Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Zvuk 5.1. z BR do domácího kina

Zdravím všechny,potřebuji poradit,jak dostat zvuk 5.1. do dom.kina Pioneer tzv.All in one.Mám plazmu Panasonic TX-P50G20E to jsem propojil s BR a SAT HD kabelem HDMI.Z TV pak optikou do dom.kina,zvuk jde,ale pouze 2.0.Nevíte kde je chyba ? A ještě,zapíná Vám satelit automaticky i vstup HDMI na TV,satelit mám Ariva 200HD.Za rady díky

sven
Registrace: 12/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Zvuk 5.1. z BR do domácího kina

Ja mám Paňasa TX-P42U10E a mám prepojené domáce kino optickým káblom so satelitom. Neviem prečo to máš prepojené s TV, prepoj STB s TV optickým audio káblom a pôjde ti zvuk 5.1 v pohode. Ariva ten výstup v zadu má. A ak chceš nastaviť, aby sa ti zapol na TV po zapnutí vstup HDMI, tak stlač tlačítko na plazme AV- (je v pravo na TV) a 3x stlač na ovládači AV. Dostaneš sa na hotelový mód a dam si ho zapni a nastav vtup, ktorý sa má spúšťať (HDMI). Asi toľko.

uClan ustym 4K pro, 500GB HDD, parabola AL 60 cm, Astry 23,5E a 28,5E, SK/CZ IPTV

limcek
Registrace: 6/2010

RE:Zvuk 5.1. z BR do domácího kina

Víme kde je chyba. Z tv z optiky jde pouze 2.0, pokud chceš 5.1 musíš propojit optikou přímo z BR i z satHD tzn. 2x optický kabel do dvou optických vstupů Pioneera

Pavel H
Registrace: 1/2006

TV Panasonic bohužel neumožňuje přenos po optice ve formátu 5.1.Proč je tomu tak, netuším.Dom. kino Pioneer neznám.Používám reciever Onkyo a zvuk z BR a sat.přij. mám připojen přímo do něj.Budeš muset probádat Pioneera, zda Ti umožní propojení s ext. zdrojem.Mnohdy tyto krabičky nazývané domacím kinem vůbec neumožňují připojení čehokoli.
Automatické sepnutí přes HDMI většinou funguje jenom s přístroji Panasonic.Koupil jsem DO ovladač Logitech Harmony a mám klid.Zmizelo několik ovladačů a vše funguje tak jak jsem si nastavil.

Hanex
Registrace: 6/2007

Me receiver Onkyo take pres HDMI prepina TV, a pekne me to stve.

VU+ Zero, VU+ Zero 4k, 13-16-19-23, OLED55C8

flukes
Registrace: 11/2007

@Pavel H

U "all in one" asi nebude mít možnost přivést zvuk rovnou z BB a SAT (na 99% nemá dost vstupů), jinak by to tak každý rozumný člověk udělal.

Jste největšími pokrytci, jaké svět kdy poznal. Dovoláváte se hodnot, jimiž pohrdáte a po nichž bezohledně a cynicky šlapete

Jackal
Registrace: 9/2006

V DK PIONEER mám vstup cinch na TV,pár cinchů IN/OUT jako LINE1. LINE2 je optika SPDIF IN a digitální koax. jako OUT, no a pak ještě klasický SCART.Za rady zatím díky propojím asi přímo s BR.

sven
Registrace: 12/2008

Jsem si to myslel, pouze jeden digitální vstup - to je jeden z důvodů proč raději all in one NE. Nezbyde Ti, než si vybrat, jestli 5.1 z BD přehrávače nebo ze SAT - já jsem pro BD a ze SATu zvuk přes cinch

Jste největšími pokrytci, jaké svět kdy poznal. Dovoláváte se hodnot, jimiž pohrdáte a po nichž bezohledně a cynicky šlapete

Jackal
Registrace: 9/2006

Existujú predsa switche (splitter), ktoré majú 3 vstupy pre optické káble a jeden optický výstup do receivera. Osobne som donedávna takýto switch používal pre prepínanie BD, SAT a WD TV playera. Fungovalo to bez problémov. Teraz som vymenil starý receiver za nový, ktorý ma dostatok HDMI vstupov aj optických, takže NO problém. Pre motiváciu pozri sem http://www.playshop.sk/index.php?page=obchod&ss=107

niekedy stačí na skvalitnenie obrazu, dať si na nos okuliare

rogi
Registrace: 7/2005

Tato plasma má automatické spouštění HDMI pouze na vstupu označeném HDMI-1,zkus přepojit sat do něj. ;)

roztock
Registrace: 5/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra