší, pokračuj se změnou čísla až dosáhneš maximum signálu na 30W.
Potom zkontroluj stav signálu na satelitech u středu orbity (13E) a zkus zde změnou čísla polohy "východně" najít maximum zde.
Konečné nastavení potom uprav na kompromis = střed mezi nastavením na 13E a na 30W.
Změna nastavení polohy "východně" o méně jak 0,100 se nijak výrazněji neprojeví. (Nastavovací kroky dělej po 0,100.)
Po každé změně nastavení přetoč motor přepnutím na sousední satelit a zpět na měřený a potom kontroluj stav SNR.
Výsledky si raději zapisuj na papír...

bob.r
Registrace: 1/2006

RE: Zmena nastavenia pozicie satelitu -VU+

@bob.r
Vdaka za radu, uz som sa dopracoval k moznosti zmenit polohu cez dreamset. Zrovnak konzolu pre mna nie je nutne, vcera som sa pohral s nastavovanim a chytam od 53E (dalej mi stoji v ceste panelak) az do 15W s maximom na 23E, jedine pri 30W je trochu posunut parabolu na vychod, asi 6 krokov motora. Navyse je konzola na panelaku na 6 poschodi asi 1.5 m od balkona, takze celkom problem. Ono dosial som s nou nehybal, je tam siesty rok, tak sa to vplyvom vetra a pocasia trochu pohlo. Navyse, ked som to daval dokopy, tak som zistil, ze ked mi to vtedy firma montovala (to som sa v sat vuobec nevyznal), tak to odflakli a musel som nastavit od uchytenia paraboly na motor, cez elevaciu az po uchytenie motora na konzolu vsetko. Dost vyrazne sa zvysila sila prijimaneho signalu na vsetkych druziciach, ale 30W je trochu mimo. Ono ako to bolo rozhasene, tak signal zo vsetkych druzic bol slabsi (asi o 15%), ale bol tam aj 30W. A toto ide vyriesit prave opravenim pozicie satelitu.

vado
Registrace: 6/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra