Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-T přijímače

jedna antena 2 setboxy

existuje nieco ako zlucovac z jednej anteny do 2 setboxov?dnes som bol v skylink predajni a nevedel mi poradit on to vraj nemontuje ale malo by vraj take nieco byt...vo vyhladavani som nic nenasiel...viem ze je to banalna otazka ale poradi niekto?

sysy
Registrace: 5/2010
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38
Odpověď v diskusním vlákně

krikri

Tak to jsem neslyšel. Zkus si říct: "я не понял, что за пиздец нахуй творится" a "paňál" tam teda nebude. Ale možná mezi Užhorodem a Čiernou i "paňál" uslyšíš :)))

gaston
Registrace: 1/2006

RE: jedna antena 2 setboxy

Pre pána krála,kde si ti videl aby sa dávali dva zdroje.A keď už sme pri tom,tak súčasné settopboxy sa dajú použiť aj ako zdroj napájania pre zosilňovač,ak si to v menu prijimača nadstavíš.Tak môže sa stať,že nebudeš potrebovať ani jeden adaptér.

Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.

letas
Registrace: 5/2007

letas

ten signal je u nas dost slaby a bez zosilovaca nic nechytim

sysy

http://www.nobyelsat.sk/product.php?id_product=140
Tak možno tento by mal byť vhodný pre teba.Z antény to rozbočíš ešte hore pod strechou,pri jednom TV napojíš na trafko,druhý tv bez.Je to na F konektory,potrebuješ ešte 1 konektor-samec do STB.
;)

Openbox S2 HD, SS2,

jank
Registrace: 4/2007

RE:sysy

Ja som Ti nikde nepísal,že nebudeš potrebovať zosilovač,ale adaptér a to je rozdiel.

Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.

letas
Registrace: 5/2007

sysy

Na tobě je to krásný příklad toho, jak se takovým nevděčným lidem neoplatí radit. Běž si do prodejny Skylink ať ti poradí tam, když jsou to podle tebe takoví machři "co se zabývají jen satelity", když o tom nic nevíš tak si to napřed nastuduj a nemel páté přes deváté. Máš v tom guláš ale máš dost drzosti na to, na někoho, kdo se ti snažil poradit a něco vysvětlit, si ještě otvírat klapačku, když to nejsi schopen pochopit!
Až budeš mít tolik vědomostí, abys je mohl rozdávat, tak ji otevírej, do té doby buď rád za cokoli co ti někdo zadarmo dá a nedržkuj. Přečti si co jsem napsal znova a radu tam najdeš, včetně vysvětlení jiných vací. Pokud ne, je problém v tvojí mozkovně (asi neřešitelný).

davidkriz
Registrace: 8/2009

tak už vím kdo je "sysy" a lituju, že jsem takovému odborníkovi ze Samsungu co rozumí DVB-T2 televizím se vůbec snažil radit, že vůbec existuje něco jako rozbočovač :-D toto je fakt komedie...
https://www.parabola.cz/forum/topic-56193/

davidkriz

davide

jsme se zasmáli,:laughing: :laughing: :laughing
jen pro info k DVB-T2,
myslím Nymburk nebo Chrudim nebo někde tam okolo dělá TV s typicky českým názvem
CHANGHONG LF32T699D s tímto tunerem DVB-T2.

já se tě chci ale zeptat zda už někdo někde aspoň teoreticky řeší siť převaděčů pro DVB-T.
Psal jsem na Radiokomunikace a nikdo nic neví, zelená barva na mapě pokrytí jim asi stačí i když sám nejlépe víš jak je to v horském terénu!
dík a pěkný den T.
R^
:8)
jo a kdyby se ti chtělo psát tak napiš pojednání proč je (několika)řádový rozdíl v kvalitě příjmu MPX1 a MPX2 z Kojálu??? (DX)
Vliv útlumu prostředí a délky vlny na indukce na anténě by
takovou roli hrát neměl. Jede to do stejné antény ???
dík za čas!

tonek
Registrace: 1/2009

davidkriz

ak si este stale nedokazes na nasom trhu zohnat TV z dvb-t2 daj vediet...nieco zozeniem o aku uhlopriecku sa jedna?ty neustale do niekoho rypes viem to ja, vedia to aj iny na tomto fore...daj sa dohromady

sysy

tonek

ad DVB-T2 televizory:
nikde jsem netvrdil že se TEĎ nedělají, celé vlákno bylo o něčem uplně jiném, což ale dotyčný nebyl schopen asi pochopit a mlel pořád dokola svoje JPP kdesi z expedice ve fabrice, co slyšel u svačiny.

ad převaděče:
Převaděčů/opakovačů/dokrývačů DVB-T stojí za poslední rok už spousta, od ČRa i jiných firem, nechápu moc jak to myslíš?! Přehled můžu případně doporučit (ani ČTÚ ani ČRa ho nemají úplný, ČRa mají jen svoje a ČTÚ v tom má burdel).

ad Kojál:
o ničem takovém nevím, jakmile se dostaneš do větší vzdálenosti od vysílače a/nebo je v cestě členitý terén, tak už to nemá s vysílačem nic společné, to už je čistě o tom jak to ta která frekvence doklepe až na místo příjmu. Kojál valí na plné kule 100kW všesměr bez rozdílu na všech 3 kanálech, anténa je tam jen jedna a má ideální všesměr (max 1dB útlum z maxima, jak okvětní lístek, jestli Ti něco říká superturnstile).
Jsou případy daleko od Kojálu třeba na Slovensku, kde hraje 29 a 59, ale 40 ne (někde to mají rušené Markízou), jinde hrají perfektně 29 a 40 ale 59 ne (ještě před změnou parametrů), někde jen 29... viz výše, jak nejsi blízko řekněme do desítek km řádově a s přímou viditelností, tak z toho žádné "logické" zdůvodnění nedostaneš. Prostě duchařina. A jinde se to ještě "mlátí" s Pálavou a každý kanál se chová jinak.

Tož tak.

davidkriz

to david

dík moc , jen jsem chtěl vědět zda je nějaká celostátní koncepce dokrývačů , říkaš chaos jako všude,
na Prostějovsku jsou všechny MUXY vyrovnané jak trojčata tak jsem z takového rozdílu vyvalenej jak pojistka .

k DVB-T2 já jsem netvrdil že ty jsi něco tvrdil !
jenom jsem dal info, že se toho někdo chytil je jedna z VÝHOD veřejného fóra :laughing:
tak díík a ať se daří T

na podzim uvidíme jak se ohne Praděd to údolí dutých hlav?
někteří už to víme :crying:

:8)

tonek

sysy ty sy ale PUSY

kdyby jsi četl např můj první příspěvek ale i jiných tak jsi se tu nemusel ZTRAPŇOVAT ! :fuming: Rv :dead:

tonek

tonek

v pohodě...
Dokrývače se řeší individuálně podle toho co naměří ČTÚ a ČRa a jak moc lidi řvou v té oblasti. Měří opravdu poctivě, tam problém není, ten jako vždy nastává až o level výše, u kancelářských krys a manažerůůů...

davidkriz
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra